Często omijasz śniadania, bo kojarzą Ci się z nudnymi kanapkami albo bardzo słodkimi musli lub płatkami śniadaniowymi? My znalazłyśmy idealne rozwiązanie dla tych, którym znudziła się śniadaniowa rutyna. Zaczynając dzień od zdrowego, a zarazem smacznego posiłku mamy więcej energii w ciągu dnia. Choć przygotowanie trwa dłuższą chwilę, warto chociaż raz w tygodniu zafundować sobie taką przyjemność! Składniki
Banana SmilesSłodkie śniadanie to coś co lubię od czasu do czasu wprowadzić do naszego menu. Tutaj połączenie słodkiej jaglanki z diabelsko kwaśnym agrestem jest wprost idealne na letni poranek. Składniki: 1/2 szklanki płatków jaglanych 1 i 1/2 szklanki mleka 1/2 laski wanilii 1 szklanka umytego agrestu 2 łyżki miodu/cukru/syropu z agawy 1 łyżka masła Płatki jaglane gotujemy w mleku
Mango Papajamałej wsi, pod lasem, niedaleko Żelazowej Woli. Rano wygrzebuję z półki płatki owsiane i miód, z lodówki wyjmuję jogurt i trochę masła. Zrywam ś porzeczki w ogrodzie... i śniadanie gotowe. Miodowa granola z patelni z jogurtem naturalnym i porzeczkami Przepis: własny / 1 porcja / 3-4 łyżki płatków owsianych czubata łyżka miodu łyżeczka masła Wszystko umieścić w garnuszku
tost z dżememSałatka ziemniaczana z bobem. Kolorowa i sycąca. Sałatka jest doskonała jako samodzielne danie lub dodatek do mięsnego obiadu. Nadaje się też do zabrania do pracy na drugie śniadanie, gdyż ta sałatka może być przechowywana w hermetycznych pojemnikach, bez strat jakościowych i smakowych, wytrzymuje kilkugodzinne przechowywanie. Sałatki z ziemniakami: Tradycyjna jarzynowa Sałatka jarzynowa z szynką Składniki: 4 młode ziemniaki, garść
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękokosowa "siemianka" z chia, z truskawkami (w środku), malinami i domowym masłem z nerkowców~ Mała nowość wśród miseczkowych śniadań i na pewno do powtórzenia, ponieważ teraz co raz dosypywałam mąki kokosowej lub mielonego lnu więc trudno mi podać dokładny przepis :) Za to mam dokładny przepis na bezglutenowe muffiny z truskawkami :) KLIK TUTAJ lub na zdjęcie poniżej. Polecam :) A teraz
breakfast of dreamsprzyprawą zaatar. Jak smakują? Są bardzo puszyste i zaskakująco sycące.. Warstwa oliwy i przypraw cudownie twardnieje i chrupie. Chlebki w towarzystwie hummusu lub baby ghanoush możemy podać na śniadanie lub kolację :) Składniki : 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej typ 850 1/2 szklanki mąki pszennej typ 2000 3/4 szklanki wody 10 g drożdży 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczki soli
Chocolate Muffin Blogprzypadku robienia tortu 2-blatowego, jak ja ostatnio (właśnie z powodu górki, która niespodziewanie wyrosła mi w formie), trzecia część kremu zostaje do posmarowania innego ciasta albo naleśników na śniadanie (naleśnik przesmarowany kremem i nafaszerowany owocami, dobre). Można zrobić od razu mniej kremu ale mnie nie chciało się kombinować z proporcjami. Korzyść z takiej górki wspomniałam już gdzieś wyżej
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEJak stara, rodzinna tradycja nakazuje na Święta musi być galareta, ale nie taka delikatna z kurczaka, tylko poczciwa, staropolska galareta wieprzowo-wołowa. Jest trochę
Rozpustne gotowaniePieczeń rzymska to nic innego jak klops, tyle tylko, że nadziany jajkami ugotowanymi na twardo. Można ją podawać na ciepło jak i na
Rozpustne gotowanieKarczek pieczony z czosnkiem, otulony przyprawami i ziołami jest po prostu pyszny! Uwielbiam go za ten niesamowity smak i prostotę przygotowania. Gdy już
Rozpustne gotowanieUwielbiam kiedy w naszym domu pachnie ciastem drożdżowym, chyba nic bardziej mi się nie kojarzy z dzieciństwem, jak ten właśnie zapach. Dzisiaj
Rozpustne gotowanieUlubione kanapki mojego męża! Pyszne, aromatyczne mięso, odrobina masełka i pachnący, świeży chlebek. Grube, jeszcze ciepłe kromki porządnie obłożone kawałkami mięsa. Niby nic
Rozpustne gotowanieZima rozpanoszyła się na dobre, a że my za zimą nie przepadamy, toteż trzeba było sobie jakoś humor poprawić. W takie zimowe wieczory
Rozpustne gotowaniePyszne, pachnące, soczyste, jeszcze ciepłe, oprószone cukrem pudrem, do tego kubek kawy i jakoś tak lepiej człowiekowi na sercu. Ja bułeczki smarowałam serkiem
Rozpustne gotowanie