wierzchu i nabrał ładnego koloru. Można 210 minut przed końcem pieczenia odkryć naczynie. Po upieczeniu zostawiłam mięso w rękawie, żeby całkiem przestygło. Zimne pokroiłam w plastry. Akurat na śniadanie. Znów udała mi się „domowa wędlina” . Smaczna, soczysta pieczeń z indyka. Lubicie? Polecam. Życzę SMACZNEGO! Krys D ziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło
Kuchnia u Krysipysznym farszem. Są delikatnie kruche. Nie są suche. Farsz doskonale przyprawiony. Czego chcieć więcej? Więcej bułeczek :) Serdecznie namawiam Was, żebyście zrobili takie bułeczki, bo są idealne na drugie śniadanie, na wycieczkę... Nie pożałujecie. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysiwysokiej temperaturze zyskuje zupełnie inną fakturę, a już na drugi dzień, po przechowaniu w lodówce smakują jak sernik. ps. Podobno w Portugalczycy jedzą te ciacha na gorąco już od śniadania- wcale się im nie dziwię. Składniki na 6-12 ciastek: opakowanie ciasta francuskiego puszka mleka kokosowego 2 średniej wielkości banany 3 łyżki mąki kukurydzianej (80 g) 3 łyżki cukru
greenscarfMam dla Was kolejną wersję owsianki Na wodzie, podana ze świeżymi jagodami – wspaniała! Owsiankę możemy przygotować na wodzie zwykłej, lub smakowej, ale również na ulubionym
NiePieprz.pldojrzały banan Mleko wlewam do wysokiego pojemnika, dodaję do niego banana i blenduję. Mija kilka sekund i nieziemski i pożywny koktajl gotowy! Smakuje pysznie i świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub pyszny podwieczorek. Smacznego
Cooking Monsterprzygotowany na waflach ryżowych, przełożony pysznym kremem czekoladowo-ciasteczkowym. Jeśli macie ochotę na duży kawałek słodkiego tortu mam dla Was ratunek! Zjedzcie POŁOWĘ tego deseru! Tak, połowę! Najlepiej na śniadanie w towarzystwie pysznej, aromatycznej kawy :) Składniki: 3 wafle ryżowe 250 g twarożku półtłustego 2 łyżki kakao 1 miarka odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym lub innym 2 łyżeczki miodu
Chocolate Muffin Blogmenu. Do czasu... aż swój pudding zrobiłam na najzwyklejszym jogurcie naturalnym. I... zasmakowało mi. :D Oczywiście dodałam owoce i inne ulubione dodatki. Teraz jest to jedno z moich ulubionych śniadań, a także deserów. ;) Składniki: 200 g jogurtu naturalnego 3 łyżeczki nasion chia łyżeczka cukru trzciniowego banan dodatki: ulubione owoce pokrojone w drobną kostkę (u mnie nektarynka) wiórki kokosowe
Kuchnia Elliemaminych notatek. Taka fasolka świetnie smakuje na zimno jak i na ciepło po podgrzaniu. Nadaje się i jako jarzynka do obiadu i w sam raz do bułki na śniadanie czy kolację. Bardzo polecam. Składniki: 2 kg fasolki szparagowej (u mnie mieszana zielona i żółta) 1 kg marchewki 1 kg cebuli 2 małe słoiczki koncentratu pomidorowego (najlepiej Pudliszki) Zalewa
Kuchnia domowa Aniwszystkim, że można go używać na wiele rożnych i pysznych sposobów. Z czym to się je? Co kto lubi. Dla mnie pesto z jarmużu świetnie pasuje do pieczywa na śniadanie w towarzystwie np. pomidora, ale też do makaronu. Nie ma reguły. Pesto z jarmużu Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 150g orzeszków ziemnych paczka jarmużu - zazwyczaj 200g główka czosnku 80ml oliwy
Blendmannaleśnikach układać porcję masy serowej, zwijać w rulon. Na wierzchu ułożyć trochę masy. Posypałam naleśniki zmiksowanymi, karmelizowanymi orzechami laskowymi i ozdobiłam czerwonymi porzeczkami. Takie naleśniki można podać na śniadanie, podwieczorek, kolację... Naleśniki można przygotować używając przepisu na czekoladowe ciasto na naleśniki . *u mnie domowy przecier z czarnej porzeczki – porzeczki zagotować, przetrzeć przez sito, dodać trochę cukru do smaku
królestwo garówJagodzianki to obowiązkowa pozycja deserowa w letnim menu. Idealne na drugie śniadanie. Przyznaję, ze czasem brakuje mi cierpliwości (i siły) na porządne wyrobienie ciasta drożdżowego. Tym razem jednak się uparłam i dałam radę ;) Było warto! Bułeczki po upieczeniu, a nawet następnego dnia, były miękkie i puszyste. Z całą pewnością istotna jest też mąka. Jakiś czas temu moja serdeczna koleżanka
zadanie-gotowanieLubelski Piknik Śniadaniowy to kolejny punkt na śniadaniowej mapie Polski. 30 lipca w Lublinie ruszajcie na pierwszy posiłek w Plener. Artykuł 30 LIPCA – LUBELSKI PIKNIK ŚNIADANIOWY
COOKMAGAZINEpostanowiłam zabrać kilka rzeczy, które ostatnio pojawiły się na blogu, a ponieważ trwa festiwal kuchnia skandynawskiej, to i w moim zestawie znalazły się potrawy z tej części świata. Śniadanie : Mus ze szparagów z krewetkami Lunch : Ryż ze słodko - kwaśnym sosem koperkowym Przekąska : Szparagi, krewetki Smacznego
Codzienne GotowanieW najbliższą sobotę po raz trzeci i już ostatni Targ Śniadaniowy zaprasza na ekologiczną akcję „Kropla na trawie”. Będzie zdrowo, aktywnie i kreatywnie. Artykuł 30 LIPCA
COOKMAGAZINEdrożdżowe ciasto lubię sobie czasem upiec drożdżówki. Te zakręcone drożdżówki z serem kusiły mnie już od dawna. Nie załapałam się, gdy dziewczyny przygotowywały je w ramach „Wypiekania na śniadanie”, ale postanowiłam nadrobić w ostatni weekend. Są zachwycające, pełne serowego nadzienia i zdecydowanie lepsze niż w cukierni! Składniki /na 12 drożdżówek/: Rozczyn: 55 ml mleka 25 g świeżych
Pasja Smaku