Grzanka z pastą z avocado i wędzonym łosiosiem 170Potrzebne składniki: 3 grzanki 1/2 miękkiego avocado 5 pomidorków koktajlowych 1 plaster wędzonego łososia szczypiorek do posypania sól ziołowa, pieprz Przygotowanie: Avocado
Łycha smaków
Jajecznica z kaszą jaglaną i jarmużem 196Potrzebne składniki: 5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej 2 jajka garść jarmużu sól, pieprz 0,5 cebuli olej kokosowy Przygotowanie: Na rozpuszczony olej kokosowy wsypujemy
Łycha smaków
Bruschetta 177Bruschetta to grzanka, której podstawą jest pieczywo posmarowane oliwą i czosnkiem i zapiekane. Istnieje bardzo dużo wariacji grzanki. Ja proponuję z pomidorami, fetą, czarnymi oliwkami świeżą
Łycha smaków
Jaglanka z tofu na oleju kokosowym 158Jaglanka jest najlepszym posiłkiem dla mnie rozpoczynającym dzień. Ta propozycja jest bardzo sycąca i bardzo smaczna. Dobór składników głównie był spowodowany konkursem organizowanym Kulinarne zapiski Olki
Łycha smaków
Jaglanka z musem z buraka 197Potrzebne składniki: 0,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 6 pomidorków koktajlowych garść uprażonych pestek słonecznika garść kiełek na patelnię 2 burki 1 łyżka octu balsamicznego
Łycha smaków
Pasztet z batatów i z kaszy jaglanej 186Potrzebne składniki: 4 średniej wielkości bataty 1 marchewka 1 pietruszka 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej łyżeczka papryki ostrej 40 g oleju kokosowego 40
Łycha smaków
Pasta jajeczna z majonezem z tofu 177Potrzebne składniki: 6 jajek od szczęśliwej kurki 1/3 pora 5 łyżek domowego majonezu z tofu (przepis znajdziesz tutaj ) 0,5 pęczka
Łycha smaków
Pasta z wędzoną makrela z majonezem z tofu 148Potrzebne składniki: 2 jajka od szczęśliwej kurki 1 makrela wędzona 5 łyżek domowego majonezu z tofu (przepis znajdziesz tutaj ) 0,5 pęczka szczypiorku
Łycha smaków
Omlet z zapiekanymi szparagami 167Potrzebne składniki: 2 jajka 0,5 pęczka szparagów ( u mnie białe i zielone) 0,5 pęczka szczypiorku 1 łyżka oleju kokosowego 0,5 łyżeczki
Łycha smaków
Jaglanka z botwinką i serem kozim 159Potrzebne składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1/3 pęczka botwinki 0,5 serka koziego 2 łyżki prażonkach ziaren słonecznika 0,5 łyżeczki
Łycha smaków
Pasztet z botwinki 185Składniki: 1 pęczek botwinki 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 3 łyżki prażonego słonecznika 3 łyżki prażonego sezamu 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki 3 łyżki
Łycha smaków
Jaglanka z zapiekanymi szparagami 171Potrzebne składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej garść oliwek zielonych 1 pomidor 5 zapieczonych szparagów 2 łyżki prażonkach ziaren słonecznika
Łycha smaków
Pasztet z dyni i ciecierzycy 195Składniki: 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1 mała dynia hokkaido 2 łyżki majeranku 3 łyżki oregano 2 łyżki tymianku 1 łyżeczka ostrej papryki 3 łyżki oleju ryżowego
Łycha smaków
Placuszki brzoskwiniowe 151Zachwyciłam się placuszkami Ani z Naturalnej kuchni wegańskiej . Są bardzo apetyczne i kuszą straszliwie. Niestety nie udało mi się wykonać w pełni bezglutenowych, muszę jeszcze nad
Łycha smaków
Pasztet z zapiekanej dyni i buraka 184Składniki: 4 zapieczone buraki 1 mała dynia hokkaido 2 łyżki majeranku 3 łyżki oregano 2 łyżki tymianku 1 łyżeczka ostrej papryki 3 łyżki oleju ryżowego 3
Łycha smaków