Koktajle truskawkowe robią już chyba wszyscy posiadacze blenderów. Najczęściej robimy je z nabiałem (mlekiem, kefirem, jogurtem). Ja dzisiaj proponuję wersje BEZ NABIAŁU z mlekiem kokosowym dobrej
Moja DelicjaLato, słońce, wakacje za pasem… Nic tak nie ochładza, jak owoce tropikalne. A jeśli przygotujemy z nich przepyszną sałatkę z naturalnym sokiem, schłodzimy ją w
Moja DelicjaUwielbiam młode ziemniaki, najlepiej smakują mi takie ugotowane lub smażone z dodatkiem świeżych ziół. Dzisiejszy obiad był właśnie taki, pachnący wakacjami! Do ziemniaków doskonale pasują takie
Moja smaczna kuchniaPrzynajmniej raz w tygodniu robię batoniki owsiane, jest to doskonała przekąska, kiedy na dłużej wychodzę z domu. Batony owijam w papier śniadaniowy i wkładam do torby
KukuleczkiJak wiecie staram się korzystać kolejno ze wszystkich sezonowych owocach jakie tylko się pojawią w moim zasięgu, dlatego dziś zapraszam na placuszki z morelami. Przygotowałam
Cynamonowe szczęścieTo jedna z moich ulubionych wersji nocnych owsianek, a mając sezon na wiśnie czuję się wręcz zobowiązana podzielić na nią przepisem. Czerwone i ciemne owoce to
Fabryka pomysłówKaszka manna może kojarzyć się głównie z codziennymi posiłkami dla małych dzieci... nudna i mdła? Nic bardziej mylnego! Spróbujcie przygotować pyszny pudding o smaku waniliowym. Istnieją
Chocolate Muffin BlogPyszny chrupiący chlebek z ziarnami na zakwasie żytnim. Bardzo często go piekę, jest ulubionym chlebem mojej rodziny. Nie wymaga zbyt dużo pracy, najbardziej lubię go jeść
Bajeczna Kuchniaskładniki 150 g mąki orkiszowej 1 jajko 250 ml kwaśnego mleka lub jogurtu greckiego 2 łyżki cukru brązowego 1/2 łyżeczki sody borówki, jagody dodatkowo: masło, miód
Domowy Smak JedzeniaTa pasta jest wyjątkowa jak na smarowidło do chleba bo jest lekko słodkawa. Jednak dodatek wina nadaje jej ciekawego aromatu. W sumie to oryginalnie był
Szybko Tanio SmaczniePuszyste PLACUSZKI Z KONFITURĄ MALINOWĄ to jedno z najlepszych kulinarnych... Artykuł PLACUSZKI Z KONFITURĄ MALINOWĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEJest coś pięknego i niesamowitego w naszej polskiej tradycji wekowania i przechowywania żywności. Ja osobiście zawsze staram się co roku zrobić kilka weków, w tamtym roku
SMYKWKUCHNILato to czas grillowania na świeżym powietrzu. Grill kojarzy mi się z szaszłykami warzywnymi, kolbami kukurydzy i chrupiącymi kanapkami, które spokojnie można przygotować nawet w domu
Moja smaczna kuchnia