Gołąbki w panierce nie są ptakami panierowanymi tylko grzybami o tej wdzięcznej nazwie. Gołąbek białozielonawy lub gołąbek grynszpanowy jest bardzo smacznym grzybem blaszkowym. My je nazywamy
Moje Małe CzarowanieMam wrażenie jakby to lato już uciekło gdzieś daleko. Jednego dnia jest piękna, letnia pogoda, a następnego już szary, deszczowy, listopadowy dzień. Nie przepadam za tak
Be Fit Be StrongProwadzę zakwas jak Jefrey Hamelman przykazał. A to oznacza, że codziennie odejmuję część przygotowywanego zakwasu. Nie chcę go marnować, więc wykorzystuję do codziennych wypieków i innych
KucharzycaCzęsto wybieram chleby wymyślane przez Jacka bo są one rzetelnie sprawdzone, zawsze wychodzą, są smaczne i szybko znikają. Takie chleby lubię najbardziej, a jak do tego
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 250 g kurek 1 cebula 6 wiejskich jaj 2 łyżki masła sól i pieprz Przygotowanie: Kurki oczyścić. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać grzyby i masło
czarrna od kuchniNiezwykle soczysty i pyszny filet z indyka -jeśli myśleliście dotąd ,że indyk to suche mięso to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Mięso zrobione w ten sposób jest
Swojskie jedzonkoWegański pasztet z białymi warzywami, kaszą jaglaną i ciecierzycą. Bardzo zdrowy pasztet na zwykłą kanapkę albo świąteczną ucztę. Doprawiony rozmaitymi przyprawami, z powodzenie zastąpi mięsną ucztę
ProstePesto.plPyszna pasta na kanapki, zrobiona z fasoli, tofu oraz cebulki. Składniki: puszka białej fasoli, 50 g tofu naturalnego, pół cebuli, sól, pieprz ziołowy, ostra papryczka
Lena GotujeJakie są Wasze ulubione przepisy z awokado? Uwielbiam awokado i jem je prawie codziennie. Zazwyczaj dodaję je do sałatek i na kanapki aby wzbogacić ich odżywczą
codojedzeniaBłyskawiczna w przygotowaniu, sałatka makaronowa w 15 minut. Pachnąca szynką, z chrupiącą cebulką czerwoną oraz pysznym dresingiem z majonezu i musztardy jerozolimskiej. Doskonała jako klasyczna przystawka
Kuchnia Na WypasieGofry przeważnie kojarzą nam się ze słodkimi waflami z owocami, bitą śmietaną i frużeliną. Takie gofry królują w nadmorskich kurortach oraz miejscowościach wypoczynkowych. Chrupiące i puszyste
ProstePesto.plOstatnio łamię stereotypy, smażąc wytrawne gofry, naleśniki, a dzisiaj muffinki. I to muffinki nie byle jakie, bo ziemniaczane z nadzieniem z szynki, żółtego sera i cebulki
ProstePesto.plGofry to nowe placuszki! Od kiedy kupiłam gofrownicę, przyznaję – mam lekką obsesję. Ale to definitywnie zdrowa obsesja, bo szaleje z różnymi odżywczymi ciastami i zwykle
Flymetothespoon