Zawijane drożdżówki z truskawkami bez jajek to przepis na miękkie i delikatne bułeczki – truskawkowe rollsy. Drożdżówki przygotujesz ze świeżymi truskawkami. Jak zrobić bułeczki ze świeżymi
Via GustoPomysł na chleb pochodzi z książki Jeffreya Hamelmana "Chleb". Ten chleb ma bardzo dobry smak, lekko kwaskowy z miękkim wnętrzem i chrupiąca skórką. Polecam
Moje Małe CzarowanieTortilla z kurczakiem. Tortilla z kurczakiem Szybka, chrupiąca i pełna warzyw tortilla z kurczakiem , sałatą, ogórkiem, papryką, kukurydzą i pomidorem. Szybki przepis na sos majonezowo
Moja Książka KucharskaNie wiem jak u was ale u mnie od kilku dni trwają sakramenckie upały. Jak sobie z nimi radzić oprócz picia dużej ilości wody? Ja pije
Bernika - moj kulinarny pamietnikPIECZONE SZPARAGI W PANIERCE Z SEZAMU - 1 x pęczek szparagów - 1/3 szkl sezamu - 1 jajko - sól, czosnek niedzwiedzi suszony, mielone suszone pomidory - mielone migdały Szparagom odetnij
SMYKWKUCHNISałatka z selerem naciowym, jabłkiem i rodzynkami, to kolejna sałatka, która może być dodatkiem do obiadu lub daniem, albo przekąską. Czyli sałatka obiadowa
Dieta Rozdzielna i ZdrowieMłodą kapustę można przygotowywać na wiele sposobów, a ze względu na to, że jest bardzo miękka i soczysta to najczęściej robię z niej surówki jako dodatek
Danka PichciNie ma nic lepszego niż domowy chleb. Dlatego dobrze, gdy ma się zawsze pod ręką sprawdzony przepis na chleb, w sytuacji gdy zabraknie go w domu
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzìś proponuję Wam szybki obiadek dla całej rodzinki. Łazanki z młodą kapustą to tradycyny przepis mojej mamy. Danie proste a zarazem cudownie smaczne. Poznajcie moją wersję
Olcia gotuje!Pyszna i aromatyczna sałatka z makaronem w kształcie ryżu i pieczoną papryką, bez majonezu za to z oliwą z suszonych pomidorów i bazylią -idealna do mięs
Swojskie jedzonkoPomysł na gofry z wykorzystaniem masy z ciasteczke oreo wpadł mi przez przypadek ;). Potrzebowałą do sernika ciasteczek i w związku z tym musiałam je oddzielić od
I LOVE LIFESałatka z arbuzem, kaszą bulgur, oliwkami, nadziewanymi serkiem papryczkami czereśniowymi, miętą, natką pietruszki i dressingiem cytrynowym to było naprawdę wyborne danie. Kilka prostych składników – zimny
Dorota SmakujePrzepis pochodzi z książki Bartka Kieżuna "Stambuł do zjedzenia". Jaja tak podane są bardzo aromatyczne i przepyszne. Popróbujcie sami bo warto. Çilbir - jaja po
Moje Małe Czarowanie