śniadania - 47913 przepisów (strona:1613/3195)

Bułki pszenne z ziemniakami. 159

     Pyszne, puszyste bułki z ciasta drożdżowego z dodatkiem ziemniaków. Ich zaletą oprócz idealnej konsystencji jest to, że długo zachowują świeżość. Jest to oryginalny

Rozpustne gotowanie
Bułki kanapkowe z jogurtem. 160

     Pyszne, puszyste i mięciutkie bułki pszenne, idealne na kanapki. Swą wyjątkowość zawdzięczają dodatkowi jogurtu naturalnego, który sprawia, że bułki są wilgotne i długo

Rozpustne gotowanie
Zakwas na chleb. 183

     Ostatnio nastawiłam zakwas żytni na chleb, ładnie pracował przez cztery dni, więc przyszedł już czas na upieczenie chleba. Właśnie rośnie. Za dwie godziny

Rozpustne gotowanie
Chleb pszenno-żytni na zakwasie. 181

     Od ubiegłej niedzieli zmagam się z chorobą. Jak już udało mi się wyjść z grypy i pokonać zapalenie oskrzeli (pomocny okazał się 

Rozpustne gotowanie
Róże z ciasta drożdżowego z dżemem i jabłkami. 186

     Nie ma nic lepszego od jeszcze ciepłego, pachnącego, drożdżowego ciasta. A jeśli dodatkowo jest ono mięciutkie, puszyste, delikatne, pysznie nadziane, to już w

Rozpustne gotowanie
Bułeczki zajączki. 188

     Jak widać zaczynam przygotowania do Wielkiej Nocy. W tym roku, ku uciesze najmłodszego członka naszej rodziny, upiekłam zajączki z maślanego ciasta drożdżowego. Synek

Rozpustne gotowanie
Kringel- estoński warkocz. 214

     Dziś zapraszam na kolejnego drożdżowego zawijańca, a mianowicie na Kringel, czyli estoński warkocz. Ciasto jest puchate, słodkie, maślane, czyli idealne. Nadzienie z orzechów

Rozpustne gotowanie
Ciasto "Drożdżowy kwiat". 196

     To ciasto jest ostatnio bardzo popularne, robiłam je już kilka razy i muszę przyznać, że jest pyszne. Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie, pulchniutkie

Rozpustne gotowanie
Buchty z dżemem z pomarańczy i suszonych moreli. 177

     Uwielbiam drożdżowe wypieki! Nieważne czy na słodko, czy na słono. Wczoraj robiłam pizzę  z tego przepisu , a dziś od rana w moim

Rozpustne gotowanie
Chleb pszenny na drożdżach z płatkami owsianymi i czarnuszką. 182

     Nie ma to jak swojski, domowy chleb, a jeszcze jak pachnie czarnuszką, to już w ogóle bajka. Bardzo nam posmakował, zarówno jako dodatek

Rozpustne gotowanie
Tatar z lososia 192

Kolejna bardzo prosta potrawa, na śniadanie czy na przystawkę jak znalazł.   Tatar z łososia nie zabija jego smaku, wręcz przeciwnie - nawet zaostrza, jest wyjątkowo prosty do zrobienia i do tego wyjątkowo smakuje. 100g wędzonego łososia Pół małej cebulki drobno posiekanej w kostkę 1/6 średniej czerwonej papryki Pół cytryny Wszystkie składniki, oprócz cytryny kroimy drobno w kostkę. W dowolny

dlaSmaQ
Zielone kanapki ze szpinakiem 172

Pomysł na szybką kolację, śniadanie lub na  "zagrychę". Kanapki szybko można  zrobić, są bardzo zdrowe i smaczne. Nie potrzebujemy za dużo składników, a smak jest doskonały :) Wystarczy nam  chleb  - najlepiej zdrowy graham. I do tego : 4 garstki świeżego szpinaku - ok. 6 suszonych pomidorów z oleju - ser feta - 1 średnia czerwona cebulka - kilka kropel soku

dlaSmaQ
Przepyszne jabłka w cieście 408

każdej strony, aż się zezłocą. Wyjmujemy i odsączamy na papierowych ręcznikach. Gorące obtaczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem. Przepyszne jabłka w cieście, to nazwa nie na wyrost. Na śniadanie, drugie danie, deser, czy kolację. Szybko, prosto, pysznie i niedrogo. Z powyższych proporcji otrzymamy 32 placki. Są tak fantastyczne, że więcej zachęty nie potrzebują. Po prostu trzeba spróbować, a gwarantuję

mojewypiekiinietylko
.1020. na przywołanie lata 174

truskawkowo-malinowe smoothie bowl podane z dodatkowymi truskawkami i malinami oraz domową granolą z nerkowcami~ Nie mogłam zdecydować się na zdjęcia :( Dzisiaj na śniadanie moc witaminy C w miseczce. Ponad pól kilo owoców - mam nadzieję, że pomoże wygonić pozostałość przeziębienia, które siedzi w moim organizmie od dwóch dni i nie chce sobie pójść... Został mi ten nieszczęsny ból gardła

breakfast of dreams
Czereśnie zapiekane z musli 115

Owoce zapiekane z musli lub owsianą kruszonką to jedne z moich ulubionych letnich śniadań. Smakuje przepysznie a do tego pozwala cieszyć się smakiem świeżych, sezonowych owoców. Dodatkowy atut to możliwość przygotowania go dzień przed, rano wystarczy tylko zapiec w piekarniku. To bardzo duży plus dla osób, które podobnie jak ja, nie mają rano czasu na pichcenie. Polecam przemycenie

Milion Smaków