Przegląd tygodnia na moim blogu-2 218CZYSTKA SCHAB PIECZONY ROŻKI Z PIECZARKAMI OWSIANE PLACKI SAŁATKA BROKUŁOWA BISZKOPT, KTÓRY ZAWSZE SIĘ UDAJE SZYBKIE DANIE OBIADOWE OTRĘBY OWSIANE BISZKOPT Z MASĄ JABŁKOWĄ KOPYTKA KOKTAJL BŁONNIKOWY SOS MARCHEWKOWO -PAPRYKOWY ŁOSOŚ Z TAKIM SOSEM? BUŁECZKI DOMOWE MAKARON Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ CHLEB Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ SZYNKA DROBIOWA ZDROWIE ZAWARTE W SKORUPCE SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne
W kuchennym oknie Ewy
pierś w marynacie z soli wędzonej i papryce chilli... 223buraczkami lub z czym lubisz.......SMACZNEGO!!! kotlety mają smaczny posmak wędzenia, są bardzo soczyste i kruche dzięki rozbijaniu razem z marynatą.....polecam.... sól morska wędzona Royal Brand: powstaje w wyniku naturalnego procesu wędzenia soli morskie - skład: naturalna sól morska - zastosowanie: do dań typowo amerykańskich,do barbecue,do sosów,zup, twarogów,sałatek,pomidorów, nadaje smak i aromat wędzonego drewna, świetna
W Mojej Kuchni Lubię
Dietetyczna sałatka z kaszą jęczmienną! 339SKŁADNIKI: - 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej - łyżka suszonych płatków pomidorów - 10-15 truskawek - 1/4 awokado - 2 łyżki żurawiny suszonej - świeża melisa - łyżka posiekanych pistacji - 2 pomidorki
SMYKWKUCHNI
Sałatka ziemniaczana 367Dzisiaj nastepna sałatka na tapetę Sałatka z ziemniaków . Co mogę o niej powiedzieć- że nie wiem dlaczego jako pierwsza znika ze stołu Gotujemy ziemniaki w mundurkach. Obieramy i kroimy w dużą kostkę. Kroimy jedną czerwoną cebulę w półtalarki, szczypiorek, 2 ząbki czosnku, pieprz i majonez do smaku Smacznego
Smaki Edyty
Skordalia – deptane pyry na sposób grecki 203przyprawy kupić i co przywieźć na bloga (jakie przepisy). W tym rogu wybieramy się z naszymi przyjaciółmi na Kretę – czyli temat kulinarny „kuchnia grecka”. No tak sałatka grecka (choriatiki), która ponoć w cale nie jest taka jak nasza „polska” (hmmm ciekawe dlaczego ; ) ), moussaka, ser feta to chyba znają wszysycy. W trakcie moich poszukiwań trafiłam(...)Całość jeszcze raz dusimy i przenosimy do miski. Wierzch posypujemy pokrojoną młodą cebulką, odrobiną bazylii (albo pietruszki, koperku – po prostu czegoś zielonego) oraz skrapiamy oliwą i ewnetualnie solimy. Smacznego
Szybko Tanio Smacznie
Grillowany camembert z bakaliami i konfiturą figową 186niesamowicie smacznym połączeniem smakowym. Przystawka była podana z podpieczonym pieczywem, które był pomocne przy rozpływającym się na talerzu, płynny i ciepłym serem camembert. Ta przystawka: Grillowany camembert z bakaliami i konfiturą figową będzie idealny dla amatorów serów. A ja się do takich zaliczam. Tego grillowanego camemberta niedługo przygotuję sama w domu. Camembert jest u mnie częstym dodatkiem do sałatek. Składniki(...)świeżego rozmarynu i grillujemy z obu stron. Grillowany camembert podajemy zaraz po usmażeniu z ciepłymi bakaliami , oraz sosem powstałym podczas ich przygotowywania, mixem sałat, konfiturą figową oraz podsmażoną bagietką. Smacznego. The post Grillowany camembert z bakaliami i konfiturą figową appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z pszenicy farro z pieczonymi warzywami i fetą 252ekologicznym gospodarstwie agroturystycznym w położonej nieopodal miejscowości Monticchiello . Kosztowała 3 euro za 500 g. Według mnie zakup w 100 % warty swojej ceny! :) Dlaczego? Pszenica farro jest przede wszystkim bardzo smaczna. Po ugotowaniu jej ziarna są duże i przypominają kaszę pęczak. W smaku też jest do niej podobna, ma posmak lekko orzechowy. Już żałuję, że przywiozłam z Toskanii tylko jedno opakowanie(...)grzybami, na które przepis opublikuję w środę). Co najważniejsze farro bardzo smakuje mojemu Mężowi i taką kaszę mógłby jeść. Mój dzisiejszy przepis z płaskurką to idealna na jesień pożywna sałatka z pieczonymi warzywami i fetą. Buraczki, marchewka i dynia po upieczeniu nabierają niezwykle pociągającego smaku, który świetnie komponuje się ze słonym serem i sosem na bazie octu balsamicznego. Sałatkę możecie
Chilli Czosnek i Oliwa
Spaghetti ze szpinakiem i oliwkami 169Spaghetti najbardziej smakuje mi w połączeniu z drobnolistnym szpinakiem i czarnymi oliwkami. Bogaty w żelazo, potas, kwas foliowy; działa przeciwnowotworowo i chroni przed miażdżycą. Szpinak jest
Moja smaczna kuchnia
Pomidorowa sałatka z młodą kapustą, szpinakiem i oliwkami 171Po słodkim przedpołudniu, które nie ukrywam, wywołało uśmiech na mojej twarzy (jutro powtórka) przyszła pora na obiad. Z uroków lata korzystam jak tylko mogę i nie
Moja smaczna kuchnia
Pomidorowa sałatka z młodą kapustą, szpinakiem i oliwkami 222Po słodkim przedpołudniu, które nie ukrywam, wywołało uśmiech na mojej twarzy (jutro powtórka) przyszła pora na obiad. Z uroków lata korzystam jak tylko mogę i nie
Moja smaczna kuchnia
Pieczona pierś z indyka w śmietanie. 437Uwielbiam pieczenie i dania z indykiem. Niektórzy uważają, że indyk to suchy kawał mięcha lecz ja jestem odwrotnego zdania, bo jeżeli umieć go poprawnie zamarynować i
Kuchnia Łukasza
Kabaczkowa ikra na zimę. 342O ikrze z kabaczka dowiedziałem się z jakieś dwa lata temu i wtedy to dla mnie była nowina, którą musiałem obowiązkowo wypróbować. Kiedy spróbowałem ją
Kuchnia Łukasza
Gnocchi z boczkiem i kapustą 489ugotowaną do miękkości kiszoną kapustą *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Gnocchi z boczkiem i kapustą
Blog z Apetytem
sałatka z ruccolą, gruszkami i serem pleśniowym 198bardzo prostą i szybką sałatkę. Tylko trzy składniki, a smak warty przygotowania. Składniki: dla 1 osoby 1 gruszka 2 plasterki sera pleśniowego naturalnego garść ruccoli Przygotowanie: gruszkę kroimy w plastry, a ser pleśniowy wg uznania w miseczce układamy ruccolę na niej układamy ser i gruszki i gotowe ;) Smacznego
Gotowanie z pasją
SAŁATKA Z OGÓRKÓW W ZALEWIE POMIDOROWEJ 551mieszając gotujemy 10 minut. Gorącą sałatkę przekładamy do słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy w nagrzanym do 125C piekarniku około 20 minut. (słoiki podczas pasteryzacji nie powinny się dotykać) Odstawiamy do przestygnięcia, można zajadać tuż po przestygnięciu według mnie smakują najlepiej po około dwóch tygodniach gdy wszystkie sadniki się „przegryzą” Smacznego
RAROSSA