francuskiej z całymi ziarnami gorczycy 1 łyżka płynnego miodu 1 łyża sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny Składniki sosu połączyć ze sobą i wymieszać ze wszystkimi składnikami sałatki. Smacznego
Jadło i czytadłokolor, następnie przekładać do brytfanki. Składniki sosu zmiksować blenderem, polać usmażone gołąbki. Piec w 180 stopniach termoobieg 50 minut. Gołąbki podawać samodzielnie, z ziemniakami, albo jak u mnie z sałatką. Smacznego! Może masz swój sprawdzony przepis na gołąbki bez zawijania? Podziel się recepturą
Mój pomysł naDzisiaj przepis na szybką do przygotowania i bardzo smaczną sałatkę wraz z dodatkiem brokułu, kukurydzy, świeżych pomidorów i szynki konserwowej. Sałatka idealna na drugie śniadanie jak i na kolację. Jeśli macie ochotę na nieco egzotyczną przekąskę na słono to zachęcam do przygotowania sałatki flamandzkiej . Polecam :) Składniki na 4 porcje: 1 duży brokuł 150 g szynki,np. konserwowej 1/2 puszki kukurydzy
Ugotowaćsałatki włożyć do miski, wymieszać. Sos: Fileciki anchois rozetrzeć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i miód, wymieszać. Dodać jogurt, musztardę, sok z cytryny, wymieszać na jednolity sos. Sosem polać sałatkę. Smacznego
Obiad gotowykolor, następnie przekładać do brytfanki. Składniki sosu zmiksować blenderem, polać usmażone gołąbki. Piec w 180 stopniach termoobieg 50 minut. Gołąbki podawać samodzielnie, z ziemniakami, albo jak u mnie z sałatką. Smacznego
coolinarnyrzodkiewkę, pokrojone na pół pomidorki i szczypiorek, doprawiamy całość pieprzem, delikatnie mieszamy składniki. Na koniec dodajemy garść miksu sałat, delikatnie mieszamy, próbujemy i przekładamy do miski w której podamy sałatkę. Smacznego
Słodkie okruszkiskładniki winegretu na jednolity krem wymieszać wszystkie przygotowane składniki. Podawać na listkach sałatki SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Rukola z rzodkiewką i serkiem wiejskim to pomysł na szybką do przygotowania i bardzo smaczną sałatkę. Rukoli nie zastępujcie szpinakiem ani roszponką, ponieważ tylko rukola doda do sałatki wyrazistości i idealnie skomponuje się ze śmietankowym serkiem wiejskim. Składniki na 2 porcje: 2 garście rukoli 1 pęczek rzodkiewki 1 opakowanie serka wiejskiego sól, pieprz Rukolę opłukać, osuszyć. Rzodkiewki umyć
UgotowaćDzisiaj pomysł na sycącą i bardzo smaczną sałatkę przygotowaną na bazie zielonej soczewicy, pomidorów, czerwonej cebuli i dużej ilości posiekanej, zielonej pietruszki oraz szczypiorku. Do sałatki warto dodać ser typu gorgonzola, aby danie zyskało na wyrazistości :) Składniki na 4 porcje: 1 szklanka zielonej soczewicy (około 180 g) 2 szklanki wrzącej wody 2 małe pomidory 1/2 czerwonej cebuli 1/2 pęczka zielonej
Ugotowaćdente w lekko osolonej wodzie. Od razu po ugotowaniu przelać zimną wodą. Fasolę odcedzić. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, doprawić pieprzem. Składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku. Sosem polać sałatkę. Smacznego
Obiad gotowymąki do marynaty. Należy rozpuścić pół łyżeczki mąki ziemniaczanej w wodzie, zahartować przez dodanie do tego odrobiny sosu. Wlać do woka i wymieszać. Najlepiej smakuje z ryżem, opcjonalnie z sałatką. Smacznego
Kuchnia od dwojgaBardzo łatwa i bardzo smaczna sałatka imprezowa z tuńczykiem i jajkami. Świetnie smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką :) 5 jajek 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 150 g startego sera żółtego mały słoiczek majonezu mała czerwona cebula sól, pieprz szczypiorek Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce osobno białka i żółtka. Rybę odsączyć i rozdrobnić
Smakołyki AsiSzybka w przygotowaniu i smaczna sałatka śledziowa. Dzięki warstwom smaki sałatki się łączą i stanowią pyszną całość. Polecam na rodzinne spotkania. 4 płaty śledzia marynowanego 4 ziemniaki 1 duża cebula 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 3 jajka 2 marchewki 0,5 szklanki startego żółtego sera 3 łyżki natki pietruszki 4 - 5 łyżek majonezu Sól Pieprz Ziemniaki oraz marchewkę obieramy
VioletoweKucharzenieprzekładam do miski, mieszam, ponieważ pomidory są w zalewie, to nie dodaję już oliwy. Na talerz wykładam ryż, posypuję czarnuszką, wykładam trochę pora, na niego łososia i obok sałatkę. Smacznego
kruche babeczkiTortellini, kilka dodatków i mamy szybka i smaczną sałatkę. Można podać ją na śniadanie, na kolację czy na świąteczny stół dla gości. Jednym słowem sałatka na każdą okazję. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni