SZYBKA SAŁATKA Z SERKAMI TOPIONYMI 209miski i dodajemy warzywa z sitka. Serki rozdrabniamy widelcem i mieszamy z łyżkę majonezu i dwoma łyżkami jogurtu naturalnego. Dodajemy do miski z sałatką i mieszamy ze sobą. Jeśli trzeba dosalamy do smaku. Schładzamy i podajemy. Smacznego
Pani na deser
Cukinia faszerowana mięsem 190stopni piekarnika. Pieczemy około 25 minut. Przed podaniem możemy dodatkowo posypać parmezanem i skropić oliwą. Do cukinii faszerowanych doskonale pasują letnie sałatki z ziołowymi dressingami. Taki farsz możecie wykorzystać również do pomidorów i papryki. Smacznego! Post Cukinia faszerowana mięsem pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchen
Sałatka z roszponką, kurczakiem i suszonymi pomidorami 190urządzanie mieszkania - tego już się nie mogę doczekać, szczególnie kuchni, do której zbieram już różne gadżety:). Wtedy na pewno będzie więcej pyszności i smacznych wpisów. Dzisiaj zapraszam Was na pierwszy wpis w tym roku, zaczynamy zdrowo, sałatka z roszponką, kurczakiem i suszonymi pomidorami... Jest naprawdę pyszna! :) Składniki: 3-4 garście roszponki (lub mix sałat, co kto lubi) 10 pomidorów koktajlowych
Trufelkowo
Sałatka z makaronem i tuńczykiem 184Przygotowuję sos: Majonez, śmietanę i posiekany koper mieszam razem. Dodaję do sałatki i dokładnie mieszam, by wszystkie składniki się połączyły. Sałatkę przerzucam do misy, po czym posypuję startym na średnich oczkach żółtym serem. SMACZNEGO
Domowa Kuchnia u Mamy
Bataty zapiekane z jarmużem w serowym sosie (wegańskie) 174Słodkie amerykańskie ziemniaki lubimy pod każdą postacią: sera , sałatki , placków , napoju , tortilli albo tej oto prostej w składzie, a jednocześnie niesamowicie smacznej zapiekanki w serowym sosie. Oprócz batatów potrzebny jest świeży jarmuż, a do przyrządzenia sosu zwykłe ziemniaki i marchewka z dodatkiem kilku przypraw. I gotowe W tej zapiekance nie używam oleju, więc spokojnie można się nią rozkoszować nie obawiając
Lamarida.pl
Cukinia faszerowana mięsem 192stopni piekarnika. Pieczemy około 25 minut. Przed podaniem możemy dodatkowo posypać parmezanem i skropić oliwą. Do cukinii faszerowanych doskonale pasują letnie sałatki z ziołowymi dressingami. Taki farsz możecie wykorzystać również do pomidorów i papryki. Smacznego! Post Cukinia faszerowana mięsem pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchen
Uszaki bzowe kiszone z papryką 272sprawdzić co z tego wyjdzie. Wyszło bardzo smacznie i aromatycznie dzięki orientalnej nucie, na którą postawiłam. Uszaki po ukiszeniu są miękkie, delikatne i smaczne. Razem z papryką tworzą ciekawy dodatek do obiadu jako taka grzybowo warzywna sałatka. Można też wykorzystać je, razem z zalewą, do jakiejś zupy. I pewnie tak zrobię gdy ukiszę ich więcej. Kliknij TU i zobacz pomysły
Smaczna Pyza
Sałatka z tuńczykiem i mieszankami warzywnymi 173macie pomysłu na szybką sałatkę, to właśnie ta sałatka spełni wasze oczekiwania. Wystarczy zaopatrzyć się w kilka gotowych produktów i wyczarujecie smaczne danie. Ja swoją tak właśnie wyczarowałam a teraz kolej na Was. Składniki: Mieszanka warzywna : marchewka, groszek, kukurydza 2 słoiki Tuńczyk w oleju rozdrobniony 2 puszki 4 jajka Pieczarki marynowane – mały słoik Pęczek cienkiego szczypiorku 1 mała cebula Majonez
Smaki Ewy
Sałatka z czarną quinoą, czosnkiem niedźwiedzim i hiszpańskim kozim serem Curado z dodatkiem czerwonego wina 154połówki, quinoę, plasterki czarnego czosnku. Za pomocą obieraczki do warzyw, lub tarki kroimy ser na cienkie plasterki i wrzucamy je do sałatki. Wszystko polewamy sosem z oliwy z oliwek, octu Jerez, pieprzu i soli. Smacznego
Quinoa Raz!
SURÓWKA ZDROWIA 273Talerz pełen witamin i pyszności :) Moje sałatki często powstają według schematu: zielsko + awokado + inne warzywa + bakalie + sos. Zawsze wychodzi smacznie. Czytaj więcej
Kasia Sarna
Sałatka jarzynowa 210pozostałymi składnikami sałatki i natką pietruszki. Przygotować sos. Żółtka rozetrzeć z musztardą. Dodać majonez i śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę wymieszać z sosem. Odstawić do przegryzienia. Przed podaniem przełożyć do czystej salaterki. Smacznego! Przepis dodaję do akcji Warzywa korzeniowe
Pełny talerz
SAŁATKA WIOSENNA 220Wiosenna sałatka z rzodkiewką, pomidorami i prażonym słonecznikiem. Uwielbiam takie lekkie sałatki. Do sałatki podaję jogurt naturalny by nie dodawać zbędnych kalori w sosie. Polecam i smacznego. SKŁADNIKI: 2 garście mix sałat np. Z marchewki 5 rzodkiewek 1 papryczka mini słodka 1 pomidor 2 łyżki ziaren slonecznika 2 łyżki jogurtu naturalnego Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Ziarna
Gotowanie Patki
SALATKA ZIMOWA SLEDZIOWA 203sałatki dodajemy majonez, doprawiamy solą oraz pieprzem. Krok 5. Na talerzu rozkładamy warstwę porwanej sałaty lodowej, na niej wykładamy sałatkę śledziową. Wierzch sałatki dekorujemy jogurtem greckim , świeżą zieleniną, posypujemy posiekanymi orzechami. Podajemy z ciemnym pieczywem. Smacznego :) Śledzie po grecku
Moja Książka Kucharska
Pyszna sałatka z pieczonych buraczków, avocado i rukoli 195łyżki miodu 3 łyżki łagodnej musztardy Przygotowanie: Avocado skrop sokiem z cytryny, dodaj buraczki i pietruszkę, dopraw solą i pieprzem. Dodaj sos. Sałatkę układaj w salaterce warstwami: rukolę, buraczki, pestki dyni, rukolę, buraczki, pestki dyni. Smacznego! Autor: Mama
Moja Mama Gotuje
Sałatka śledziowa z burakami, jajkami i ogórkiem kiszonym 277smaruję musztardą francuską. Następnie układam pokrojone buraki, które delikatnie ugniatam i smaruję majonezem. Kolejna warstwa to jajka, które posypuję startym serem. Następnie sałatkę umieszczam w lodówce na minimum godzinę. Można przygotować dzień przed planowanym podaniem. Smacznego, Klaudia
Mango Papaja