poradzisz sobie z ich realizacją. A jeśli nie lubisz spędzać w kuchni długich godzin - tym bardziej ją kup! :-) Anię Starmach zna każda osoba zakręcona na punkcie gotowania. :-) Od początku śledziłam jej poczynania w konkursie zorganizowanym przez telewizję śniadaniową i z fascynacją obserwowałam jak wyrastała na kulinarną gwiazdę. Moim zdaniem podbiła serca odbiorców właśnie wspomnianym wcześniej prostym gotowaniem, którego bardzo brakuje(...)szybko przygotować niebanalne dania: przystawki, dania główne i desery z produktów dostępnych w każdym osiedlowym sklepie. Książka "Pyszne. Na każdą okazję" podzielona jest na 6 rozdziałów: 1. Boże Narodzenie 2. Kolacja we dwoje 3. Spotkania z przyjaciółmi 4. Piknik 5. Przyjęcie dla dzieci 6. Dodatki Przepisy posegregowane są tematycznie, dzięki nim bez wysiłku możemy skompletować całe menu
Szefowa kuchniZa 2 tygodnie wigilia i święta - mam dla Was zbiór pysznych przepisów - może kogoś zainspiruję :) U Was Święta zawsze tradycyjne, czy co roku coś nowego
Moje Kuchenne RewelacjeZupę śledziową uwielbiamy wszyscy. To dla mojej rodziny absolutne comfort food, czyli danie które jest jednocześnie tradycyjne i ma znaczenie sentymentalne oraz takie, do którego często
Poezja Smaków - blog kulinarnyTaka warstwowa sałatka najlepsza jak troszkę smaki się przegryzą..ilość składników dowolna..najlepiej układać w przeźroczystym naczyniu, aby były widoczne warstwy..u mnie sałatka była
Moje domowe kucharzenieTo chyba najprostsza i najbardziej znana wersja śledzika. Śledzik i cebulka to duet idealny i razem smakują znakomicie.składniki:10 płatów śledziowych solonych2-3 cebule3 listki
Monia miesza i gotujeRobię śledziki na różne sposoby ale czasem lubię zjeść takiego zwykłego po prostu w oleju. Taką prostą wersję też można zrobić na wiele sposobów dodając różne
Monia miesza i gotujeW mojej rodzinie od zawsze to mój Brat przygotowuje ryby, jest ich miłośnikiem i zna się na nich jak nikt inny. Nie omieszkam wspomnieć, że wychodzi
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipochodzenia zwierzęcego jest ryba. Na stole znajdziemy więc czysty barszcz z uszkami wypełnionymi grzybowym farszem, ziemniaki, kapustę z grzybami, a także karpia smażonego i w galarecie, różne przetwory ze śledzia oraz pierogi z kapustą i grzybami. Podczas Wigilii seruje się również łazanki lub kluski z makiem, kisiel owocowy lub owsiany. Zgodnie z obyczajem, każda osoba zasiadająca przy stole musi spróbować(...)śniegu bieży na Pasterkę – o północy dzwony kościelne przypominają o narodzeniu Pana. Podlaska babka ziemniaczana Skoro jesteśmy już przy kuchni podlaskiej, warto wspomnieć o babce ziemniaczanej, nazywanej także kartoflakiem. To typowy przysmak z tego regionu, który gości na stołach także w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia. Pochodzi z Białorusi, w której jest przysmakiem narodowym, jednak na Podlasiu i Suwalszczyźnie
Słodkie okruszkiWigilia za parę dni więc spieszę z przepisem na pysznego śledzika.Jeśli lubicie czosnek i majeranek to nic tylko trzeba robić... Składniki: 500 g
Niespełnione zdolności kulinarneYorkshire Pudding - wspaniała przekąska posto z Angli. Uwielbiana przez nie jednego Anglika i nie tylko. Ja pokochałam ją kiedy mieszkałam w Tym kraju. Podaje się
Gotowanie Patkinikomu przyjemności. Część ciasta tradycyjnie już odkładam do przygotowania Moczki , która dzięki niemu nabiera niepowtarzalnego smaku. 2. Barszcz czerwony Trudno mi wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez barszczu na tradycyjnym zakwasie . Barszcz, który pamiętam miał wyjątkowy smak właśnie dzięki temu, że rok rocznie przygotowywaliśmy go od podstaw. Ten, który(...)zeszłoroczny zakwas. 3. Ryby (2 tygodnie przed wigilią) W moim wigilijnym menu goszczą zawsze trzy ryby: Karp po żydowsku , Sandacz w galarecie i Śledź w sosie musztardowym . Ich przygotowanie rozpoczynam zawsze 14 dni przed wigilią. Mimo, że gotowe filety trafią na dwa tygodnie do zamrażalnika, dzięki odpowiedniemu przyrządzeniu
kuron.com.plPrzygotowania świątecznie w moim domu idą pełną parą, wreszcie - właśnie dziś poczułam że nadchodzą świata, jak żadnego roku bowiem byłam zajęta wieloma innymi ważnymi sprawami, przez
Kuchenne aromatyŚwięta zbliżają się wielkimi krokami więc podrzucam Wam mój pomysł na połączenie dwóch klasycznych świątecznych dań. Pyszny śledzik i sałatka jarzynowa. Składniki: 6
Niespełnione zdolności kulinarneRosolli, bo tak brzmi oryginalna nazwa tej sałatki, to tradycyjne fińskie danie bożonarodzeniowe. Jednak tak bardzo pasuje do mojego stołu wigilijnego, na którym dominują potrawy rybne
zadanie-gotowanieDzisiaj wraz z całą rodzinką wybieramy się do Gryfic. Mamy do zabrania tyle rzeczy (głównie prezentów), że nie wiemy czy w aucie wszystko się zmieści! Niestety
Be Fit Be Strong