skrzydełka - 2643 przepisów (strona:100/177)

Krupnik na bulionie drobiowym 117

Kminku dodałam ok. 1/3 łyżeczki. Odstawiłam na ok 20 minut by zupa przeszła smakami. Po tym czasie nalewałam do talerzy i posypywałam natką pietruszki. Notatki: * bulion ugotowałam na 6 skrzydełkach z dodatkiem ziela i liścia. Jak ktoś lubi może sobie wdrobić mięsko z gotowania do zupy, ja nie dodawałam. Smacznego! Lidka   Artykuł Krupnik na bulionie drobiowym pochodzi z serwisu

Pieprzyć z Fantazją
Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem 85

wyszła super. I od razu piszę, że mięso miałam ze sprawdzonego źródła, z ogródkowej wędzarni (dziękuję <3). Problem jest tylko tego typu, że ja do tej pasty użyłam skrzydełek, nie wiem jak wygląda sprawa z ich dostępnością w sklepach. Przyjmijmy więc, że ćwiartka z kurczaka będzie w sam raz. Składniki: 1 wędzona ćwiartka z kurczaka 5 jajek pęczek grubego

Kardamonovy
"Mopsik, który chciał zostać jednorożcem" Bella Swift 119

magię Świąt Bożego Narodzenia, a niektórych zachęci do posiadania psiaka :-) Polecam bardzo :-) Premiera książeczki już 29.01.2020 roku Tytuł: "Mopsik, który chciał zostać jednorożcem" Autor: Bella Swift Okładka: miękka ze skrzydełkami Stron: 160 Cena okładkowa: 19,99 zł. Wydawnictwo:  Wilga

kruche babeczki
Bardzo dobry rosół azjatycki 119

wywar, reszta składników zależy od preferencji osób dla których gotujemy. Bardzo dobry rosół azjatycki - składniki 1 kg żeberek wieprzowych 1 mała golonka wieprzowa 50 dag kości wieprzowych 3 lub skrzydełka lub podudzia z kurczaka  makaron udon lub shiba lub ramen lub ryżowy - dostępne są m.in. w sklepie Kuchnie Świata grzyby shitake lub grzyby mun pocięte na paski 1 duży

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Soczysta kaczka pieczona 106

wyjmujemy z solanki i zostawiamy na kratce aby dobrze obciekła. W następnej kolejności kaczkę oprószamy przyprawami: solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem, nacieramy. Potem układamy kaczkę w brytfannie (piersiami do góry, skrzydełka zabezpieczamy folia aluminiową), obkładamy wiórkami masła. Jabłka myjemy, pozbawiamy ogryzków, kroimy w ćwiartki – część jabłek wkładamy do środka kaczki, pozostałymi obkładamy kaczkę dookoła. W końcu kaczkę wkładamy do piekarnika

Dorota Smakuje
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 119

Natura obdarzyła kurczaka tylko dwiema nogami, co ogranicza możliwość sprawiedliwego obdzielenia tuszką, kiedy biesiadników jest więcej niż dwóch. Nie wiemy jak u Was, ale u nas na pytanie: pierś, skrzydełko, czy nóżka zazwyczaj pada odpowiedź: nóżka. W takiej sytuacji zbawienny jest właśnie farsz, który nie tylko powiększa pulę do podziału, ale uatrakcyjnia cały obiad, ponieważ każdy chce spróbować nadzienia. Uwielbiamy

Niedzielny kucharz
Świąteczny obiad: Jak dobrze upiec kaczkę – nasz sprawdzony przepis 129

mięciutkim, soczystym mięsem, pachnącym jabłkami. Jeśli macie brytfankę z kratką, nie musicie przejmować się zlewaniem tłuszczu. Krok 5 Po godzinie pieczenia nakłuwamy ptaka nożem – przy udach i przy skrzydełkach żeby wypuścić z niego tłuszcz. Krok 6 Na 15 minut przed końcem pieczenia wkładamy do piekarnika umyte i osuszone jabłka, które podamy później do obiadu. Przed włożeniem ich do pieca

Niedzielny kucharz
"Żyj z pasją. 13 inspiracji, jak ciekawie spędzić wolny czas" 105

nadzieję, że znajdziecie lub już znaleźliście swoją :-) Za książkę dziękuję Empik Tytuł: "Żyj z pasją. 13 inspiracji, jak ciekawie spędzić wolny czas" Autor: praca zbiorowa Okładka: miękka ze skrzydełkami Stron: 205 Cena okładkowa: 44,99 zł. Wydawnictwo

kruche babeczki
Keto paella mixta (Paleo, LowCarb) 128

mieszanki owoców morza (jeśli korzystasz z mrożonki, to należy je rozmrozić przed użyciem!) 16 sztuk krewetek tygrysich (jeśli korzystasz z mrożonki, to należy je rozmrozić przed użyciem!) 6 sztuk skrzydełek lub podudzi z kurczaka 100 g chorizo obrane ze skórki i pokrojone w plasterki 1 papryka czerwona pokrojona w kostkę 100 g zielonego groszku (jeśli korzystasz z mrożonki, to należy

Modern Cave Girl
Pyszna zupa fasolowa na wędzonym kurczaku. Lżejsza, tak samo aromatyczna i sycąca 113

zupy gotujemy na wędzonym kurczaku. Fasolowa na przykład wychodzi pyszna, a jednocześnie jest dużo mniej kaloryczna. Przepis na zupę fasolową Składniki: 2 wędzone nogi z kurczaka lub podobna ilość skrzydełek (najlepiej kupić naturalnie wędzone w zaufanym sklepie mięsnym), 400 gramów suszonej fasoli “Piękny Jaś”, 2 cebule, 4 ziemniaki, 2 marchewki, 1 pietruszka, natka pietruszki, ziele angielskie, liście laurowe

Kulinarna Polska
Kurczak cytrynowo-rozmarynowy z opiekanymi ziemniaczkami 109

obiad i nowa miłość! Nikt z nas nie przepada za "cytrynowymi" daniami obiadowymi, ale wczoraj zaryzykowałam i mama już ode mnie podkradła przepis 😂 Składniki: 6 kawałków kurczaka (podudzie, udka, skrzydełka <wtedy więcej>) 8 ziemniaków 4 gałązki rozmarynu lub 3 łyżki suszonego rozmarynu 1 cytryna 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka oliwy (najlepiej czosnkowej) Szczypta

Czarnawisienka
"Śmierć z ogłoszenia" Grzegorz Kalinowski 102

się one bezpodstawne, bo to bardzo dobra pozycja. Smaczku dodają jej gwiazdy tamtych lat i opisy miasta :-) Polecam :-) Tytuł: "Śmierć z ogłoszenia" Autor: Grzegorz Kalinowski Okładka: miękka ze skrzydełkami Stron: 480 Cena okładkowa: 39,90 zł Wydawnictwo: Muza

kruche babeczki
"Czas wojny, czas miłości" Victoria Gische 103

zaskakujące, pozostające na dłużej w pamięci. Książka to piękna opowieść o relacjach rodzinnych, trudnej miłości, oraz emocjach. Polecam :-) Tytuł: "Czas wojny, czas miłości" Autor: Victoria Quische Okładka: miękka ze skrzydełkami Stron: 304 Cena okładkowa: 36,90 zł Wydawnictwo:  Kobiece

kruche babeczki
Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem 95

drobno posiekać, albo „poszarpać” dwoma widelcami na oddzielne włókienka, przyprawić np. drobno posiekaną przesmażoną szalotką, tymiankiem, rozmarynem, wbić jajko i wymieszać (to patent z żydowskiej kuchni na farsz ze skrzydełek) i naprawdę niedrogie danie gotowe. 30 pierogów będzie Was kosztowało około 6-7 zł. To ekonomiczne gotowane w najczystszej postaci! Czas : około godziny (z czego większość to czas, gdy ciasto

Niedzielny kucharz
Kaczka z żurawiną i kopytkami Świąteczny obiad 180

czasie kaczkę wyjmujemy z solanki i zostawiamy na kratce aby obciekła. W następnej kolejności kaczkę oprószamy przyprawami a potem układamy w brytfannie (piersiami do góry, skrzydełka zabezpieczamy folia aluminiową), obkładamy wiórkami masła. W końcu kaczkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180st i pieczemy ok 2-2,5h (w zależności od wielkości kaczki), podlewając w trakcie pieczenia kaczkę wytopionym sosem. Kopytka

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania