serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:370/561)

Tarta grejpfrutowa 192

Wymieszać z jajkami, śmietaną, cukrem i mąką ziemniaczaną. Masa będzie bardzo płynna. Piekarnik rozgrzać do 170-180 stopni. Masę grejpfrutową wylać do wyłożonej ciasteczkami formy. Tartę grejpfrutową pieczemy około 40-50 minut (na wierzchu ściągnie się, przy lekkim poruszeniu formą pod spodem będzie widać, że jest lekko płynna – zastygnie przy studzeniu). Tartę studzić chwilę przy otwartych drzwiach piekarnika(...)minimum kilka godzin. Ozdobić bitą śmietaną i ewentualnie kawałkami grejpfruta. Podobne przepisy Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta z czekoladowym musem Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Sernik nowojorski – sernik New Yorker .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post

Pociąg Do Kuchni
Sernik wiedeński z masłem orzechowym 243

orzechowy 7 żółtek 7 białek 4 łyżki maki ziemniaczanej 4 łyżki maki pszennej 100 g cukru 3 łyżki cukru waniliowego 4 łyżki masła orzechowego Garść orzechów włoskich Sposób przygotowania sernika  Żółtka wymieszać z cukrem na puszystą masę, dodać ser i trochę miksować. Masło rozetrzyj z 3 łyżkami cukru waniliowego a następnie dodaj do masy serowej. Następnie mąki łączymy(...)białek a następnie partiami dodajemy ją do masy serowej. Masę przelewamy do okrągłej tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką pszenną. Wstawiamy do nagrzanego do 170`C piekarnika i pieczemy około 70 minut. Ciasto studzimy, a następnie wstawiamy pod przykryciem do lodówki (najlepiej na całą noc). Wierzch ciasta smarujemy masłem orzechowym i posypujemy orzechami włoskimi. Smacznego

Słodkie Przyjemności
CZARNY SERNIK Z RABARBAREM 191

domieszką kakao. Całkowita inspiracja pochodzi od Kwestii smaku. Marzę o tym, żeby kiedyś mój blog osiągnął taki status. Uwielbiam tę stronę i śledzę  ją na okrągło.  Sernik robiłam pierwszy raz i od razu taki sukces. Polecam wszystkim laikom, wbrew pozorom jest to bardzo prosty i do ogarnięcia temat. Uwierzcie mi, ja raczej nie jestem ciastkowa, zdecydowanie wolę(...)wrócę do tego przepisu jeszcze nie raz.  Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej  3 łyżki gorzkiego kakao  5 łyżek cukru pudru  1 łyżeczka proszku do pieczenia  125 g zimnego masła  1 jajko  Masa: 500 g białego sera   125 serka waniliowego  1 laska wanilii  1 budyń waniliowy w proszku

pieprzny smaczek
Sernik jagodowy 206

Muszę się na wstępie przyznać - uwielbiam serniki. To w zasadzie jedne z niewielu ciast, które jadam ;) Składniki Spód:   ok. 200 g kruchych ciastek (ja użyłam owsianych ciastek z orzechami - postaram się żeby przepis też się kiedyś tu pojawił) 70 g masła Ciastka drobno pokruszyć - ja ostatnio najnormalniej w świecie ścieram je na drobnej tarce. Dodać do nich roztopione(...)przesłodzone masło - w ten sposób uzyskamy mokry piasek, którym należy wyłożyć formę. Ja najczęściej wykładam formę papierem do pieczenia na który wykładam te ciastka, bo dzięki temu łatwiej potem wyjąć ciasto po upieczeniu. Ciasto:  750 g sera tłustego (3krotnie zmielonego) 4 jajka (całe) 150 g cukru 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 łyżeczki cukru waniliowego 3-4 łyżki mąki

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Brownie Klasyczne 163

publikuję szybkie i proste przepisy na słodkości, bo według mnie nie ma co wydziwiać, liczy się smak. Dziś przygotowałam dla Was jeden z moich ulubionych wypieków. Nie jest to sernik, ani nie jest to szarlotka, więc pozostaje tylko jedno, BROWNIE! Tradycyjne, proste i szybkie w wykonaniu, najlepiej smakujące na ciepło z jakimiś śmietankowymi dodatkami. Nie wiem(...)składniki się połączą przestajemy miksować, następnie dosypujemy wcześniej wymieszane suche składniki i łączymy za pomocą drewnianej łyżki lub łopatki.Masę przelewamy do dużej, prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia (jej wielkość wpłynie na długość pieczenia - im większa forma tym cieńsze ciasto a co z tym idzie krótszy czas pieczenia).Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180`C około 20-30 minut

Słodkie Przyjemności
Puszyste ciasto ze śliwkami. 334

 Puszyste, pyszne, pachnące latem ciasto ze śliwkami! Uwielbiam wypieki ze śliwkami, bo one idealnie swą lekką kwaśnością dopełniają słodycz ciasta. Przygotowanie tego ciasto nie jest

Kuchnia Łukasza
SERNIKOBROWNIE Z MANGO I MALINAMI 144

Ciasto niezwykle delikatne i kremowe, a równocześnie intensywne w smaku. Proste w przygotowaniu, pyszne i bardzo podzielne - już mały kawałek wystarczy, aby się nasycić.  Masa

cool and minty
ciasto z gruszkowym serem 204

Próbowaliście kiedyś wymieszać ser ze zblendowanymi owocami i upiec to jak sernik? Brzmi wariacko ale udało się to genialnie! Tak lekkie, pulchne ciasto nie mogło czekać aż wystygnie. Nie zdążyło, zjedliśmy je na gorąco. Cudownie pachniało gruszkami, bo to one grały tutaj najważniejszą rolę. O takim cieście  myślałabym wyobrażając sobie herbatkę u babci na wsi. Niby zwyczajne(...)jednak miało "to coś".  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 200 g roztopionego masła 200 g mąki 200 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek na masę serową: 500 g twarogu z kostki (ser z wiaderka się nie nada w tym wypadku) 5 miękkich, słodkich niedużych gruszek 5 jajek 1/2 szklanki cukru 100 g masła roztopionego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto mus czekoladowy z malinami 2141

udekorować płatkami migdałów. Spód do ciasta bez pieczenia: Herbatniki rozkruszyć w blenderze i wymieszać z roztopionym masłem, aby powstała forma mokrego piasku.  Na spodzie formy położyć papier do pieczenia i wyłożyć na nim herbatniki z masłem, które wyrównać łyżką. Maliny: Maliny gotować z cukrem i sokiem z cytryny około 10 - 15 minut. Następnie zdjąć z palnika i wymieszać(...)się żelatyny, wystudzić. Wystudzone maliny rozsmarować na spodzie z herbatników. Jeśli mus będzie szybko zjedzony, można malin nie gotować, tylko wyłożyć spód świeżymi malinami i przykryć musem. Zobacz również: sernik czekoladowy na zimno

Kuchcik gotuje
Bezglutenowy sufletowy jabłecznik z budyniową chmurką 212

Były już serniki o strukturze lekkiego sufletu i w zasadzie pomyślałam czemu by nie spróbować z jabłecznikiem... I wiecie co to ciasto, które dzisiaj wam zaprezentuję to czysta poezja. Jeśli jesteście fanami lekkich ciast , to będzie przepis dla zdecydowanie was. Kruchy spód, jabłkowo-migdałowa masa z cynamonem oraz waniliowa budyniowa pianka. Ja już dwa razy robiłam to ciasto(...)każdym razem mam wrażenie że wychodzi coraz smaczniejsze. Masa jabłkowa jest wykonana z pieczonych i zblendowanych jabłek a doprawiona jest cynamonem. Dodatkowo mieszana jest z mielonymi na drobną mączkę migdałami i ubitymi białkami. Suflet wśród jabłeczników. Całość wykończona jest bitą śmietaną wymieszaną z kremowym budyniem waniliowym.  Zdecydowanie polecam.  Składniki :  Na spód kruchy:  200 g mąki

vaniliowoczekoladowa
Ciasto cynamonowe z cukinią i całą gruszką 134

Najbardziej lubię ciasta warzywne typu piernik marchewkowy czy sernik dyniowy . Jeśli dobrze zmiksujemy składniki i przyprawimy nasze ciasto cynamonowe, to taki zdrowy dodatek jest niewyczuwalny w smaku dla kogoś, kto nie jest fanem warzyw, a ja mam alibi, żeby jeść słodycze, których nie powinnam jeść. Dzięki cukinii mamy fajną konsystencję i możemy dodać mniej mąki. Fajnym pomysłem jest dodanie(...)całej gruszki, jako motywacji, żeby zjeść więcej ciasta. Przecież każdy będzie chciał zjeść ozdobę ze środka ciasta. Ciasto z całą gruszką piekłam w tym roku na Trzech Króli. Taka wariacja na temat francuskich ciast z ukrytą fasolką czy figurką. Tutaj gruszka wcale nie jest ukryta, ale i tak przynosi szczęście. Ciasto podajemy razem z herbatą, bo jest lekko zapychające

Ugotowane pozamiatane
Babka czekoladowa mojej babci 200

lata temu przygotowaliśmy z mężem Wielkanoc u siebie w domu upiekłam babkę czekoladową i sernik. Teraz sytuacja się powtarza – święta też będą u nas, ale nie będzie sernika. Babka czekoladowa z przepisu mojej babci – wyszła wspaniała, (przygotowałam ją w ramach testów). Upieczona w starej babcinej, kamionkowej formie pięknie się prezentuje. W ogóle spodobał mi się pomysł odtworzenia(...)temperaturze pokojowej) 3/4 kubka cukru (chociaż można by spokojnie dać 1/2) 500 g mąki 1 szklankę mleka / śmietanki 4 jajka (żółtka i białka osobno) 1 paczkę proszku do pieczenia ekstrakt waniliowy 3 łyżki kakao Masło ucieramy z żółtkami i cukrem dodając na przemian oba składniki. Po ok 10 – 15 minutach porcjami dodajemy na przemian mąkę, wymieszaną z proszkiem

Szybko Tanio Smacznie
Prosty sernik 182

Bardzo prosty przepis na tradycyjny sernik. Składniki: 7 szklanek zmielonego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 szklanki cukru pudru 1 szklanka masła 9 jajek 1 cytryna tłuszcz do formy Wykonanie: Masło, cukier, i ser utrzeć na puch. Następnie wbijać po jednym żółtku (cały czas ucierając), wsypać mąkę, dodać startą skórkę z cytryny i wyciśnięty sok, zamieszać i połączyć(...)sztywno ubitą pianą z białek. Przełożyć masę do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec na jasno brązowy kolor

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto czekoladowo serowe z wiśniami i migdałami 217

Coś pomiędzy sernikiem, a sernikobrownie. Delikatna masa serowa z nutą migdałową i bardzo, bardzo wilgotny czekoladowo wiśniowy spód. Składniki: 1,5 szklanki mąki tortowej, 1,5 szklanki cukru pudru, 5 jaj, 4 czubate łyżki kakao, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 szklanka oleju, 500 g wydrylowanych wiśni świeżych lub mrożonych, Masa serowa: 1000 g sera z wiaderka, 2 budynie śmietankowe(...)cukru, 1 szklanka cukru, 4 jaja, 100 g płatek migdałowych, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować.  Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać i połączyć z masą jajeczną oraz olejem (miksujemy lub ucieramy - masa jest bardzo gęsta).  Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (23x35

Nie tylko w kuchni
Pierożki serowo-śliwkowe 192

Proste i smaczne ciasteczka Składniki 2 opakowania ciasta francuskiego (po 275 g) 250 g śliwek węgierek szklanka serka naturalnego ( z wiaderka-do serników) cukier cynamon żółtko Przygotowanie   Śliwki kroimy na pół ,wyjmujemy pestki i smażymy w rondelku. Po 30 min ,zdejmujemy z ognia ,przecieramy przez sito i studzimy. Do śliwek dodajemy szklankę sera ,składniki dokładnie ze sobą łączymy doprawiając(...)cynamonu. Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy kółka (6 cm) ,na środek każdego umieszczamy trochę sera ,zamykamy i układamy na blaszce. Wierzch smarujemy żółtkiem ,posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem. Ciastka pieczemy przez 30 min w temperaturze

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania