serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:153/561)

Sernik z dodatkiem kaszy manny 219

małych obrotach. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną tortownicy. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 45 minut, po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy sernik w piekarniku jeszcze około 20 minut. Po tym czasie można go wyciągnąć (sernik lekko opada, tak ma być, to jego urok

Słodkie okruszki
Słodkie Środy - Waniliowy sernik z nutą migdałową 193

jednym z moich ulubionych ciast i z pewnością pojawi się na Naszym blogu niejednokrotnie w innych odsłonach. Waniliowy sernik z nutą migdałową  SKŁADNIKI: Ciasto : 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 100 g masła 5 kropli aromatu migdałowego Masa serowa : 1 kg sera trzykrotnie mielonego (może(...)przygotowany kruchy schłodzony spód.  Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 25 minut, zmniejszamy grzanie do 150 stopni i pieczemy przez następne 65 minut.  Wyłączamy grzanie i zostawiamy sernik w uchylonym piekarniku.  Przygotowujemy polewę.  Galaretkę rozrabiamy w 250 ml wrzącej wody. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy galaretkę i mieszamy. Kiedy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik na zimno w biszkopcie 197

już wiele razy wspominałam, że serniki są moimi ulubionymi ciastami. Łatwe, szybkie i proste! Odkryłam coś innego, specjalnego... Sernik na zimno w biszkopcie! Rewelacja! Składniki: Biszkopt 5 jaj 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 szklanka mąki ryżowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki karobu lub kakao (można ominąć) Masa serowa 500g twarogu półtłustego np. klinek 1 galaretka np. pomarańczowa(...)cukrem na puszystą masę ok.5-6 minut. Następnie dodajemy mąką ryżową, mąkę ziemniaczaną i karob. Całość miksujemy bardzo krótko, aż do połączenia składników. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu biszkoptu i jego ostudzeniu przygotowujemy masę serową. W 1 szklance wody rozpuszczamy galaretkę, studzimy. Ostudzoną i lekką stężającą się galaretkę delikatnie miksujemy

Truskawkowa Fiesta
Sernik z rabarbarem 159

Kruchy sernik i wilgotny rabarbar....bajka w ustach ....czas rabarbarowy, więc grzech nie skorzystać !Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 kostki margaryny 2 żółtka 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Ciasto dobrze wyrobić, wyłożyć spód blaszki.  Składniki na masę serową: 80 dag sera białego  5 jaj  3 białka 1 szklanka(...)delikatnie wmieszać je w ser. Gotową masę serową wylać na przygotowane ciasto. Blaszkę wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika i piec przez ok. 30 minut, następnie temperaturę obniżyć do 175 C, i piec jeszcze 30 minut. Gotowy sernik odstawić do wystygnięcia.  Masa z rabarbaru: 1 kg rabarbaru 5 dag cukru kryształu  100 ml wody 1 czerwona

Apetyczna babeczka
Sernik dyniowo – migdałowy 152

Serniki to moje ulubione ciasta. Najbardziej lubię takie z samą masą serową, bez żadnego spodu. Ta wersja powstała, ponieważ miałam w domu dynie z działki i paczkę mielonych migdałów, a niedawno przeczytałam “Razem w kuchni”, gdzie wiele tart i innych ciast nie ma w sobie ani grama mąki. Dynia nie wpływa na smak, ale razem z sokiem z pomarańczy(...)dyni startej na tarce i odsączonej (może być puree) 4 jajka – osobno żółtka i białka 250 g zmielonych migdałów (zostawiamy garstkę do posypania formy do pieczenia) 500 g twarogu na sernik (zmielonego) płatki migdałów do dekoracji   Przygotowanie: W mikserze ucieramy na gładko masło z cukrem pudrem. Po chwili dodajemy sok i skórkę z pomarańczy, przyprawy, dynię oraz

Ugotowane pozamiatane
Wegański sernik królewski 262

pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec w temp. 180 przez około 15 minut. Wszystkie składniki na masę serową zblendować na idealnie, powtarzam idealnie gładką masę. powtarzam idealnie gładką masę. Masę serową przełożyć na podpieczony spód ciasta. Na wierzchu ułożyć wiśnie, i przykryć resztą ciasta równomiernie je rozkruszając na wierzchu. W międzyczasie zaangażować solenizanta do sprzątania kuchni A sernik wstawić do nagrzanego do 170-180 C piekarnika na środkową półkę i piec prze 60-70 minut. Po upieczeniu wystudzić sernik i dopiero potem się delektować,   Smacznego!             Artykuł Wegański sernik królewski pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
SNICKERS Z BANANAMI, KARMELEM I ORZECHAMI 988

Połączenie bananów, karmelu i orzechów – uwielbiam! I już na samą myśl o takich deserach cieknie mi ślinka! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto

Ostra na Słodko
TORCIK PSZCZÓŁKA 165

Dwu smakowy, dwukolorowy sernik na zimno o smaku czekoladowo - adwokatowym,  który swą nazwę zawdzięcza dwukolorowym rurkom czekoladowym oraz dodatkowi miodu, który pszczółki produkują. Idealny

słodki bratek
Sernik gotowany na herbatnikach 403

jest niezwykle proste i podsunęła mi nawet sprawdzony przepis. Sernik jest naprawdę bardzo łatwy w przygotowaniu, pomaga nam zaoszczędzić czas i pieniądze, bo nie wymaga pieczenia, aczkolwiek smakiem bardzo przypomina tradycyjny sernik.  Bożenko, jeszcze raz dzięki za przepis!!    foremka 24x24cm Składniki:   1kg białego sera,  5 jajek ( W Tesco znajdziecie w promocji jajka

Z miłości do słodkości
Sernik z paloną białą czekoladą i brownie. 220

ubić mikserem, na puszystą masę.  Cieniutkim strumieniem wlewać ciepła masę czekoladową i zmiksować do połączenia. Dodać przesianą mąkę i wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać czekoladowe ciasto.  Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 25 minut.  Po tym czasie wyjąć z piekarnika. Lekko przestudzić.  Następnie formę owinąć szczelnie folią aluminiową(...)ułóżcie na papierze do pieczenia i włóżcie do nagrzanego piekarnika.  Pieczcie w 180 stopniach przez 8-12 minut. Obserwujcie i uważajcie, aby czekolady nie spalić. Powinna się ładnie skarmelizować.  Wyjąć z piekarnika.  Śmietanę zagotować krótko i zdjąć z palnika. Wsypać paloną czekoladę i wymieszać, aby powstał gęsty jednolity karmelowy sos. Sosem udekorować sernik. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Bezglutenowy sernik jeżynowy z kremem kawowym 132

kremowy o jeżynowym smaku, znakomicie komponuje się z kawowym kremem. Wygląda jakby spędziło się nad wiele godzin, a tak naprawdę jest bardzo prosty do przygotowania. Przepyszny! To jeden z tych serników, którymi nie da się tylko poczęstować.... SKŁADNIKI: spód: 200 g bezglutenowych ciastek pełnoziarnistych ( u mnie bezcukrowe Multicereale Nutrifree) 70 g masła, roztopionego Masa serowa:  ( wszystkie składniki powinny(...)Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników . Masę serową wylej na schłodzony spód, wyrównaj. Piecz w temperaturze 150ºC przez około 70 minut. Polewa: Składniki wymieszaj. Sernik wyjmij z piekarnika, delikatnie wyłóż śmietankową polewę, wyrównaj i piecz jeszcze 10 minut. Wystudź w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodź w lodówce przez około 12 godzin. Krem: W misie miksera umieść wszystkie składniki

Kuchnia bezglutenowa
Niskowęglowodanowy sernik, czyli deser z dużą zawartością białka 186

składniki. Poniższy przepis na sernik jest wysokobiałkowy, niskowęglowodanowy a przy okazji też bezglutenowy. Bardzo wilgotny i smaczny. Składniki: 500g chudego twarogu 6 jajek cytryna 200g orzechów brazylijskich 50g masła 3 łyżki masła orzechowego Sposób przygotowania: Orzechy posiekaj bardzo drobno lub zmiel przy pomocy blendera. Wymieszaj z rozpuszczonym masłem i wyłóż na małą blaszkę do pieczenia wysmarowaną masłem. Wstaw(...)ewentualnie słodzikiem jeżeli chcesz by sernik był słodki. Dodaj sok z jednej cytryny i dokładnie wymieszaj. Wlej do blaszki wyłożonej orzechami i piecz w temperaturze 160 º C przez 40 minut. Kiedy sernik ostygnie posmaruj go masłem orzechowym

wysmienity
Sernik z dynią i mascarpone 179

Sernik z dodatkiem serka mascarpone i dyni jest smaczny, na delikatna konsystencję, ładnie się prezentuje. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 3,4 kostki masła 1 jajko 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia kakao do posypania Masa serowa: 0,6 kilograma tłustego twarogu 200 gram serka mascarpone 1,2 szklanki śmietany 30% 2 jajka(...)bułką tartą, posypujemy kakao. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski przekładamy wszystkie składniki masy serowej oprócz białek, miksujemy na gładką masę, dodajemy pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na podpieczony spód, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50 minut. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem, sernik wyjmujemy z piekarnika

Bajeczna Kuchnia
Sernik śmietankowy 263

bazie twarogu pieczone zwycięzcom igrzysk olimpijskich. W starożytnym Rzymie z kolei Marek Porcjusz Katon opisywał, aby 2 kg sera utrzeć w moździerzu, wymieszać z funtem mąki pszennej i jajkiem i piec na rozgrzanym kamieniu. Ekspansja terytorialna Włochów sprawiła, że ludność podbitych krajów przejmowała nawyki kulinarne swoich najeźdźców. W ten właśnie sposób Europa poznała sernik, a każdy(...)krajów wypracował sobie własną recepturę jego pieczenia. Do Polski ciasto to przywędrowało za sprawą Jana III Sobieskiego, który po powrocie z Bitwy pod Wiedniem przekazał przepis na sernik, który być może właśnie z tego powodu, nazwany został sernikiem wiedeńskim. I tak o to sernik podbił serca i podniebienia Polaków. Bez spodu, na kruchym spodzie, z kruszonką, lukrem, migdałami

Jacob Tastes
Sernik czekoladowy 157

masy. Sernik jest wilgotny i zwarty - taki jak lubię :) Ciasto piekłam w tortownicy 26cm i wyszło bardzo wysokie, przez co musiałam wydłużyć czas pieczenia o 15 minut. Możemy je upiec w kwadratowej formie o wymiarach 26x26. Polecam na długi majówkowy weekend! Inspiracja ze strony Kwestia Smaku. Sernik czekoladowy: Składniki na tortownicę 26cm: Na spód herbatnikowy: 150g kakaowych herbatników(...)serowej i miksujemy. Na końcu do masy dodajemy kremówkę (nie ubitą) i mieszamy całość. Masę serową przelewamy na spód herbatnikowy, ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy w piekarniku. Następnie zdejmujemy obręcz i sernik schładzamy kilka godzin. Polewa: wodę umieszczamy w małym rondelku i wstawiamy na planik o średniej mocy. Dodajemy cukier i mieszamy

Smak mojej kuchni