gram opakowanie, galaretka truskawkowa 2 opakowania, woda gorąca 900 ml Do pojemnika dodać twaróg z wiaderka waniliowy, jogurt, dodać połamane kawałki czekolady, wlać rozpuszczoną żelatynę i mikserem szybko połączyć składniki. Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć gęsto biszkopty, wyłożyć sernik i łyżką wygładzić wierzch, schować do lodówki. Galaretki wymieszać w gorącej wodzie i zostawić
W Mojej Kuchni Lubięmnóstwo smakowitych i wcale nietrudnych w wykonaniu przepisów na jedno z ulubionych ciast Polaków ;-) Teraz na każdej imprezie i podczas każdego święta sernik może smakować inaczej ;-) Zapraszam do wykonania! :-) SKŁADNIKI: - 1 kg twarogu z wiaderka - 3 łyżki śmietanki 36% - 1 szklanka cukru pudru - 6 limonek - 1 cytryna - 4,5 łyżeczki żelatyny - 2 galaretki agrestowe - 1 opakowanie okrągłych biszkoptów(...)ciągle mieszając. Wlewam powoli do masy serowej i krótko miksuję. Masę przekładam delikatnie do tortownicy. Wyrównuję i schładzam w lodówce. Stężałą galaretkę kroję na kawałki i wykładam na schłodzony sernik. Tuż przed podaniem serwowany kawałek ciasta można delikatnie skropić sokiem z cytryny. Sernik jest bardzo lekki, puszysty, orzeźwiający w smaku, lekko kwaskowaty. SMACZNEGO
Wielopokoleniowomiędzy czasie możemy odpocząć lub napić się kawy Ciasto podwójnie brzoskwiniowe to bardzo lekki i puszysty deser, idealny do kawy. Możnaby go także nazwać sernikiem na zimno, ponieważ masa składa się głównie z sera z wiaderka. Puszysta masa na spodzie herbatnikowim połączona z podwójną warstwą brzoskwiń smakuje naprawdę świetnie. Deser jest lekki i orzeźwiający. PRZEPIS NA CIASTO PODWÓJNIE BRZOSKWINIOWE
Przepiski.plzamiast pieczonego spodu można zrobić spód ciasteczkowy np. z 10 dkg masła i 20 dkg zmielonych herbatników * jajka, których użyłam do zrobienia sernika miały rozmiar M * użyłam tu sera tłustego zmielonego, nie z wiaderka Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąmnie jakoś naszło, żeby zrobić coś z ciasta z francuskiego. Kilka dni temu kupiłam ser waniliowy do sernika, ale stwierdziłam, że się nic nie stanie jak zabiorę z wiaderka 2 łyżki twarogu:) Dzięki temu powstał wieniec z ruloników z ciasta francuskiego z serem. Składniki: 1 ciasto francuskie 2 łyżki sera waniliowego z wiaderka 3 łyżeczki cukru Posypujemy deskę
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comzniechęcana porcja pozytywnego nastawienia. Ale i tak, o włączeniu piekarnika przy takiej temperaturze mowy nie ma! Trzeba zadowolić się czymś innym. SERNIK NA ZIMNO Z BANANAMI. (przepis autorski;) 1 kg sera z wiaderka 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody 1/2 szklanki śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 3 banany pokrojone w plasterki
W kuchni Karmel-itkikrem o tym smaku do tortu. Tym razem postanowiłam wykonać mój ulubiony sernik z mlekiem skondensowanym z takim właśnie batonikowym przełożeniem. Bardzo nam smakował, więc polecam serdecznie ten przepis! Składniki: Sernik: ok 200g herbatników kakaowych 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu(...)budynie (sam proszek) *** *** Całość miksujemy razem do połączenia się składników. Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy ją łyżką lub szpatułką z masą serową – już nie miksujemy *** *** Sernik przelewamy delikatnie na blaszkę wyłożoną wcześniej herbatnikami *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze
Blog z Apetytemkoktajlu i na śniadanie w naleśnikach :). A kiedy jest najlepsza cena, kupuję większą ilość, myję, usuwam szypułki i mrożę. Zapraszam na sernik, z truskawkami w roli głównej. Składniki: opakowanie biszkoptów 1 kg sera z wiaderka 200 ml śmietanki 36% 1/2 szkl przesianego cukru pudru 1/2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki żelatyny 1/4 szkl mleka 1 kg truskawek(...)rozpuści dodaję szklankę zimniej wody z butelki - galaretka szybciej stężeje. Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić w ćwiartki. Śmietankę ubić na sztywno. W dużej misce umieścić ser z wiaderka, ubitą śmietankę, cukier puder i cukier waniliowy. Wymieszać łyżką. Żelatynę zalać gorącą wodą (1/4 szklanki), wymieszać aż się rozpuści, dodać mleko. Odstawić na 5 minut. Po tym czasie dodać
TrufelkowoKompletnie nie czuć dyni, a kolor jest przepiękny. Na spód wykorzystałam BISZKOPTY WROCŁAWSKIE MAMUT wspomnienie z dzieciństwa. Poznajcie jego wysokość sernik dyniowy! Składniki na standardową okrągłą tortownicę biszkopty wrocławskie 1 kg z wiaderka lub 500 g sera pełnotłustego białego (zmielić w maszynce do mięsa) + 500 g sera z wiaderka 500 g puree z dyni (poniżej(...)przez sitko.Jeśli dynia jest zbyt wodnista ,przełóż ją na gazę lub ściereczkę i odciśnij sok. Dyni Hokkaido nie musimy wyciskać jest pięknie zbita i nie jest mokra. Robimy sernik. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i układamy biszkopty ciasno obok siebie. Przygotuj masę serową. Zmiksuj twaróg z puree dyniowym na gładką masę. Dodaj jaja, cukier i budyń
Z Kuchni Do Kuchniprzygotować i sprawdzić powstającą na nim rosę. Sernik po upieczeniu jest bardzo smaczny, a rosa jest słodziutka i pięknie wygląda na upieczonej bezie. Rosa powstaje na serniku dopiero wtedy, gdy sernik wystygnie. Kropelek rosy będzie więcej, gdy na bezie przed pieczeniem zrobimy widelcem lub szpatułką z ząbkami rowki. Sernik z rosą wyjdzie naprawdę smaczny, jeśli użyjemy dobrej(...)jakości tłustego lub półtłustego sera twarogowego. Najlepiej kupić biały ser twarogowy w kawałku i zmielić go w maszynce. Sery z wiaderka są różne, unikajcie tych rzadkich i z różnymi dodatkami, im dłuższa lista składników, tym gorszej jakości ser. Sernika z takiego sera po upieczeniu może się sporo skurczyć i wcale nie smakować białym serem. Tak jak większość pieczonych ciast
Kuchcik gotujezaskoczyć niejednego gościa, a zarazem sprawić, że sernik zniknie w mgnieniu oka. Delikatna i wilgotna masa serowa, słodki karmel, puszysty krem śmietankowy i na koniec wszystko zwieńczone akcentem kokosowym. Po prostu niebo w ustach! Składniki: Sernik: ok 200g herbatników kakaowych 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego(...)nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Wyłączamy piekarnik i ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Sernik po upieczeniu zawsze trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki (lub papieru do pieczenia), wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał
Blog z ApetytemSernik babci Puszysty, wilgotny i mega pyszny sernik, który smakuje jak dawniej. Jest żółciutki, delikatny i bogaty w składniki. Z pewnością Wam zasmakuje. Dzięki zastosowaniu sera mielonego i niemielonego twarogu, ciasto ma kremową oraz delikatnie grudkową konsystencje. Sam w sobie nie jest przesłodzony, więc po wystudzeniu możemy go z wierzchu posmarować polewą czekoladową, konfiturą malinową lub kajmakiem(...)puszki. W przepisie zdradzę Wam również trik, jak uzyskać sernik równy jak stół Składniki: 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 kg twarogu niemielonego (użyłam pół na pół tłustego i półtłustego twarogu) 15 jajek średniej wielkości szczypta soli 100g masła 350g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej
Blog z ApetytemSernik z jabłkami i kruszonką to idealny deser dla miłośników sernika oraz szarlotki. Przepis ten łączy w sobie te dwa cudowne ciasta, które chyba każdy uwielbia. Moim zdaniem połączenie tych dwóch wypieków w jeden, to idealny pomysł. Przepis na sernik z jabłkami i kruszonką jest naprawdę prosty i dość szybki do zrobienia. Składa się z prostych składników, które(...)każdą nadarzającą się okazję, a nawet na święta. Jestem pewna, że zachwyci każdego gościa, bo smakuje obłędnie. PRZEPIS NA SERNIK Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ Składniki Masa serowa 1 kg sera z wiaderka President 6 jaj 1 kg twarogu półtłustego 300 g cukru 40 g budyniu waniliowego – proszek Kruszonka 160 g mąki pszennej 3 łyżki
Alle Dobre!Sernik krówka Niebiańsko pyszny, chyba najlepszy sernik jaki robiłam. Delikatny, kremowy i rozpływający się w ustach. A do tego duży, podzielny, łatwy w wykonaniu, efektowny i pięknie prezentujący się na stole. Tym ciastem z pewnością uraczysz wszystkich gości. Polecam! Składniki: Sernik: ok 200g herbatników kakaowych 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka(...)nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Wyłączamy piekarnik i ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Sernik po upieczeniu zawsze trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki (lub papieru do pieczenia), wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał
Blog z Apetytem