sernik z kakao - 2066 przepisów (strona:83/138)

seromakowiec na piernikowym biszkopcie 244

jakby trzy ciasta w jednym. Sernik znacznie lepiej niż polany czekoladą smakuje wykończony domową polewą kakaową i to ona dodała temu ciastu charakteru. Wygląda skomplikowanie ale jego zrobienie wbrew pozorom jest szybkie i łatwe.  *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki łyżeczka kakao łyżeczka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki proszku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik w kratkę 194

składniki na ciasto: 260 g mąki orkiszowej 120 g cukru pudru 130 g masła, miękkiego 250 ml mleka 2 jajka 2 łyżki dżemu 3 łyżki kakao

Domowy Smak Jedzenia
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 240

mojprzepisna.pl | Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i

moj przepis na
Tort czekoladowo-kawowy 270

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowo-kawowy. Niestety nie zdążyłam z publikacją tego przepisu przed Dniem Matki, ale mam nadzieję, że przyda Wam się z innej okazji. Ja swój

moj przepis na
Sernik mój dyniowy 180

efektem, który przerasta moje wyobrażenia. Sernik dyniowy. Obłędnie pomarańczowy z kontrastującym czarnym spodem. Świeży i lekki. Gdzie tkwi zagadka?  W magii składników. W musie z pieczonej dyni, orzeźwiającej limonce, delikatnej ricottcie. I w "za małej" ilości cukru. Dasz się skusić? Składniki na spód: 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki gorzkiego kakao  80g cukru pudru 80g masła

Kuchnia Pani Wiosny
SERNIK WANDY NA CIEMNYM SPODZIE 3273

pamiętać, że jeśli chcemy, aby nasz sernik był wysoki, musimy piec go na pewno trochę dłużej - wtedy mamy gwarancję, że się przepiecze.  Dla upewnienia się czy ciasto jest przepieczone zawsze sprawdzam stan cienkim, drewnianym patyczkiem. Składniki: (na foremkę 31x21cm) Ciasto: 1/2 kg maki 2 całe jaja 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 200g stopionego tłuszczu 2 łyżeczki proszku

Walijskie Pichcenie
Prosty sernik malinowy 252

piec ok 50 minut. Wystudzony sernik polewać polewa czekoladową, można przybrać malinami. Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił, dodać 100 g masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy

Monia miesza i gotuje
Sernik doskonały 274

owocami naszła mnie ostatnio ochota na sernik. Ten jest połączeniem czekoladowego ciasta i kremowego sera.Składniki:Warstwa jasna:- 1 kg sera- 1 szklanka cukru pudru- 6 jajek- 1 kostka masła- 1 budyń śmietankowy- 1 cukier waniliowy- 1 łyżeczka proszku do pieczeniaWarstwa ciemna:- 1 szklanka cukru zwykłego- 1 kostka margaryny- 3 łyżki kakao- 6 łyżek wody- 1 łyżeczka cynamonu

Zainspirowana w kuchni
Ciasta na święta – bez jajek i mleka 346

jajek, bez mleka) Choć sernik kojarzy się nierozerwalnie z nabiałem, to można takie ciasto przygotować bez dodatku mleka, jajek czy nawet mąki. Mój mąż stwierdził, że to najlepszy sernik, jaki jadł. To ciasto z pewnością przypadnie do gustu nie tylko alergikom. Dietetyczne trufle (bez glutenu, jajek i mleka) Domowe, dietetyczne trufle to genialna alternatywa dla czekoladek. Robi się(...)posypkach, gdyż każda nadaje truflom wyjątkowy smak. Rolada kakaowo-kokosowa bez pieczenia Jeśli szukacie deseru bez cukru to przepis na roladę kakaowo-kokosową jest dla was. Wiórki kokosowe, daktyle, kakao, orzechy i kasza jaglana to pyszne połączenie. Masa kakaowa jest lekko gorzka i dobrze kontrastuje ze słodkim kokosowym środkiem.   Ciasta i ciasteczka bez mleka Kruche mini rogaliki makowe Mini

Dieta bez mleka
Sernik Gumiś ;) 1152

łyżki żelatyny   Dodatkowo: czekolada mleczna do posypania Wykonanie: Ciasto czekoladowe: Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy żółtka, proszek, cukier i zagniatamy ciasto na gładką masę. Następnie dodajemy kakao i śmietanę, zagniatamy aż ciasto będzie miało jednolity kolor. Wstawiamy do lodówki na pół godziny. Masa serowa: Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Dodajemy do nich pokrojone masło(...)stopniach. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy z cukrem. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie (wg przepisu na opakowaniu) i wystudzoną dodajemy do śmietany. Miksujemy2-3 minuty i wykładamy na wystudzony sernik. Wstawiamy do lodówki chłodzimy.  Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy wierzch ciasta. Gotowe

Czerwona Porzeczka
Sernik Mozaika 396

jajka L 2 łyżki cukru waniliowego szczypta soli 3 łyżki kakao 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy zimne masło, oba cukry, sól i siekamy nożem. Wbijamy całe jajka i zagniatamy ciasto.  2. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy kakao i zagniatamy, żeby składniki nam się połączyły.  3. Obie części ( jasną(...)układało.  Na ciasto wylewamy masę serową, na masę serową ponownie układamy ciasto, u mnie już nie łatki, tylko paseczki.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (funkcja góra - dół), sernik pieczemy 65 minut. Nastepnie otwieramy drzwiczki piekarnika i studzimy tak przez 30 minut

kruche babeczki
Sernik z pierniczkami 326

Serniki uwielbiam i stąd następna moja propozycja świąteczna tym razem z pierniczkami. Mogą być pierniczki nadziewane , ja użyłam pierniczków w polewie czekoladowej. Sernik ma ciekawy smak, wanilia z piernikową nutą i skórką pomarańczową daje nam niepowtarzalne wrażenia zapachowe i smakowe. Podczas pieczenia po domu roznosi się śliczny i niezapomniany zapach. Zatem zachęcam do spróbowania tego ciasta. Dobry humor(...)wylać połowę masy serowej , przykryć ją pierniczkami i wylewamy resztę masy. Pieczemy ok. 50 - 60 minut w temp. 180 C do momentu uzyskania złocistego koloru sernika. Po upieczeniu nie wyjmujemy z piekarnika. Gdy sernik wystygnie wstawiamy do lodówki. Dzięki tej czynności sernik nie opadnie.  Możemy polać polewą czekoladową ( klik ) i udekorować perełkami cukrowymi albo posypać cukrem

Słodkości i nie tylko
Sernik mleczny (z mlekiem w proszku) 841

delikatnie mieszamy szpatułką lub dużą łyżką (nie mikserem!). Gdy białka połączą się z masą, dodajemy drugą część ubitych białek i ponownie bardzo delikatnie mieszamy – musimy wymieszać dokładnie, aby sernik wyrósł równomiernie. Wlewamy masę na wyłożoną papierem (i ewentualnie herbatnikami) blachę i wstawiamy na środkowy poziom piekarnika (lub lekko niżej). Zagotowujemy wodę w czajniku i wlewamy ją do blaszki pozostawionej(...)możemy nakryć go kawałkiem folii aluminiowej. Po upieczeniu lekko uchylamy drzwiczki i zostawiamy do powolnego wystygnięcia. Wierzch możemy polać polewą kakaową (60 g masła, 1/3 szklanki cukru, 2 łyżki kakao i 2 łyżki śmietany 18% – zagrzać razem i wymieszać), czekoladową (150 g deserowej czekolady i 100 ml kremówki – zagrzać razem i wymieszać) lub kajmakową (z ugotowanej puszki mleka

Poezja smaku
SERNIK KOKOSOWO – CZEKOLADOWY 349

Dziś mam dla Was kolejny przepis na sernik!A właściwie to ciasto serowo – czekoladowo – kokosowe.Połączenie tych 3 smaków tworzy fantastyczną całość , której nikt się nie oprze!Serowo – kokosowe kulki przykryte delikatnym czekoladowym ciastem zachwycają nie tylko oczy , ale i podniebienie.Idealny pomysł nie tylko na Święta!Spróbujcie! SKŁADNIKI:( tortownica 20 cm )CIASTO CZEKOLADOWE:* jajko(...)cukier – 100 g* gorzka czekolada – 50 g* mąka pszenna – 60 g* mąka ziemniaczana – 40 g* kakao – 2 łyżki* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* sól – 1 szczyptaMASA SEROWO – KOKOSOWA:* ser biały 3-krotnie mielony – 250 g* jajko – 1 szt* wiórki kokosowe – 80 g* cukier – 50 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:MASA SEROWO

Ostra na Słodko
Sernik tradycyjny 241

Święta bez sernika? - to wykluczone!Sernik tradycyjny, przygotowywany przez mamę musi być na świątecznym stole, bo to już jest tradycja.   Składniki:-1 kg twarogu ( może być twaróg gotowy )-1 szklanka cukru-4 jajka-5 dkg margaryny lub masła-aromat śmietankowy-2 łyżki maki ziemniaczanej-dżem z czarnej porzeczki lub agrestu lub śliwek - do wyboruNa ciasto(...)pszennej-10 dkg margaryny-0,5 szklanki cukru pudru-1 jajko-łyżeczka proszku do pieczenia-2 łyżki kakao-aromat śmietankowy   Zagniatamy kruche ciasto, ale na początku bez kakao.Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2/3 i 1/3.Do części 2/3 dodajemy kakao.   Ciemne ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę.Na ciasto nakładamy cienką warstwę dżemu

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania