Delikatny, puszysty, miękki, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem serka mascarpone na wafelkowym spodzie posypany po wierzchu startą czekoladą to idealny pomysł na stół wielkanocny. Przepis i przygotowanie ciasta jest wyjątkowo proste z pewnością uda się każdemu miłośnikowi słodkości. składniki na tortownicę(...)ogniu rozpuszczamy margarynę lub masło. Do rozpuszczonego tłuszczu wsypujemy kakao, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia a następnie wlewamy do pokruszonych wafelków i całośc razem łączymy. Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy masę z ciastek dokładnie ją rozprowadzamy po dnie formy, lekko dociskając łyżką. Tak przygotowany spód do sernika wstawiamy na 15 minut do lodówki. Do miski przekładamy jajka
Smakowite Daniaznów będzie sernik, a raczej serniczek. Pytania jakie do mnie spływają, potwierdzają opinię i nie tylko, że bardzo to ciasto lubimy. Ten przepis też powstał raz na czyjąś prośbę, a dwa z tego co miałam, a do sklepu iść się nie chciało. 😔 Jednak nie mam powodów do narzekań, bo wypiek nie dość, że wyglądał, to jeszcze smakował. 😊 kg twarogu(...)mleka szklanka wiórków kokosowych Oraz: 2 łyżki kakao tortownica 25 cm łyżka mąki łyżeczka masła mąka do formy 5 - 8 okrągłych biszkoptów Od kiedy wysłuchałam audycji ( już kiedyś wspominałam) gdzie bohaterem był starszy Pan, Mistrz Cukiernictwa. Mający na koncie masę nagród i to z całego świata. Ów mistrz powiedział, że..napowietrzanie sernika jest bez sensu. Jest to tak ciężka
Dieta moja pasjasię na kanapie przy komputerze Odpoczynek po pracowitym dniu.. Łyk kawy .. a następnie łyżeczkę zanurzam w pachnącej, brązowo, żółtej masie mmm~~~ Delikatny miękki, puszysty sernik ... Taki jak lubię.. Przepis na ten smakołyk znalazłam TUTAJ – odrobinę zmodyfikowany przeze mnie dał smakowity efekt. ;-) Składniki: Składniki: 5 jajek(...)kratkę ponad blachą. Piec ok. 1 godz. i 20 minut. Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki kakao 3 łyżki margaryny 3 łyżki mleka 1 szklanka cukru pudru Margarynę rozpuścić , dodać do tego pozostałe składniki , wymieszać krótko do połączenia się wszystkich składników. Polać ostudzony sernik Smacznego
Na słodko lub wytrawniełyżki kakao herbatniki jasne typu petit beurre truskawki Polewa czekoladowa: 125 g masła 2 łyżki wody + 1 łyżeczka żelatyny (namoczyć) 1/2 szkl. cukru pudru 3 czubate łyżki kakao Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy polewę, rozpuszczamy w rondelku masło, dodajemy cukier puder, a gdy się cukier puder rozpuści dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszamy do jej rozpuszczenia, zdejmujemy rondelek z ognia i dodajemy kakao szybko(...)ciasta resztą polewy i zaciskamy mocno u góry brzegi folii. Odstawiamy ciasto na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy je z folii, kroimy w plastry. Smacznego! The post Sernik bez pieczenia z truskawkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięObiecane "wkupne" ciacho Sernik z galaretką i owocami na spodzie kakaowym SKŁADNIKI: ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 szklanki cukru zwykłego 100ml szklanki mleka 100 ml szklanki oleju 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże czubate łyżki ciemnego kakao dodatkowo: 400 ml sera homogenizowanego naturalnego 1 op cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru 2 krople aromatu(...)ciasto wrzucić do jednej miski i wymieszać łyżką na gładką masę. Wlewać nado foremki silikonowej. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu ciasta przygotować pierwszą warstwę masy: sernik. Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody, zamieszać i odstawić do przestygnięcia. Letnią żelatynę wlewać cienkim strumykiem do masy waniliowo-serkowo-mlecznej miksując na najwyższych obrotach przez cały czas.Przygotowan
MarciochaKucharzybardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny(...)wysokości 6 cm: 6 jajek (u mnie rozmiar S) 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej (u mnie z Biedronki) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao (u mnie niskotłuszczowe z Lidla, 10% tłuszczu, im mniej tłuszczu tym lepiej, białka nie lubią tłuszczu) Jajka muszą być w temperaturze pokojowej, ponieważ lepiej i szybciej będzie się w nich rozpuszczał
moj przepis nasmak sernika, z kruchym, czekoladowym spodem i wierzchem urozmaica jego smak, doskonała wersja tego ciasta, proszę jak smakowicie wygląda! Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 kostki masła 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek mleka Masa serowa 1 kg twarogu 0,5 kostki masła 6-8 jaj wielkości kl. M 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 budyń(...)powstałą masą serową. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, połowę schłodzonego ciasta trzemy na tarce o dużych oczkach. Wykładamy masę serową, na nią trzemy drugą połowę ciasta. Sernik pieczemy około 1 godz w temperaturze 180 stopni C. Sernik po upieczeniu możemy posypać wiórkami kokosowymi. Sernik wykonaniu Alicji Smacznego
kgwjanczewokruchym spodzie z aromatycznymi jabłkami i chrupiącą orzechowo - czekoladową kruszonkę. To coś w sam raz dla wielbicieli serników i jabłeczników. Idealny na niedzielny relaks ale także na imprezy czy święta. Bardzo polecam. Składniki: Spód: 250 g mąki pełnoziarnistej 3 łyżki kakao szczypta soli 4 łyżki ksylitolu 160 g zimnego masła 1 jajko Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 1 budyń
Healthy food explorernaszego dzieciństwa przypomniała mi Kasia. Składniki: ½ kg zmielonego, tłustego, białego sera/twarogu na sernik 100 g płynnego oleju kokosowego lub masła ½ szklanki cukru pudru lub zwykłego cukru (kto lubi bardzo słodkie, może dodać więcej) 2 łyżka kakao 36 sztuk herbatników Ser wymieszaj z cukrem. Podziel go na 2 części. Do jednej dodaj kakao. Ułóż herbatki
Qlinarnie i QlinarnieSernik na zimno Lekki i delikatny sernik ,należy do tych rodzajów deserów, które znikają ze stołu w błyskawicznym tempie. Składniki 150 g herbatników 1 kg sera twarogowego 3 łyżki kakao 50 gr masła ½ szklanki cukru Gorzka czekolada 5 płaskich łyżek żelatyny Konfitura czereśniowa Tortownica o średnicy około 24 cm Sposób przygotowania Herbatniki kruszymy w blenderze, dodajemy łyżkę
Miód i pieprzWielbicieli sernika, ale takiego na spodzie i to najlepiej czekoladowym. Spód: 15 suszonych daktyli 0,5 szklanki mleka 150 g półtłustego twarogu jajko 2,5 łyżki z brzuszkiem kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej (proszek) 0,5 łyżeczki sody oczyszczanej Masa twarogowa: 700 g dobrej jakości serka 2 jajka 3 łyżki śmietany 18% ksylitol do smaku szczypta soli(...)składników, ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Wykładamy na masę twarogową, pieczemy godzinę w 180 stopniach. Po około 10 minutach uchylamy lekko piekarnik, natomiast po godzinie wykładamy sernik ciemną warstwą do spodu. Ona będzie miała nie zbyt równy wierzch, ale to nic, nim ciasto dobrze stygnie wszystko się wyrówna. Za to masa serowa będzie idealnie równa
Dieta moja pasjabardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny(...)wysokości 6 cm: 6 jajek (u mnie rozmiar S) 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej (u mnie z Biedronki) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao (u mnie niskotłuszczowe z Lidla, 10% tłuszczu, im mniej tłuszczu tym lepiej, białka nie lubią tłuszczu) Jajka muszą być w temperaturze pokojowej, ponieważ lepiej i szybciej będzie się w nich rozpuszczał
moj przepis naSERNIK WANILIOWY: 600 g serków homogenizowanych 80 g cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 galaretka krystaliczna o smaku truskawka-wanilia Dr.Oetker BISZKOPT KAKAOWY: 3 jajka 95g cukru 65g mąki pszennej 3 łyżki kakao PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT KAKAOWY: 1.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. 2. Do ubitej piany dodajemy po łyżce cukru. 3. Cały czas(...)odrobinę gorącej wody, wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy. 3. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy 3 łyżki musu i mieszamy. 4. Tak przygotowaną żelatynę wlewamy do reszty musu cały czas mieszając. SERNIK WANILIOWY: 1.Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, następnie studzimy. 2. Serki miksujemy z cukrem. 3. Do masy serowej wlewamy przestudzoną galaretkę i dokładnie mieszamy. SKŁADANIE DESERU: Szklanki
Marcepanowa kuchniauwierzycie jak napiszę, że nie użyłam do przyrządzenia tego deseru cukru? To prawda :) Ale sernik jest bardzo słodki a to za sprawą pysznego miodu, słodkiego banana i dobrej jakości czekolady która chociaż jest gorzka to wprowadza do deseru dużo słodyczy. Do tego rozpływające się w ustach wiśnie zamarynowane wcześniej w miodzie pitnym. Jednym słowem kulinarna rozkosz. Wszystko z wysokiej(...)podkarpackiego miodu spadziowego łyżka skrobi ziemniaczanej 2 jajka 100 g dobrej, gorzkiej czekolady o zawartości kakao min. 70% łyżka mleka łyżka masła 2 szklanki wypestkowanych wiśni nadwiślanka 50 ml miodu pitnego Dwójniak Wypestkowane wiśnie zalewamy miodem pitnym Dwójniak i odstawiamy na czas przygotowania sernika. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie a następnie we wrzątku. Zalewamy podwójną ilością wody i gotujemy
Mienta blogjajka 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 60 g budyniu waniliowego 30 g mąki kartoflanej 1 puszka brzoskwiń Opis przygotowania: Ciasto czekoladowe: 1.Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotujemy na małym ogniu, aż składniki się połączą. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Ubijamy pianę z 4 białek ze szczyptą soli. 3. Do masy dodajemy żółtka, mieszamy drewnianą łyżką. Następnie(...)tłuszczem, wykładamy spód papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto i wyrównujemy łyżką. Masa serowa: 1.Twaróg z wiaderka miksujemy z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym, budyniem oraz mąką kartoflaną. 2. Wylewamy sernik delikatnie na ciasto. *Sernik ma dość płynną konsystencję, nie należy się tym przejmować, pod wpływem pieczenia ciasto urośnie, zgęstnieje, a co najważniejsze po upieczeniu niewiele opadnie. 3. Wyrównujemy
Marcepanowa kuchnia