Polecam sernik dla "leniwych" na szybko, bez pieczonego, kruchego spodu, zamiast tego okrągłe biszkopty, zamiast polewy, czekoladowe kropelki. Smakuje doskonale. Spróbujcie :) okrągłe biszkopty ( 18 -20 sztuk) brzoskwinie z puszki kg sera mielonego (polecam Pilos, kupicie tutaj KLIK ) 15 dag masła 3 jajka 3 budynie waniliowe ½ szklanki cukru 2 łyżeczki przyprawy Deluxe cynamon i jabłko ( jabłka(...)Masło ucieram z cukrem na puch, dodaję żółtka, całość miksuję, na koniec wsypuję budynie wymieszane z przyprawą. Białka ubijam osobno i delikatnie mieszam z masą. Połowę masy serowej wykładam na biszkopty, na masę wykładam pokrojone na małe kawałki brzoskwinie, wykładam drugą część masy. Sernik wkładam do nagrzanego piekarnika piekę około 50 minut w 180 st C. Jeszcze gorący
Takie tam pichceniewina - słodkiego nie będę bronić. Ale półsłodkie asertywnie z półek sklepowych ściągam. Zatem również asertywnie zapraszam na kawałek serniczka z białą czekoladą, przy lampce skandalicznie półsłodkiego wina. Sernik bardzo prosty w wykonaniu. Ucieranie masy serowej zajmuje około 5 minut, podobnie jak przygotowanie spodu ciasteczkowego. Co do polewy - jak wspomniałam, nie jest konieczna, ale stanowi przyjemny aksamitny akcent. Zatem(...)półce, na której piec będzie się sernik ustawiamy naczynie żaroodporne wypełnione gorącą wodą ( sernik pieczony w ten sposób, jest wilgotny, mniej popękany ). Jaja wbijamy w całości do dużej miski. Wsypujemy cukier i miksujemy, aż cukier się rozpuści. Dodajemy ser, miksujemy do dokładnego połączenia, wlewamy czekoladę ze śmietanką. Następnie wsypujemy budyń, skórkę cytrynową, szczyptę soli i miksujemy na gładko
Kronika Piekarnikadawka czekolady oraz odrobina babskiego wsparcia. Wypiek prosto z serca na codzienne smutki dla mojej siostry. SERNIK CZEKOLADOWY z LIKIEREM KAWOWYM Składniki: spód: 150 g ciastek czekoladowych 100 g masła masa serowa: 500 g sera 3 jajka 1 budyń czekoladowy Delecta 3 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Delecta 1/2 szklanki likieru kawowego wierzch(...)serową. masa serowa: Wszys tkie składniki na masę serową przekładamy do misy mi ksera i krótko miksujemy (tylko do połączenia skł a dników, aby nie na powietrzyć masy bo sernik za bardzo urośnie a potem opadnie) Masę przelewamy na ciasteczkowy spód , formę wstawiamy do większej foremki , zalewamy ją do 3/4 wysokości wodą i w takiej kąpieli wodnej pieczemy sernik
Bon appetit mon amiedodać aromat arakowy, ser z wiaderka, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki. Śliwki umyć, przekroić na połowę i usuną pestki, wsypać do miski i wymieszać je z mąką ziemniaczaną, wsypać na dno tortownicy silikonowej 26 cm. Na śliwki wylać masę serową, wygładzić wierzch. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego
W Mojej Kuchni Lubięjajecznej dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, wlac olej i krótko mikserem na średnich obrotach połączyć składniki masę serową wylać na biszkopty, łyżką wyrównać, powkładać połówki truskawek piec w nagrzanym piekarniku na 180 C około 60 minut, grzanie góra/dół, następnie na 150 C z 8 minut na termoobiegu, sernik po wyjęciu z piekarnika wystudzić
W Mojej Kuchni LubięPrzedświąteczna propozycja, która dumą mnie przepełnia. Dzisiejszy post dedykuję tym, którzy jeszcze nie znaleźli Tego sernika, który otrzyma miano świątecznego, już za tydzień.. Tak naprawdę to klasyczny serniczek, ale wzbogacony o kilka, zupełnie nieskomplikowanych w przygotowaniu warstw. A czynią one z niego dzieło wyjątkowe, prezentujące się niczym tort serowy, elegancki i naprawdę doskonały w smaku. Każda(...)jajko M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mielonych ulubionych orzechów ( opcjonalnie ) Masa: 50 dag sera wiaderkowego na serniki 4 jaja M 1/2 szklanki mleka skondensowanego ( używam mleka z tubki ) 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru pudru skórka starta z połowy cytryny 1 łyżka masła Dodatkowo: 2 łyżki kremu pistacjowego do smarowania
Kronika PiekarnikaSernik bez grama sera. Gęste jogurty greckie i sok z cytryny sprawiają, że to ciasto jest niesamowicie wilgotne, kremowe i aromatyczne. Süzme yoğurt tatlısı – tureckie ciasto jogurtowe. Ja uwielbiam je z morelami, ale możecie do niego użyć śliwek, truskawek, fig, albo zostawić je czyste, bez owoców. Wszystkie składniki ciasta powinny być w tej samej temperaturze. Wyjmijcie je z lodówki(...)obtoczonymi mielonym anyżem gwiaździstym i cynamonem. Proporcje w przepisie łatwo możecie podzielić na pół i upiec sernik w mniejszej, np. 18cm tortownicy. SKŁADNIKI 800g jogurtu greckiego, bardzo gęstego – u mnie jak zwykle Bakoma 8 jajek rozmiaru L 200 g cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1 dojrzała cytryna 8 dojrzałych moreli szczypta soli
Karo in the Kitchenzapracowanych. Szybki w wykonaniu i wystarczy do niego tylko z jedna kostka sera.Na spód sernika użyłam sucharków z rodzynkami Mamut. Zapraszam :) Składniki : 250 g sera białego 400 g kwaśnej śmietany 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego 1 łyżka masła 2 kopiaste łyżki kaszy manny 6 sucharków z rodzynkami MAMUT 6 śliwek suszonych(...)budyń, posiekane śliwki i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy łyżką. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia tak żeby papier wystawał do góry, podczas pieczenia nie wypłynie ser. Na spodzie układamy suchary namoczone na chwileczkę w mleku. Na suchary wykładamy ser. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 40 minut. Upieczony sernik odstawiamy
Sama słodycz i szczypta chilikakao - 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika - szczypta proszku do pieczenia - szczypta soli Masa serowa: - 750 g sera do serników - 3 całe jajka + 4 żółtka - 3/4 szklanki cukru - 1/2 szklanki oleju - 1 i 1/2 szklanki mleka - 1 i 1/2 budyniu śmietankowego - 1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej - 400g nadziewanych pierniczków w czekoladzie (ja użyłam 2 opakowania pierniczków Marco(...)ubijamy dalej aż cukier się rozpuści. Przekładamy białka na upieczoną masę serową i wkładamy do piekarnika na kolejne 10 min tak aby beza się zarumieniła. Po upieczeniu odstawiamy sernik do ostygnięcia. W tym czasie na wierzchu będzie pojawiać się stopniowo "złota rosa". Smacznego
happycreatiff.blogspot.compozwolić mu dobrze się schłodzić , najlepiej przez całą noc. Wtedy kropelek rosy pojawi się jeszcze więcej, a cały sernik będzie zwarty, stabilny i będzie się dobrze kroić. Mój sernik piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki na kruchy spód: 1,5 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła 1 jajko(...)masę serową. Pieczemy ok. 1 godzinę i 15 minut w piekarniku rozgrzanym na 160 stopni. Niech Was nie zrazi fakt, że środek sernika będzie wyglądał po tym czasie na lekko surowy – tak ma być, sernik zetnie się jeszcze podczas dopiekania bezy i chłodzenia. Na 15 minut przed końcem pieczenia sernika (czyli po ok. 1 godzinie pieczenia) ubijamy jajka
Ciastkozercylaskowe. Sernik będzie doskonałym wypiekiem na Święta Bożego Narodzenia :) Składniki: Spód: 150 g mąki pszennej 100 g mielonych orzechów włoskich 125 g miękkiego masła (lub margaryny) 75 g cukru Masa serowa: 750 g twarogu (3-krotnie zmielonego lub z wiaderka) 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 100 g cukru 20 g cukru waniliowego 100 ml mleka 1 torebka budyniu czekoladowego(...)cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem oraz budyniem na gładką, jednolitą masę. Na koniec do masy serowej dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy całość. Gotową masę serową wylewamy na podpieczony spód. Formę z sernikiem od razu wkładamy do gorącego piekarnika (jak przy pieczeniu spodu, rozgrzanego do 180 stopni) i pieczemy przez ok. godzinę. Upieczony sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika przez
MyCookBook.plbudyń smietankowy, ser sernikowy wiaderko, rodzynki - jak są miekkie to ich nie zaparzam tylko opłukuję i wszystko zmiksować ze 2 minuty ubitą pianę na sztywno dodać do masy serowej i łyżką delikatnie wszystko wymieszać tortownica 24cm - wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, na dnie rozsypać biszkopty i do blaszki wlać masę serową piec w 200C około 45 minut - po upieczeniu sernik
W Mojej Kuchni LubięCZEKOLADOWE PŁATKI 100 g płatków kukurydzianych 100 g gorzkiej czekolady 70% SERNIK 3 jaja 250 g borówki amerykańskiej 80 g cukru (20 g do białek, 60 g do sera) 500 g twaróg sernikowy z mascarpone President sok z 1/2 cytryny 20 g budyniu waniliowego w proszku Wykonanie CZEKOLADOWE PŁATKI Czekoladę siekamy i rozpuszczamy w misce w kąpieli wodnej
Tajemnice Smakupartiami dodaj twaróg oraz mieszankę z mąk, budyniu i cukru waniliowego. Formę 26 lub 28 cm wyściełaj papierem do pieczenia, wylej masę twarogową a na nią połowę masy krówkowej w małymi dawkami. Piecz 30 minut w 180°, a potem 30 minut w 160°. Po tym czasie wyłącz piekarnik, uchyl i zostaw sernik do wystygnięcia. Po jakiś 2 godzinach wyjmij
Pasje Jolkiw świątecznym klimacie :) Wprawdzie nie wyobrażam sobie świąt bez piernika, ale jeśli takiego by zabrakło, to sernik zająłby jego miejsce. A tutaj dwa w jednym, bo w serniku schowały się pierniczki :) Z jego przygotowaniem nie ma większych problemów. Ładnie wygląda i ładnie się go kroi. A smakuje... sami się przekonajcie :) Tortownica 26 cm Składniki: Spód(...)zbieleje i podwoi swoją objętość i cukier się rozpuści). Następnie wlać śmietanę kremówkę oraz wsypać budynie. Na końcu partiami dodawać ser. Całość dokładnie wymieszać. Na gotowy spód wylać kilka łyżek masy serowej a na niej poukładać pierniczki. Następnie wylać pozostałą masę. Sernik piec w temperaturze 160-170 stopni przez około 60-70 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Mleko
My simple kitchen