zwilżonymi w wodzie dłońmi podociskać. Spód schłodzić w lodówce 30 minut. Masa serowo-kokosowa: Wiórki kokosowe zalać mlekiem, postawić na palniku. Od zagotowania gotować jeszcze przez ok. 10 minut bez przykrycia co jakiś czas mieszając, by masa się nie przypaliła. Wiórki powinny wchłonąć całe mleko. Gdy tak się stanie zdjąć garnuszek z ognia, a do kokosowej masy dodać posiekaną białą(...)kokosowej, energicznie wymieszać, po czym całą żelatynę wlać do sera. Dokładnie zmiksować. Serowo-kokosową masę od razu przelać na schłodzony spód z ciasteczek (szybko będzie się ścinać). Wyrównać powierzchnię. Sernik schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Krem z palonej białej czekolady: Białą czekoladę drobniutko posiekać, wysypać na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku
Nastoletnie Wypiekaniestopniach, a następnie 90 minut w 150. Przygotować kokosowy wierzch. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki kokosowe. Bezę kokosową przełożyć na gorący sernik. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i podpiec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu (przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika) wstawić do lodówki (najlepiej na całą
Di gotujeszklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka ekstraktu waniliowego Polewa: słoiczek dżemu malinowego (250 g) Przygotowanie: Spód brownie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C (góra-dół bez termoobiegu). Przygotowujemy formę o średnicy 24-25 cm. Dno wykładamy papierem, zapinamy obręcz, pozostawiając papier na zewnątrz. Czekoladę z masłem roztapiamy na małym ogniu, mieszamy i nie podgrzewamy zbyt mocno(...)sernik nie opadnie po upieczeniu. Masa będzie dość płynna. Przelewamy ją na upieczony spód brownie. Na dnie piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni C (bez termoobiegu) około 70 minut. Studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Całkowicie ostudzony sernik wkładamy na całą noc do lodówki. Polewa: Dżem wkładamy
Smakowity Blog Kulinarnyaksamitny, delikatny i pełen rodzynek, a masa z soku owocowego nadaje mu ciekawego smaku. Zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 cukier waniliowy olejek pomarańczowy według uznania 15 dag masła lub margaryny 5 jajek 1 szklanka rodzynek(...)podajemy. 6. Życzę smacznego:) Rady: Można użyć sera białego, ale należy zmielić go co najmniej 3 razy. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Sernik można pokroić na około 30 kawałków. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy
IzabelawkuchniNiezwykle puszysty, mięciutki smietankowy sernik, z tym że całkowicie bez sera... Przepis dostałam od bratowej mojego męża, a kiedy pierwszy raz go upiekłam i wszyscy się w nim rozsmakowaliśmy, teraz zagościł już na stałe w Naszym domu. Upieczmy go i zaskoczmy gości bo smakuje jak najprawdziwszy sernik. Składniki: ciasto: 3 szkl.mąki 2 płaskie łyżeczki
Z Majeczką w kuchniDlatego drugi raz, jak piekłam ten cytrynowy sernik, poszłam na łatwiznę i wszystkie składniki zmiksowałam a sok i skórkę z cytryny dodałam na końcu. Sernik znowu wyszedł pyszny i upiekł się bez żadnych pęknięć, dlatego polecam ten prostszy sposób. Zapraszam na przepyszny kremowy sernik cytrynowy. Sernik cytrynowy Składniki (Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej!): Spód
UgotujmyTo.plkrótko zmiksować. Łaciaty sernik wygląda jak niejedna łaciata na łące. Jest to przepyszne ciasto zwłaszcza dla wielbicieli serników i makowców. Makowiec zawsze lubiłam, lecz sernik dopiero później przypadł mi do smaku. Po prostu pewnego dnia skosztowałam niesamowicie puszysty i sernik i doszłam do wniosku, że takie ciasto właśnie lubię. Łaciaty sernik z makiem jest puszysty, lekko(...)słodki i robi wrażenie. Pokryłam go ganaché z białej czekolady i udekorowałam pekanowcami. Wczoraj mieliśmy świąteczne party w naszym domu. Było nas łącznie 12 osób. Łaciaty sernik podałam na deser . Smakował wszystkim bez wyjątku! Jeśli więc zostało Wam trochę masy makowej to bardzo polecam przepis na seromak poniżej. Łaciaty sernik 20 kawałków prostokątna blaszka o wymiarach
codojedzeniamasą serową tak, aby nie było grudek. Całość wylewamy na podpieczony spód. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy 1h 10 min w 180 stopniach, Środek sernika nadal może wydawać nam się luźny, ale bez obaw, po ostygnięciu będzie idealny. Po upieczeniu możemy zostawić sernik do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Gdy sernik ostygnie możemy przystąpić do wykonania polewy
Cook&LoveTaki miał być. Cytrusowy, lekko cierpki, ale jednocześnie słodki z wyczuwalną nutą wanilii. I taki wyszedł. Kremowy, bardzo puszysty, ktoś nawet powiedział, że przypomina sernikowe lody. Bez polewy, naturalny, po prostu sernik tylko cytrusowy. Składniki (na tortownicę 26cm): masa serowa 1kg twarogu półtłustego 200g serka mascarpone 2 łyżki śmietanki 36% 6 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru
Raj dla Podniebieniadodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki. Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia (boki zostają bez papieru), wlewamy ciasto i delikatnie uderzamy foremką w blat, by masa równo się ułożyła. Piekarnik nagrzewamy do 220*C, wstawiamy sernik i pieczemy równo 5 minut. Otwieramy piekarnik, lekko wysuwamy blaszkę i ostrym nożem odcinamy sernik od boków(...)wystudzenia. Uwagi: Sernik ładnie wyrasta, często ponad formę W momencie pieczenia przy otwartych drzwiach, nie powinniśmy chodzić obok piekarnika by nie powodować dodatkowego przepływu powietrza. Sernik pieczemy na dolnej półce piekarnika, bez termoobiegu. Jajka wyciągamy z lodówki na dzień przed pieczeniem
Gotowanie i blogowanieSłodki sernik na zimno z dodatkiem gorzkiej czekolady i kwaśnych malin - idealne współgranie i równowaga smaków. Czy może być lepszy deser na lato?! Składniki: 1/2
Lena GotujePolecam sernik gotowany tzw. gotujemy masę serową zamiast ją piec. Zalety? Sernik nie opada, ma zwartą i gęstą konsystencję sernika pieczonego, jest szybki do
Ugotujmy CośTen sernik to klasyka - aż dziwne, że przez tyle lat prowadzenia bloga jeszcze go tutaj nie dodałam. Najczystsza postać tego ciasta*, sam ser, żadnego spodu
Słodkie inspiracjePyszny sernik na zimno w wersji cytrynowej. Nie za słodki, lekko orzeźwiający. Nie miałam żadnych owoców więc pod galaretkę dałam ciastka delicje. składniki: 1 kg
Monia miesza i gotujeLubię serniki ..ciągle też eksperymentuję i okazuje ze można zrobić na wiele sposobów.. W tym wydaniu smak kokosa oraz jagód daje nieziemskie połączenie..Nie
Ugotujmy CośLubię serniki szperając w przepisach znalazłam taką wersję na sernik..
Ugotujmy CośPyszny sernik na zimno...w sumie jak dla mnie nie przypomina sernika, tylko coś w stylu ptasiego mleczka...po prostu pycha...przepis od sąsiadki, ale
Moje domowe kucharzenieSernik na zimno z czarną porzeczką Kolory tego sernika są obłędne. Można najeść się samymi oczyma. Kolorowy, orzeźwiający, pyszny. I prosty oczywiście w wykonaniu. Jeśli
na moim stole...Sernik ma swoje rożne wydania, myślę że każdy znajdzie dla siebie ulubiony. Dzisiaj propozycja serniczka na zimno z serków homogenizowanych i galaretek. Można powiedzieć
W kuchennym oknie EwyKiedyś nie lubiłam sernika, a teraz mogłabym go jeść codziennie. Niezależnie od tego czy jest smakowy, ze spodem kruchym, delikatnym, czy bez. Grunt to to żeby cały sernik po ostudzeniu był delikatny, a ser nie był suchy. Suche serniki to nie na moją głowę :). Pamiętam kiedy pierwszy raz piekłam sernik i od razu po wyjęciu z piekarnika
KreatywnePinypolewą sernik będzie smakował równie wybornie :) Sernik pieczony w kąpieli wodnej, dzięki czemu nie opada i nie pęka, poprzez co wygląda atrakcyjnie nawet i bez polewy! Mam nadzieję, że ten sernik na stałe zagości na Waszym stole, jak dla mnie- na dzień dzisiejszy- jest on number one ;))) Sernik czekoladowy: * twaróg sernikowy z wiaderka- 1 kg * mleko
Kraina Miodem PłynącaDyniowe serniki … ciasta .. desery … racuchy czy też z upy co roku goszczą na moim stole. Nie mogę się doczekać , kiedy to targi i
Ostra na SłodkoDyniowe serniki … ciasta .. desery … racuchy …. makarony czy też kotlety co roku goszczą na moim stole. Nie mogę się zwykle doczekać , kiedy to targi i
Ostra na Słodko