sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:297/501)

Pasta z siemienia lnianego z brązowym ryżem 163

mojprzepisna.pl | Pasta z siemienia lnianego z brązowym ryżem Świetna pasta do posmarowania chleba, bułeczek, czy naleśników. Po zjedzeniu kanapeczek z pastą długo pozostaję najedzona. Pasta jest

moj przepis na
Ricotta z morelami 151

250 g sera ricotta 3-4 morele 2 łyżki ksylitolu 2 łyżeczki agar-agar sok z jednej limonki 200 ml wody 1 łyżeczka ksylitolu 1 łyżeczka

Kucharzyca
Sernik przekładany I wg Siostry Anastazji 227

Składniki: Ciasto 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 kisiel wiśniowy (warto dodać doby jakościowo kisiel

Pychotkaaa
Babeczki marmurkowe. 191

Składniki na 12 babeczek: 1,5 kubka mąki pszennej125g masła100g jogurtu naturalnego2 jajka3/4 kubka cukru0.5 kubka mleka1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaaromat waniliowy3 łyżeczki kakao w

Kuchnia Łukasza
Proste Bezy Choinki 154

Proste Bezy Choinki – Zapraszam na urocze bezy choinki. Są proste w przygotowaniu, a wyglądają wspaniale. Można z nich przygotować deser lub ozdobić nimi tort, ciasto, sernik. Ja ozdobiłam nimi Prosty Świąteczny Torcik Bez Pieczenia z Czekoladą i Orzechami . Bezy przed pieczeniem można posypać kolorową posypką cukrową lub kolorowym cukrem do ozdabiania wypieków lub cynamonem. Z przepisu uzyskamy około(...)mikserem, aż na wierzchu powstaną takie „małe chmurki” patrz FILM . Następnie dodawać po łyżce cukier, cały czas ubijać mikserem. Po dodaniu całego cukru, mieszać mikserem przez około 5-6 minut. Po tym czasie przestać ubijać, szpatułką zebrać składniki z brzegów miski i dalej ubijać mikserem przez około 5-6 minut (czyli ja całą bezę ubijam przez około 10-12 minut

Mała Cukierenka
Wytrawny sernik 169

Zostały mi w lodówce resztki różnych białych serów, a ze starego zeszytu kusił mnie słony sernik do upieczenia. Jest to bardzo ciekawe rozwiązanie na niesłodką tartę serową. Spód z mąki żytnej i razowej z dodatkiem kminku i czarnuszki, a farsz serowy zawiera duszone pory, ser żółty, szynkę(...)soli • 1 łyżka masła Wykonanie : Spód • Wymieszać razem suche składniki, dodać miękkie masło, jajko i dość szybko zagnieść ciasto. • Ciasto wstawić do lodówki na 30 minut. • Wyłożyć ciastem spód tortownicy o średnicy 26 cm i nakłuć widelcem. Masa serowa • Pora pokroić w półkrążki i przesmażyć na maśle. • Szynkę i ser pokroić

To co kocham
Kruche ciasteczka ze wzorem 232

pieczenia nie zmieniają kształtu, więc możemy nadać im różne fantazyjne wzory, które będą ładnie prezentować się na gotowych słodkościach. Dodając mniej cukru - w ten sposób upiekłam blaty do mojego sernika na zimno - przepis wkrótce.   (około 25 sztuk) 100g masła/margaryny 130g mąki pszennej 70g mąki pszennej graham (może być dowolna) 1 jajko (małe) 70g cukru pudru 1 szczypta(...)wycinać dowolne kształty.) Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. (Uprzednio można schłodzić w lodówce, ale nie jest to konieczne.) Piec około 12 minut w 190 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione

Di gotuje
Sernik na kruchym spodzie 164

Mój sernik pochodzi z mojego ulubionego źródła z przepisami gdzie często zaglądam czyli z zeszytu z przepisami mojej mamy. Składniki: ciasto kruche 2,5 szklanki mąki 250 g zimnego masła 1 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 3 żółtka masa serowa 1 kg sera białego (użyłam z wiaderka) 1,5 szklanki cukru 5 jajek(...)minimum 1 godzinę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Większą część ciasta rozwałkować przełożyć do blaszki i nakłuć widelcem. podpiec na złoty kolor w temperaturze 190 °C przez 15-20 minut. Odstawić do wystygnięć. Ser zmielić trzykrotnie. P rzełożyć do miski , ucierając dodajemy na zmianę raz żółtko raz cukier. Kolejno wsypujemy mąki oraz cukier waniliowy. Powoli wlewamy do sera przestudzone

magiczna kuchnia Kasi
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z BEZĄ, KRUSZONKĄ I TRUSKAWKAMI 243

ciasto podzielić na dwie części. Jedną wykleić dokładnie spód blaszki. Drugą część rozkruszyć do miski i umieścić w lodówce. Masa serowa: - 125g masła w temp.pokojowej - 600g dobrego twarogu do serników (u mnie firmy Juliko) - 1 jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu (lub cukru trzcinowego) + ok.450g truskawek W misie miksera umieścić miękkie masło(...)partiami dosypujemy cukier, cały czas ubijając. Masa ma być sztywna. Gotową masę wykładamy na owoce. Wierzch posypujemy schłodzoną kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190*C i pieczemy ok.45-50 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po wystudzeniu delikatnie lukrujemy wierzch ciasta. Lukier przygotowujemy z pudru trzcinowego, z dodatkiem kilki kropli aromatu migdałowego i kremówki. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Szarlotka z bezą 211

hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kolejny z zaległych przepisów jeszcze z przed remontów. Tym razem na wspaniałą szarlotkę z bezą. Przepis pochodzi z książki: „serniki, szarlotki, makowce”   Biblioteczki Poradnika Domowego. Z podanego przepisu wychodzi średnia   blacha ciasta. Składniki na kruche ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka(...)obrać i zetrzeć   na tarce o grubych oczkach na wiórki. Starte jabłka przełożyć do garnuszka, dodać 3 łyżki wody,   cukier i cynamon i wszystko podgrzewać około 10 minut na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Schłodzone ciasto wyjąć   z lodówki i rozwałkować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika

Na słodko lub wytrawnie
Tradycyjny keks 214

Najbardziej brakuje mi jednak twarogu, nie da się go przewieść: (Oczywiście robię czasami twarożek  z mleka ale to są niewielkie ilości, tak w sam raz na śniadanie. O serniku  z takiej ilości mogę zapomnieć. Nie wiem ile litrów mleka musiałabym kupić żeby mieć kilo twarogu. Chyba, że któraś z was ma jakiś magiczny sposób na stworzenie twarogu? Czekam(...)jednolitą masę wsypujemy sypkie składniki i wszystko razem mieszamy. Ciasto am być bardzo gęste. Na koniec dodajemy bakalie i rum. Wszystko mieszamy i przekładamy do formy. Pieczemy około 50 minut w 160 stopniach. Sprawdzajcie dokładnie czy ciasto jest upieczone gdyż jest ono bardzo gęste.  Gdy ostygnie ciasto polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem, smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Czekoladowa tarta z panna cottą 187

Moje najulubieńsze czekoladowe ciasto kruche, jest naprawdę kruche*, pyszne, czekoladowe, przepyszny słodki krem na bazie śmietany i białej czekolady, a do tego świeże porzeczki lub inne

moj przepis na
Wilgotne ciasto marchewkowo-kabaczkowe. 219

Pyszne i momentalne w przygotowaniu ciasto, podczas pieczenia którego na cały dom będzie się unosił aromat marchwi i różnych przypraw. Dzięki dużej ilości składników płynnych, a

Kuchnia Łukasza
Kokosowa babka majonezowa z lukrem 139

Wielkanocne wypieki, to nieodzowny element tych wiosennych świąt. Na naszym świątecznym stole nie może oczywiście zabraknąć całej gamy kolorowych mazurków, wilgotnych i delikatnych serników, paschy wypełnionej po brzegi bakaliami, no i oczywiście bab. Pieczemy puchate baby drożdżowe z rodzynkami, babki piaskowe i ucierane. Dziś natomiast mam dla Was przepis na najprostszą babkę przygotowaną na bazie majonezu. Jest bardzo delikatna(...)cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Kokosowa babka majonezowa z lukrem Kokosowa babka majonezowa z lukrem Proporcje  na formę o średnicy 22,5 cm Czas przygotowania:  70 minut Składniki: 100 ml delikatnego majonezu 100 g mąki ziemniaczanej 70 g mąki pszennej 180 g cukru 4 jajka 1 łyżka  cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta

Kulinarne przygody Gatity