puszysta, o delikatnym zapachu i aromacie herbaty - doprawdy wyjątkowa. Do tego soczyste, orzeźwiające owoce i chrupiące ciasteczka, które wspaniale współgrają z kremową masą. Całość zdecydowanie godna polecenia. Herbaciany sernik z borówkami amerykańskimi Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 2 łyżki kakao 75 g masła masa serowa: 3 torebki czarnej herbaty 200 ml wrzątku(...)papierem do pieczenia, na to wyłożyć ciastka, dokładnie docisnąć palcami lub łyżką. Schłodzić w lodówce w czasie przygotowywania masy serowej. Herbatę zaparzyć w 200 ml gorącej wody. Po pięciu minutach wyjąć torebki, ostudzić. Serek zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, sokiem z cytryny i herbatą. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić na parze. Wymieszać z kilkoma łyżkami masy serowej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNastały tropiki :) Dla ochłody polecam orzeźwiający sernik o smaku miętowo-limonkowy. Sernik zrobiłam na kruchym spodzie z płatków owsianych. Jeśli za nimi nie przepadacie, możecie zrobić spód z kruchych ciasteczek dodając tyle stopionego masła, żeby masą łatwo było wykleić dno formy. Masa jednak nie może ociekać tłuszczem - dodawajcie masło powoli. Składniki: na tortownicę średnicy około 26 cm Owsiany(...)malakserze. Masło stopić, odstawić by trochę przestygło. Rozdrobnione płatki owsiane wymieszać z cukrem, wlać płynne masło i połączyć składniki. Masą wykleić dno tortownicy, dokładnie dociskając. Spód piec 10 minut w 170 stopniach C. Ostudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, wlewając tyle płynu, żeby przykrył proszek. Obie galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, dodać namoczoną żelatynę - wymieszać do rozpuszczenia składników. Ostudzić
kolorowotorcikowoproszę bardzo, co mi wyszło…. sernik jest delikatny, puszysty… nie za bardzo słodki… wspaniały. Zapraszam Was na sernik jagodowy/borówkowy na zimno Sernik jagodowy na zimno Składniki -na tortownicę o średnicy 26 cm Spód: 250 g ciasteczek digestive (ciasteczka pełnoziarniste) 125 g masła niesolonego Masa: 500 g jagód/borówek 600 g serka kremowego(...)wymieszać. Wyłożyć spód tortownicy i dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut. 2. Żelatynę zalać 7 łyżkami zimnej wody i zostawić do napęcznienia. Jagody/borówki opłukać. Przełożyć do rondelka, dodać 2 łyżki cukru i 3 łyżki wody i sok z cytryny. Gotować 2-3 minuty. Najlepiej jeszcze gorące zmiksować i przetrzeć przez sito. Do ciągle gorącej masy (jeśli
UgotujmyTo.plsera na sernik 250 ml śmietany kremówki 5 jajek 250 g cukru 2 łyżki mąki 1 budyń waniliowy miąższ z 1 laski wanilii Spód: Herbatniki miksujemy aż powstanie żwirek. Łączymy je z roztopionym masłem. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę ciasteczkową dokładnie ją dociskając (najlepiej dłonią). Spód podpiekamy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni
My simple kitchenmoje urodziny :) Sernik z czekolada, na zimno, na kukurydzianym spodzie spód: 5 szkl. płatków kukurydzianych 4 łyżki kakao 6 łyżek roztopionego masła Do blendera wsypujemy płatki kukurydziane i rozdrabniamy je a następnie przesypujemy do miski i dodajemy kakao. Mieszamy i wlewamy roztopione masło. Przekładamy masę do formy, która umieszczamy w zamrażarce na 30 minut. masa serowa: 3/4 szkl. migdałów
Dzieje kuchennej Wiewióryminut. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i zostawić lekko uchylone do całkowitego wystygnięcia. Biała polewa 3 łyżki wody 2 łyżki cukru 100 g margaryny 4 czubate łyżki pełnotłustego mleka w proszku Wodę, cukier i margarynę podgrzać do rozpuszczenia. Dodać mleko w proszku i energicznie roztrzepać całość do uzyskania gładkiej konsystencji. Polać wystudzony sernik. Smacznego
Ze smakiem bez glutenusera ( jak na sernik ) 3-4 łyżki jogurtu naturalnego do dekoracji czarne oliwki koperek czarny sezam suszone pomidory z czosnkiem i bazylią słodka papryka Spody do tartaletek Mąkę wymieszać z solą. Dodać zimne masło i posiekać nożem. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce ok 40-60 minut. Potem ciasto rozwałkować
Monia miesza i gotujeminut. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i zostawić lekko uchylone do całkowitego wystygnięcia. Biała polewa 3 łyżki wody 2 łyżki cukru 100 g margaryny 4 czubate łyżki pełnotłustego mleka w proszku Wodę, cukier i margarynę podgrzać do rozpuszczenia. Dodać mleko w proszku i energicznie roztrzepać całość do uzyskania gładkiej konsystencji. Polać wystudzony sernik. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuBiały sernik bez pieczenia z nutą kokosową to ostatnio chyba najczęściej wyszukiwany w internecie deser. I wcale się nie dziwię. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, pięknie wygląda i świetnie smakuje. Moja wersja śnieżnego puchu nie posiada spodu z herbatników. Uniknęłam również użycia "śnieżek" w proszku. Serdecznie zapraszam! Czas przygotowywania: do 40 minut Czas chłodzenia: minimum
AniaGotuje.pldesery - brownie i sernik! Te połączenie to coś cudownego. Polubiłem to ciasto od pierwszego kawałeczku, po jego spróbowaniu odrazu chce się sięgać po następny. To ciasto napewno nie jest dla ludzi na diecie. Cukier, masło, mąka, czekolada... no ale czasami na cheat day można sobie pozwolić. 😆 Zrobienie takiego serniko-brownie, to dosłownie kilka minut pracy. W efekcie otrzymujemy
Kuchnia ŁukaszaSkładniki na tortownicę o średnicy 15 cm: · 0,5 kg sera na serniki - z wiaderka · 4 jajka · 1 szklanka cukru pudru różanego · 100 ml śmietanki 30 % lub 36 · 2 łyżki mąki pszennej · świeże maliny Przygotowanie: · spód tortownicy(...)piekarnik nagrzać do 175 stopni · do misy miksera dodać ser, cukier, mąkę, śmietankę i dokładnie zmiksować · wbijać po 1 jajku, każde miksując około 1 minuty · przelać do formy i piec w 175 stopniach około 15 minut, zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec przez kolejne 1 godzinę i 45 minut
Anioły w kuchniPyszne, chrupiące, słodkie, smaczne... Idealne! Wafle domowe to jeden z najlepszych deserów na świecie, bo uwielbiają je dzieci, a także i dorośli. U nas w
Kuchnia ŁukaszaSkładniki biszkopt 5 jajek 1 budyń śmietankowy Rodzinny Gellwe ok. 4 łyżki mąki pszennej 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia sernik czekoladowy 750 g sera do serników 500 ml śmietanki 30 % 150 g czekolady 50% kakao 1/2 szkl cukru pudru 2,5 łyżki żelatyny Gellwe mus arbuzowy 800 ml miąższu z arbuza 3 łyżki żelatyny Gellwe(...)dodajemy po jednym żółtku. Na koniec stopniowo wsypujemy przesiany budyń z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 28 cm i pieczemy około 35- 40 minut w 165 stopniach z włączonym termoobiegiem ( bez w 180 stopniach i przedłużamy czas pieczenia). 2 . Czekoladę rozpuszczamy w 250 ml śmietanki dobrze podgrzanej śmietanki. Przestudzoną wstawiamy do lodówki
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyborówkami amerykańskimi Kruchy spód z lekką pianką i borówki Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera Tarta z borówką amerykańską Sernik na zimno w kolorach lata Jogurtowy sernik na zimno z borówką Sernik na zimno z borówką amerykańską Bazyliowy sernik na zimno z borówką Domowe lody jogurtowo-borówkowe bez jajek Lody rabarbarowe z borówką amerykańską Jogurtowe lody z borówką(...)borówką amerykańską Domowe lody borówkowe Dżemowy deser z nasionkami chia Dżem z borówki amerykańskiej Koktajl z borówki amerykańskiej Drożdżowe ciastka z borówkami amerykańskimi i kruszonką Czas przygotowania: 120 minut Składniki: 240 g mąki pszennej 240 g mąki żytniej 250 ml mleka 1 jajko 65 g roztopionego masła 68 g cukru 25 g świeżych drożdży mleko
Kulinarne przygody Gatity