Szybkie Mini Serniczki: szybko się je robi i szybko znikają:) Składniki: 18 ciastek Oreo (zamienniki: Markizy Mleczne Blacky, HIT Twist Black & White lub ciastka Neo
Domowa Cookierenka Agimojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za
moj przepis nadeser tiramisu, co prawda nigdy nie byłam jakąś wielką fanką tego deseru, bo to naprawdę sztuka zrobić dobre tiramisu, a praktycznie każdym lokalu na zestaw deserów składa się tiramisu, sernik i jabłecznik, i może 1 na 10 przypomina ten deser. Nadarzyła się okazja bo mój Misiek miał urodziny, a że oboje uwielbiamy kawę tak wpadłam na pomysł aby połączyć(...)obkleiłam nim boki 600 g mąki pszennej (polecam do biszkoptu Basię ekstra wypiek) 200 g cukru 200 ml oleju roślinnego 800 ml sojowego mleka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 50 ml octu jabłkowego lub winnego jasnego szczypta soli krem: 4 kostki naturalnego tofu po 180-200 g puszka mleka kokosowego sok z jednej cytryny
greenscarfBłyskawiczne w przygotowaniu - możemy je zrobić nie mając miksera! Serniczki słodkie, konfitura kwaskowata - idealnie się uzupełniają! Na 9 sztuk: 60 g biszkoptów 30 g masła lub
VioletoweKucharzeniemojprzepisna.pl | Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem Przedstawiam Wam mój kolejny eksperyment z kaszy jaglanej. Tym razem z udziałem śmietany kremówki i karmelizowanego rabarbaru. Tarta
moj przepis napierwszy raz 😉 Tofu same w sobie, jak dla mnie jest niedobre, ale ciasto wyszło znakomite! Smakuje jak prawdziwy sernik, a dla mnie nawet lepszy bo lżejszy od tradycyjnego sernika i jedząc go nie mamy wyrzutów sumienia. Zachęcam wszystkich, szczególnie osoby, które nie są weganami, aby wypróbowały ten przepis - zmieni on Wasze spojrzenie na zdrową dietę. Przekonacie się, że ciasta(...)kokosowym na gładką masę. Do powstałej masy dodajemy zmielone i całe płatki owsiane oraz amarantusa ekspandowanego i dokładnie wszystko mieszamy łyżką. Gotową masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 10-15 min. W tym czasie przygotowujemy masę sernikową . Cytrynę sparzamy wrzątkiem, ścieramy z niej całą skórkę i wyciskamy
Kuchnia MagdaLenyCiasto smakuje rewelacyjnie i łatwo pomylić je z sernikiem. Naprawdę bardzo go przypomina! Dodatkowo jest szybie i proste w przygotowaniu. Do środka możecie dodać dowolne owoce i użyć mąki pszennej oraz zwykłej kaszy manny. Moja wersja jest bardziej zdrowa, więc nawet cukier zamieniłam na ksylitol. Pooolecam! (Forma o średnicy 18 cm) Ciasto: 150 g mąki orkiszowej ( Radix-Bis ) 1 jajko(...)stopniowo połączyć z masą bydyniowo-kaszową. Na końcu wmieszać kawałki owoców. Zimne ciasto podzielić na 2 części: 3/4 i 1/4. Większą częścią wylepić dno tortownicy wysłanej papierem do pieczenia. Na spodzie umieścić masę, a następnie zetrzeć pozostałą część ciasta. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Po ostudzeniu można posypać
Di gotujesans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Sernik krakowski Składniki: kruche ciasto 250g mąki pszennej 100g cukru 125g masła 8g cukru waniliowego 1 jajko masa serowa 1 kg mielonego trzykrotnie twarogu(...)nich pozostały cukier i delikatnie łączymy z masą serową. Powstałą masę wylewamy na podpieczony spód. Na wierzchu układamy kratkę z pasków ciasta, które nam pozostało po wylepieniu dna blaszki. Pieczemy 50 - 60 min. w temperaturze 170st.C Źródło
Smaki Nataliiporadzić już nie mogę. Choć pasztet, rolada z indyka, żurek i schab ze śliwką to wspaniałe świąteczne potrawy, to jednak zdecydowanie w tej chwili marzę o pożarciu kawałka sernika albo mazurka. Taka jestem słodka dziewczyna :) Co jednak zrobić z takim małym człowiekiem, któremu większa ilość cukru nie służy (nie czarujmy się, rafinowany cukier nikomu nie służy)? Też by przecież chciał(...)powstała jednolita kula. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę. Ciasto podzielić na dwie części w proporcji 2:1, większą położyć na arkuszu papieru do pieczenia zbliżonym rozmiarami do rozmiarów formy, przykryć drugim arkuszem i rozwałkować. Razem z papierem przenieść ciasto do foremki i ściągnąć wierzchnią część. Z mniejszej części uformować wałeczki i oblepić brzegi ciasta
Przepysznik - BLW i nie tylkomojprzepisna.pl |Torcik W-Z jak z PRL Ostatnio miałam przyjemność uczesniczyć w imprezie tematycznej. Tematem były czasy PRL. Wszyscy przebraliśmy się w adekwatne stroje, jedliśmy na
moj przepis naDanie nie potrzebujące żadnych umiejętności kucharskich. Po prostu kroimy i układamy w dużym glinianym naczyniu i za 3 godziny na stole mamy przepyszne danie z mięciutką
Kuchnia ŁukaszaKolejny sernik? Tak, bo to kultowe ciasto każdych świąt u mnie w domu - kochamy serniki ❤ Ale ten sernik jest wyjątkowy, w wersji świątecznej... waniliowo-czekoladowy z dodatkiem pierników i na piernikowym spodzie. Rewelacja! Warstwy serowe są tak bardzo kremowe, że dosłownie rozpływają się w ustach... Składniki: Spód: 200 g pierników lukrowanych 70 g masła 1 białko(...)masło i mieszamy. Na końcu dodajemy białko ubite na sztywną pianę i delikatnie mieszamy łyżką. Powstałą masę wykładamy na dno blachy wysmarowanej (średnica około 28 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając. Waniliowa masa serowa: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy porcjami zmielony biały ser, a następnie
Kuchnia MagdaLenyKolejny sernik? Tak, bo to kultowe ciasto każdych świąt u mnie w domu - kochamy serniki ❤ Ale ten sernik jest wyjątkowy, w wersji świątecznej... waniliowo-czekoladowy z dodatkiem pierników i na piernikowym spodzie. Rewelacja! Warstwy serowe są tak bardzo kremowe, że dosłownie rozpływają się w ustach... Składniki: Spód: 200 g pierników lukrowanych 70 g masła 1 białko(...)masło i mieszamy. Na końcu dodajemy białko ubite na sztywną pianę i delikatnie mieszamy łyżką. Powstałą masę wykładamy na dno blachy wysmarowanej (średnica około 28 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając. Waniliowa masa serowa: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy porcjami zmielony biały ser, a następnie
Kuchnia MagdaLenyŚwięta, święta i po. Dziś już kończymy jeść świąteczne potrawy, pojadamy świąteczny sernik , mazurek kokosowy i kajmakowy, kończymy sałatki i odpoczywamy przed kolejnym tygodniem pełnym pracy. Choć te święta strasznie szybko mi minęły to muszę przyznać, że odpoczęłam i w końcu się wyspałam. Mam nadzieję, że to wiosenne przesilenie już minęło i z nową energią będę mogła zacząć realizować(...)folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 1h. Po tym czasie ciasto wyjmij z lodóki, rozwałkuj na ok. 0,5 cm i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 25 minut. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. W tym czasie przygotuj krem. Do miski przełóż mascarpone, dodaj śmietanę 30% i ubijaj aż do powstania sztywnej masy
365 dni dookoła kuchni