raduje się moje serce, kiedy mogę coś upiec!Nawet, jeśli to nie ciasto, nie ulubiony sernik, a zwykłe PIECZARKOWE KOSZYCZKI.Mała uwaga na wstępie. Ostrożnie z doborem wędliny, by nie była słona bądź z solanki. Sól wydzieli się w trakcie pieczenia,a farsz ją wchłonie, przez co koszyczki wyjdą straszni słone. Ewentualnie można pominąć etap przyprawiania farszu solą. PIECZARKOWE
W kuchni Karmel-itkipodpieczony spód. Piec około 50 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia białka (trzymane w lodówce) ubić na sztywno (z dodatkiem soli i cukru). (Cukier wsypać w połowie ubijania.) Dodać wiórki i mąkę. Wszystko razem dokładnie (i delikatnie) wymieszać i przełożyć (równomiernie) na gorący sernik. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika - na 20 minut. Po ostudzeniu (przy lekko uchylonych
Di gotujewszystkie stracone lata, kiedy sernik mi nie smakował... I staram się by za każdym razem był inny. Ostatnio napoczęłam piękną, ogromną dynię i kawałek wykorzystałam do przygotowania sernika z dodatkiem czekolady. Całości dopełnia delikatny sos śmietankowy... Mówię Wam, pycha! Spód: 150g herbatników, 85g masła. Masło stopić, herbatniki zmielić blenderze na pył. Dodać masło, krótko zmiksować, do połączenia(...)pokrojoną w kostkę. Wymieszać. Masę przelać na przygotowany spód. Piec około 55minut w temp. 170st. Ostudzić. Sos: 125g serka kremowego naturalnego Apetina, 125g jogurtu naturalnego, 100g śmietany 18%, 50g cukru, cukier puder. Serek utrzeć ze śmietaną i jogurtem oraz cukrem na gładką masę. Sernik oprószyć cukrem pudrem, podawać z sosem
Z miłości do słodkościDodać partiami masło i nadal ucierać. Przesianą mąkę wymieszać z utartymi orzechami i proszkiem do pieczenia, dodać do masy i całość zmiksować. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia przelać ciasto i piec w temp. 170 stopni C, około 35 minut. Wystudzone ciasto przeciąć na dwa placki. Masa(...)serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać ser, budyń w proszku i mąkę. Zmiksować i wylać masę do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w temp. 160 stopni C. Dobrze wystudzić. Masa maślano-śmietanowa: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Partiami dodawać śmietanę i lekko zmiksować. Masę podzielić na dwie równe części. Polewa
talerz przyjemnościbędzie się mocno kleić, można podsypać mąką, ale nie za dużo. Podzielić je na 3 części. Każdą z nich przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 10-12 minut aż ciasto się zezłoci. Gdy lekko przestygnie zdjąć papier. Masa serowa: Masło rozpuścić z cukrem i cukrem waniliowym. Zdjąć z ognia(...)zalewy i pokroić w równej wielkości plastry, które następnie poukładać na wierzchu sernika. Zalewę zachować, dolać do niej tyle wody, aby razem było 600 ml. Zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w tym 2 galaretki. Tężejącą galaretkę wylać na brzoskwinie. Odstawić do zastygnięcia. Sernik najlepiej smakuje na 2-3 dzień po upieczeniu
My simple kitchencreate', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SERNIK PISTACJOWY Składniki na spód: - 200 gramów mąki pszennej - 100 gramów mąki krupczatki - 200 gramów masła - 100 gramów cukru - 2 żółtka Przygotowanie spodu: Z podanych wyżej składników zagniatamy ciasto. Wyklejamy nim formę. Chłodzimy przez 30 minut w lodówce. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu lekkiego zarumienienia. Składniki(...)drugim, miksując po każdym dodaniu. Dodajemy serek mascarpone, twaróg, wodę różaną/ekstrakt z wanilii i miksujemy do otrzymania gładkiej masy serowej. Masę serową przelać na schłodzony spód. Wyrównać. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 60 minut, bez termoobiegu. Studzimy w stygnącym piekarniku. Składniki na polewę z białej czekolady: - 100 mililitrów śmietany kremówki 30% - 100 gramów białej czekolady, drobno posiekanej
Życie zamknięte w smakuSzarlotka najczęściej kojarzy nam się z jesienią i wtedy najczęściej ją pieczemy, ja piekę taką tradycyjną, kruche ciasto, dużo jabłek i cynamonu. Gdzieś jakiś czas temu czytałam lub słyszałam, że w niektórych domach to właśnie szarlotka gości na bożonarodzeniowym stole podczas gdy u nas królują serniki, pierniki i makowce. Pomyślałam, że może i ja upiekę szarlotkę, zwłaszcza(...)talerzu AMBITION . Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 2 jajka 20 dag masła lub margaryny 1 cukier waniliowy 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika Nadzienie: około 1 kg jabłek 1 łyżeczka przyprawy do pierników 2 łyżeczki mielonego cynamonu pół szklanki rodzynek 1 cukier waniliowy 2-3 łyżki posiekanych orzechów
Izabelawkuchnimalutkimi zielonymi piegami :))) Ciasto dodatkowo posmarowałam konfiturą truskawkową od MarokoSklep , dzięki czemu mój sernik jest podwójnie truskawkowy! Szczerze polecam, na każdą okazję. Potrzebujemy: CIASTO: 100 g margaryny lub masła, zimnego pokrojonego w kawałki 200 g mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 40 g cukru MASA SEROWA: 500 g sera białego, może(...)delikatnie z masą serową. Ciasto smarujemy konfiturą truskawkową i wylewamy na nie masę serową. Wkładamy do piekarnika na około 50 minut/180 stopni, nie trzeba wcześniej nagrzewać piekarnika. Najlepiej jeśli sernik ostygnie przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Truskawki wcześniej rozmrażamy i wrzucamy do rondelka wraz z cukrem i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się cukru. Truskawki razem z sokiem jaki puściły miksujemy
MamaOskarkajako spod herbatniki regionalne Petit Beurre Blacky od Cukry Nyskie . Nie dość, że sernik ładnie się prezentował, to również bardzo dobrze smakował. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 500g twarogu sernikowego mielonego 1 kostka margaryny do pieczenia Palma 2 szklanki mleka 5 żółtek 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)wymieszać i wyłożyć do wcześniej przygotowanej tortownicy. Galaretkę przygotować nie na 500ml a na 350ml gorącej wody. Do przestudzonej galaretki dodać zmiksowane jagody. Razem wymieszać i wylać na tężejący sernik. Całość schłodzić najlepiej przez
W garach u Gosizaprezentować. Mowa tu o pysznym,lekkim serniku na zimno z jogurtowo-borówkową pianką :) Sernik jest kakaowo-śmietankowy zebra :) Wygląda pięknie a smakuje jeszcze piękniej. Polecam bo na prawdę jest rewelacyjny :) Przepis na tortownicę 24cm BISZKOPT -3 jajka -3 łyżki cukru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół szklanki maki pszennej tortowej -łyżka ciemnego kakao MASA SEROWA -1 kg sera(...)mleka Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy je na sztywna pianę,dodajemy cukier-miksujemy,dodajemy żółtka-miksujemy. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy . Ciasto dajemy do tortownicy wyłożonej papierem i pieczemy około 15-20 min w temp 180 stopni do suchego patyczka. Studzimy. MASA SEROWA ZEBRA Ser musi być w temp pokojowej Mleko wraz z cukrem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuCześć! Ten sernik zrobiłam bardzo szybko, wcale nawet go nie planowałam. Miałam ser w lodówce a reszta już poszła ekspresowo! Zastanawiające jest to, że najlepsze ciasta to takie, na które pomysł pojawił się w ostatniej chwili, robione na szybko bez specjalnego przykładania się. Też tak macie? Składniki: * 70 dkg zmielonego sera białego * 5 jajek * 3/4 szklanki cukru * 1/2 szklanki(...)pomocą szpatułki. Wyłożyłam masę serową na przygotowany wcześniej spód z herbatników. Piekłam 50 minut w 180 stopniach. Kiedy wyłączyłam piekarnik nie otwierałam drzwiczek przez ok. 10 minut. Po tym czasie drzwiczki uchyliłam i zostawiłam ciasto na ok. 15 minut w piekarniku. Jak sernik już się upiekł i wystygł zrobiłam polewę. Masło roztopiłam, dosypałam kakao, cukier
Pieprzyć z Fantazjąubitej śmietany- szczypta soli- ekstrakt waniliowy- kilka kropli esencji migdałowej Miękkie masło utarłam z cukrami. Dodłam 7 żółtek i 1 całe jajko, dalej ucierałam na puszystą masę. Do sernika użyłam twarogu, który sama zrobiłam, więc nie musiałam go mielić – dodałam całość naraz oraz mascarpone. Do gładkiej już masy, dalej ucierając, przesiałam przez sitko dwa budynie. W blenderze ubiłam śmietankę(...)następnie temperature zwiększyłam do 180°C i piekłam przez 1 godz. 20 minut. Po upieczeniu zostawiłam w piekarniku na 15 minut, przy otwartych drzwiczkach. Jedna uwaga. Użyłam tortownicy 26cm, jednak masa mi się nie zmieściła, proponuję użyć większej. Rozpuścić 2 galaretki w 800ml wrzątku. Po wyjęciu, sernik w tortownicy postawić na większym talerzu. Nożem oddzielić od brzegów. Ciepły polać
mojewypiekiinietylkoSkładniki na spód: Kruche ciasto 500g mąki pół szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 100g margaryny 2 jajka 2 łyżki miodu Roztapiamy
Moje WyrobyPrzepis zaczerpnięty ze strony przepisy.pl Składniki na ciasto 350 g mąki tortowej proszek do pieczenia 1 łyżeczka 2 łyżki kakao 2 jajka 125 g cukier kryształ
Moje WyrobyPamiętacie czekoladową kopułę ? w ten sam sposób powstała owocowa kopuła czyli po prostu sernik zrobiony w misce. Tylko tym razem na owocowo i powstał z
Monia miesza i gotuje