kawowej na bazie kawy rozpuszczalnej. Całość polałam białą polewą z dodatkiem kawy właśnie. To ciasto idealne dla kawoszy. *tortownica o średnicy 21 cm Składniki: 1 kg sera na sernik 5 jajek szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/3 szklanki oleju 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej łyżeczka kawy mielonej łyżka kakao dodatkowo: 100 g białej czekolady 2-3 łyżki(...)boki tortownicy wyścielić papierem do pieczenia. Wylać masę z dodatkiem kakao, wstawić do pieca nagrzanego do 180*C i piec około 10 minut. Kiedy wierzch będzie zapieczony wylać masę z kawą mieloną i piec tak samo, aż na wierzchu zrobi się skórka. Na końcu wlać ostatnia warstwę z kawą rozpuszczalną i piec całość w 180*C około 30 minut
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasię skusiłam, tyle że z cukierni. Sernik szybki i prosty w wykonaniu. Do tego mocno serowy, wilgotny i zbity. Nie będę się rozpisywać na jego temat, sami spróbujcie. Sernik cytrynowy składniki: 750 g twarogu śmietankowego 100 ml śmietany 18% 4 jajka 80 g mąki 100 g Cukru 1 łyżka esencji waniliowej 1 cytryna cukier puder do posypania wykonanie(...)białka na sztywną pianę. Dodajemy je do masy serowej. Delikatnie mieszamy. Gotową masę serową wykładamy do tortownicy. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 200 ° C, po wyłączeniu piekarnika pozostawiamy w nim ciasto jeszcze przez 15 minut. Sernik po wystudzeniu wkładamy do lodówki i chłodzimy go minimum 4 godziny. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem
Przysmaki Karolkipełni, to i sezon rabarbarowy w pełni. Do tej pory piekłam różne ciasta rabarbarowe: truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno, jogurtowe ciasto z rabarbarem, kruche ciasto rabarbarowe i lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem, ale sernika na zimno jeszcze nie robiłam. Sernik jest wyśmienity, duet słodkiej masy serowej i kwaskowej rabarbarowej galaretki jest doskonały. Inspiracja
Kulinarne przygody Gatitysernik na krakersach Potrzebujesz: Spód: 100g solonych krakersów 1 łyżeczka cukru 60g masła Masa serowa: 650g twarogu półtłustego 100g jogurtu naturalnego 90g cukru 2 jajka 1 łyżka masła Polewa: 70g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła Sposób przyrządzenia: Spód: 1. Krakersy i cukier zmiksuj w malakserze na proszek i wymieszaj dokładnie z roztopionym masłem. 2. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia(...)masę. 2. Dodaj cukier i masło - zmiksuj na gładko ponownie. 3. Masę serową wylej na schłodzony spód. 4. Piecz przez 40min. w 180*C. Polewa: 1. Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę z masłem i polej upieczony i ostudzony sernik. 2. Udekoruj połamanymi krakersami i wiórkami czekolady (opcjonalnie). Smacznego! Sweet and salty crackers cheesecake Ingredients: Bottom: 100g
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKruchy spód, schłodzony sernik, dojrzałe owoce i świeża, orzeźwiająca mięta to idealne połączenie na gorące, letnie dni. Mimo iż ciasto nie wymaga pieczenia, to przy jego przygotowywaniu potrzebujemy cierpliwości, spokoju i zaangażowania. Aby przepis się udał musimy użyć przede wszystkim dobrego mleka, najlepiej naturalnego, pełnotłustego i niepasteryzowanego. Podczas gotowania uzyskamy więcej sera, a po połączeniu z resztą składników osiągniemy(...)Naprawdę warto! Składniki na spód: 150 g herbatników 2/3 puszki masy kajmakowej Sposób wykonania: Formę na ciasto wykładamy herbatnikami i rozprowadzamy na nich lekko podgrzaną masę kajmakową. Składniki na sernik: 1 litr mleka 4 jajka 200 g śmietany 12% 200 g masła 1/3 szklanki cukru pudru Sposób wykonania: Mleko gotujemy na niskim ogniu, dodajemy do niego roztrzepane ze śmietaną
Kuchnia Pani WiosnyJeden z najlepszych serników jakie jadłam. Dosłownie rozpływa się w ustach a jego delikatność w połączeniu z chrupiącymi orzechami smakuje nieziemsko. Kawałek tego sernika to prawdziwa bomba kaloryczna, ale nawet to nie jest w stanie powstrzymać przed sięgnięciem po następny kawałek. *foremka 25*34 cm Składniki: 1 kg sera białego w kostce 8 jajek 500 ml śmietanki kremówki(...)sztywną pianę i dodać do sera. Masę serową wylać na biszkopty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec godzinę. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie całkowicie wystudzić. Kajmak podgrzać i rozsmarować na serniku. Orzechy posiekać i usmażyć na maśle. Wystudzić i rozłożyć na masie kajmakowej. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przełożyć do rękawa cukierniczego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMisja stworzenia sernika odrobinę lżejszego niż tradycyjny została zrealizowana! Delikatnie puszysty, kremowy w smaku i pachnący kokosem - absolutnie godzien upieczenia :) Sernik: 400 g jogurtu greckiego 250 g ricotty 3 jajka 1,5 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g wiórków kokosowych Spód: 250 g ciasteczek digestive pół szklanki oleju kokosowego Wierzch: 3 jajka kubek śmietany(...)sobą. Jajka rozbełtujemy na puszystą masę, mieszamy ręcznie z serem i wiórkami kokosowymi, wylewamy na ciasteczkowy spód. Pieczemy przez 1,5 godziny w 175 stopniach (+miseczka wody na dolną półkę piekarnika). Pół godziny przez wyjęciem sernika z piekarnika wylewamy odpowiednio wcześniej przygotowany wierzch: wiórki kokosowe prażymy na patelni, a następnie łączymy z rozbełtanymi jajkami i śmietaną
sama złodyczkalafiorem w roli głównej. Książka ta to doskonałe źródło inspiracji na wykorzystanie kalafiora. Można go spożywać na ciepło, zimno, gotowanego, pieczonego, prażonego oraz nawet na surowo. Doskonale sprawdzi się jako dodatek wielu potraw, w tym sernika, muffinek oraz brownie. Podsumowanie: Książka posiada twardą oprawę i jest naprawdę ładnie wydana. Ze wstępu możemy dowiedzieć się ciekawych informacji o kalafiorze
Di gotujemasę wylewamy na ciasto, na to układamy dookoła jabłka i posypujemy łyżką cukru, wstawiamy do nagrzanego do 170-180 stopni piekarnika i pieczemy 35-40 minut, aż ciasto się zarumieni (masa serowa powinna się ściąć jak w serniku). Podajemy po ostygnięciu
KUCHNIA POLSKACześć! W dzisiejszym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na sernik straciatella na spodzie piernikowym. Dzisiejsza moja propozycja zalicza się do kuchennego recyklingu, gdyż do sporządzenia
PysiaGotuje.plDziś sernik z śliwkami suszonymi Helio który nie opada, nie pęka i jest równiutki jak stół. Piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaaciastem włożyć do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni, ja piekę tak 20 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 180 stopni i piekę kolejne 30-35 minut, po upieczeniu lekko uchylam drzwiczki od piekarnika i tak zostawiam sernik by lekko przestygł
KUCHNIA POLSKAMacie ochotę na sernik? Na pewno. Proponuję sernik z brzoskwiniami i pyszną bezą. Składniki: Ciasto: 3 szklanki maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 5 żółtek 25 dag margaryny Masa serowa: 5 jajek 1 kg zmielonego sera 1 budyń śmietankowy bez cukru 3/4 szklanki cukru 25 dag margaryny Beza: 5 białek 1 kisiel
Pyszności SłodkościWspaniały, kremowy i wilgotny sernik dyniowy na mocno czekoladowym spodzie brownie. Z warstwą gęstego śliwkowego purée na wierzchu. Dzięki pieczeniu z parą wodną spód czekoladowy jest delikatny i nieprzesuszony, a kremowa masa serowa nie pęka i nie zapada się po upieczeniu. Sernikobrownie ma świetną konsystencję, pięknie prezentuje się na stole i jest bardzo podzielne. Wszystkie(...)łyżka smażonej w cukrze skórki pomarańczowej lub skórki otartej z pomarańczy 1 płaska łyżeczka cynamonu ¹⧸₃ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej 1 szklanka cukru 3 jajka * PURÉE Z PIECZONEJ DYN I: dynię myjemy, kroimy w dużą kostkę , układamy na blaszce i pieczemy około 40-60 minut (w zależności od soczystości i wilgotności dyni) w temperaturze 200℃ (bez termoobiegu). Studzimy
cool and minty