sernik na herbatnikach - 2376 przepisów (strona:20/159)

Sernik figowy z cynamonem 81

Sernik figowy z cynamonem … no długo się zastanawiałam nad tym połączeniem smaków. Już teraz wiem, że warto. To jest jeden z lepszych serników jaki robiłam w ostatnim czasie. Pod warunkiem, że lubisz figi, pomarańcze i cynamon Spodobało mi się, że masa serowa nie jest za wysoka. Dzięki temu nie dominuje w cieście ale tylko uzupełnia masę figową(...)Chociaż ja uwielbiam go o każdej porze roku i w każdej ilości Podsumowując: jeden z lepszych serników jakie jadłam i polecam wszystkim. Sernik figowy z cynamonem przepis na tortownicę 19-20 cm: SPÓD: 55 g orzechów (ok. półtora garści) 80 g herbatników 55 g masła Masło roztapiamy. Herbatniki i orzechy blendujemy na piasek. Łączymy jedno z drugim

Relaxtime
Puszysty sernik limonkowy 151

ewentualnie można zastąpić jedną cytryną) 6 jajek 6 łyżek cukru pudru 2 łyżki kaszy manny lub mąki pszennej 300 g herbatników kakaowych 50 g masła 1 cukier waniliowy lub łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Sposób przygotowania ⇓ Przygotowanie sernika limonkowego zaczynamy spodu z herbatników. Ciastka przekładamy do blendera lub woreczka strunowego i dokładnie kruszymy. Do rozdrobnionych herbatników dodajemy(...)piana nie opadła. Masa serowa jest gotowa do pieczenia :) Masę sernikową wlewamy na spód z herbatników i tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 160 st. C. Warto do piekarnika, poniżej rusztu z sernikiem, wstawić płaską blachę z gorącą wodą, aby sernik piekł się w ciepłej parze. Ciasto pieczemy ok. 60 minut lub nieco dłużej. Gotowy sernik

Gotujemy i jemy
Puszysty sernik limonkowy 174

ewentualnie można zastąpić jedną cytryną) 6 jajek 6 łyżek cukru pudru 2 łyżki kaszy manny lub mąki pszennej 300 g herbatników kakaowych 50 g masła 1 cukier waniliowy lub łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Sposób przygotowania ⇓ Przygotowanie sernika limonkowego zaczynamy spodu z herbatników. Ciastka przekładamy do blendera lub woreczka strunowego i dokładnie kruszymy. Do rozdrobnionych herbatników dodajemy(...)piana nie opadła. Masa serowa jest gotowa do pieczenia :) Masę sernikową wlewamy na spód z herbatników i tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 160 st. C. Warto do piekarnika, poniżej rusztu z sernikiem, wstawić płaską blachę z gorącą wodą, aby sernik piekł się w ciepłej parze. Ciasto pieczemy ok. 60 minut lub nieco dłużej. Gotowy sernik

Korniszonki
SERNIK GOTOWANY , Z KARMELEM I ORZECHAMI 468

jeszcze nigdy tu nie było – sernik gotowany.Jest świetnym pomysłem na nadchodzące Święta , ale nie tylko – robi się go błyskawicznie , nie wymaga pieczenia , a składniki dostępne są w każdym sklepie.Zachwyca nie tylko smakiem , ale i wyglądem.Czyż nie cieknie Wam ślinka już na samą myśl?! Delikatny waniliowy ser przełożony herbatnikami i pokryty słodkim karmelem z chrupiącymi ziemnymi

Ostra na Słodko
Sernik kawowy na zimno 187

żelatyny 4 kostki gorzkiej czekolady herbatniki w czekoladzie do wyłożenia foremki, u mnie wyszło 15 sztuk na wierzch 5 herbatników w czekoladzie 2 kostki gorzkiej czekolady Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Dno formy wyłożyć herbatnikami w czekoladzie, u mnie blaszka 28x25 i odstawić. Do miski przełożyć ok 1/3 sera. Dodać kawę rozpuszczalną oraz cukier(...)Następnie cały czas miksować i wlewać powoli zimną płynną żelatynę. Miksować aż składniki dobrze sie połączą. Masę przełożyć do przygotowanej formy. Wierzch ładnie wyrównać i posypać pokruszonymi herbatnikami i startą czekoladą. Sernik zostawić na blacie kuchennym na około 3-40 minut aby herbatniki trocheę namiękły. Następnie wstawić do lodówki na kilka godzin aby masa stężała

Monia miesza i gotuje
Domowy sernik cytrynowy 85

dodajemy łyżkę oleju. Mieszamy. Domowy sernik cytrynowy – przepis Składnik na sernik mieszamy w misce. Nie robimy tego zbyt długo, tak aby go za bardzo nie napowietrzyć. Sernik po upieczeniu powinien być dość równy. Po wymieszaniu składników, masę przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm, ze spodem wyłożonym papierem do pieczenia. Sernik pieczemy przez 60 minut(...)zostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy krem cytrynowy – wcześniej przygotowany lemon curd mieszamy z serkiem mascarpone. Wierzch smarujemy przygotowanym kremem cytrynowym, a boki obsypujemy pokruszonymi herbatnikami. Artykuł Domowy sernik cytrynowy pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowy sernik z bitą śmietaną 120

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik to chyba jedno z najlepszych ciast, jakie znam. Na blogu możecie znaleźć wiele ciekawych przepisów na różnego rodzaju serniki. Tym razem przygotowałam pyszny czekoladowy sernik z bitą śmietaną. Jest bardzo smaczny, puszysty i kremowy. Ładnie wyrasta i nie opada. Sernik przygotowałam na kakaowych herbatnikach, a wierzch udekorowałam bitą(...)sernik czekoladowy z bitą śmietaną. Jestem pewna, że zachwyci Wasze podniebienia. PRZEPIS NA CZEKOLADOWY SERNIK Z BITĄ ŚMIETANĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 kg sera twarogowego na sernik President 2 budynie czekoladowe bez cukru 6 jajek 1 cukier wanilinowy 3/4 szklanki cukru 1 szklanka zimnego mleka 1 szklanka mleka w proszku 1/2 szklanki oleju 12 herbatników

Przepiski.pl
SERNIK GOTOWANY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I BEZĄ 237

sernika gotowanego – z karmelem, orzechami, kokosową kruszonką, mleczną czekoladą, chrupiącymi prażynkami … i wszystkim tym, na co Wam tylko przyjdzie ochota! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20-24 cm ) MASA SEROWA: * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło min. 82% – 80 g * cukier drobny – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy – 1 op / 60 g * herbatniki

Ostra na Słodko
Sernik cytrynowy. 92

wtedy jemy więcej  cytrusów. Ich zapach dodaje nam energii w szare dni. Wychodzi na to, że ten sernik  sprawdzi się o każdej porze roku. Zawsze będzie idealny :)  Zrobiłam mój sernik w prostokątnej blaszce na spodzie z herbatników, ale polecam  też zrobić bez spodu w tortownicy. Będzie wtedy wyższy i będzie się ładniej prezentował(...)białek i wymieszać wszystko łyżką lub szpatułką.  Pianę dodałam na dwie tury.   Masę serową delikatnie wyłożyć na wcześniej przygotowane herbatniki.  Trzeba to robić ostrożnie, żeby herbatniki się nie poprzesuwały. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i piec   1 godzinę i 10 minut.  Po tym czasie, wyłączyć piekarnik

Agusiowe smakołyki
Sernik z mascarpone bez pieczenia 256

roku. Uwielbiam je za ten cudowny aromat, smak i kolor, szkoda, że sezon na nie jest taki krótki. Składniki: (foremka o średnicy 28 cm)  Spód do sernika: 150 g herbatników kakaowych  100 g masła  100 g czekolady deserowej z co najmniej 50% kakao  Masa serowa: 500 g serka mascarpone  330 ml śmietany 30% (schłodzić(...)zrobić sernik z mascarpone bez pieczenia?  Spód do sernika na zimno: Czekoladę i masło roztopić w misce na garnku z wrzącą wodą, dno miski nie może dotykać wody. Podczas roztapiania masę ciągle mieszać, aż powstanie jednolita konsystencja.  Herbatniki rozdrobnić w blenderze i dokładnie wymieszać z roztopionym masłem i czekoladą. Powinna powstać masa przypominająca mokry piasek, którą

Kuchcik gotuje
Chatka Baby Jagi z truskawkami 314

zimnego mleka, 90 g gorzkiej czekolady, motylki cukrowe , cukier różówy błyszczący Dr Oetker . Przygotowanie:  Na folii aluminiowej układamy 12 herbatników (po 3 w każdym rzędzie) - tak jak na zdjęciu niżej. Masę na sernik miksujemy z zimnym mlekiem do zgęstnienia. Na środkowy rząd nakładamy trochę masy i na nim truskawki. Po bokach na herbatniki nakładamy trochę masy

Aga w kuchni
Sernik bez pieczenia z truskawkami i brzoskwiniami 203

syropie (820 g) 2 galaretki cytrynowe Warstwa z truskawek: 700 g truskawek 6 łyżek cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 galaretki truskawkowe Dodatkowo: 150 g herbatników  Jak zrobić sernik bez pieczenia z truskawkami i brzoskwiniami? Brzoskwinie rozdrobnić blenderem, a syrop zagotować i rozpuścić w nim galaretki cytrynowe i wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając(...)Masę truskawkową zdjąć z palnika i rozpuścić w niej galaretki truskawkowe. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Wystudzoną galaretkę z truskawkami wylać na wierzch sernika i chłodzić przez co najmniej 12 godzin. Bardziej niecierpliwi mogą już jeść sernik po 5 godzinach, chociaż nie będzie on jeszcze aż tak bardzo zastygnięty, jak po dłuższym spędzeniu w lodówce. Zobacz również: sernik

Kuchcik gotuje
Sernik krówka 135

Sernik krówka Delikatny, lekki i kremowy sernik z rozpływającą się w ustach masą kajmakową i płatkami migdałowymi. Niebo w gębie!     Składniki: Spód ciasta: ok 200g herbatników ok 6 łyżek mleka Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki(...)gładką masę *** *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Masę wylewamy na spód z herbatników i wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu

Blog z Apetytem
Słodkie środy - sernik gotowany z galaretką 336

długo reklamować, gdyż broni się samo -  jest pyszne i bardzo łatwe do wykonania. Sernik gotowany z galaretką SKŁADNIKI: 1 kg sera białego w wiaderku na serniki ok 40 herbatników (ilość zależna od wielkości blaszki i ciastek) 1 budyń waniliowy bez cukru 220 g masła 1 szklanka cukru 150 ml mleka 3 jajka 2 galaretki o ulubionym(...)podwójną warstwę herbatników. Na herbatniki wylać gorąca masę serową i wyrównać z wierzchu, po czym ułożyć herbatniki - kwiatuszki i w środek  suszoną żurawinę.  Dwie galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody i wystudzić. Wystudzony sernik zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Sernik najlepiej zrobić dzień wcześniej i trzymać w lodówce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik gotowany z masą kajmakową 653

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu sernik gotowany przekładany herbatnikami i masą kajmakową. Pyszne ciasto bez pieczenia na każdą okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5 kg twarogu z wiaderka 6 jajek 300 gram masła 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy ok 450 gram herbatników 600 gram masy kajmakowej 4,5 opakowania budyni śmietankowych

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania