masę tortową” powodowała zwarcie styków w moim mózgu. Pewnie mam to po mamie, która gardziła pieczeniem. Robiła nam jedynie blok czekoladowy, ciasto z jabłkami i pamiętam, jak raz robiłyśmy sernik i przysięgałyśmy, że nigdy więcej. Z zazdrością patrzę na te wszystkie cuda w internetach i wzdycham. Pewnie wiecie, że rok temu postanowiłam nauczyć się piec. Oszukuję trochę samą siebie(...)podwójnej porcji i brzegi wyszły idealne, za to środek popłynął, jak moje marzenia o zostaniu cukiernikiem idealnym. Środek został spożyty przez rodzinę i orzekli, że jest pyszny, jak taki budyń z rabarbarem, ale ja im nie wierzę, bo wiem, że są mili. Ta wersja sprawdza się też fajnie z truskawkami. Post Ciasto z rabarbarem pojawił się poraz pierwszy w LADY
ladykitchenPoza tym dobrze wpływają na układ sercowo-naczyniowy: obniżają poziom cholesterolu. Zawierają też przeciwutleniacz, który zmniejsza wystąpienie nowotworów. Zastosowanie: Są składnikiem słodkich wigilijnych dań np. kutii, rozmaitych ciast (np. sernika, keksu), ale pasują też do ryb (np. karpia po żydowsku, śledzi na słodko). WIÓRKI KOKOSOWE To stara i wysuszona wewnętrzna wyściółka orzecha palmy kokosowej. Kokos jest dobrym źródłem białka, dlatego(...)Europie pojawił się w XVII wieku. Zwany jako badian. Owoce anyżu przypominają gwiazdy. Ma słodko - korzenny smak. Sprzedawany jest w całości lub zmielony. Można go stosować do świątecznych wypieków, budyniu, kompotów (zwłaszcza śliwkowego, gruszkowego i z jabłek), a także do wieprzowiny, cielęciny i drobiu oraz chleba. Całe gwiazdki podnoszą smak kawy, herbaty i grogu. Anyż idealnie komponuje się z pieprzem
Ciastka - domowe słodkościNiyrołz [1] to mje [2] jakosik tak korci, żeby cojś pokōmbinować [3] ze receptym [4] . Tyn syrnik żech prōbowoł na roztomajte [5] sposoby, ale jak żech
Chop w kuchni