soli do karmelu). Wymieszaj i natychmiast wylej na upieczony i wystudzony sernik. Wyrównaj szpatułką. Polewa czekoladowa Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej i wylej ją na masę karmelową. Sernik wstaw do lodówki na 2-3 h aby polewa stężała. Gdy stanie się gęsta wierzch ozdób preclami
Food Squaresernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wierzch sernika dekorujemy po całkowitym przestudzeniu ciasta. Masę krówkową podgrzewamy lekko ze śmietanką w małym rondelku, ciągle mieszając. Ciepłą wykładamy na wierzch sernika. Orzechy i płatki migdałowe wrzucamy na suchą patelnię i podprażamy przez kilka minut. Prażone orzechy i płatki od razu wykładamy na polewę karmelową. Sernik najlepiej smakuje schłodzony. Smacznego! Artykuł
Raj dla Podniebieniajakości masła orzechowego 100g cukru pudru 50g domowego cukru z wanilią 4 jajka 80g prażonych orzeszków ziemnych 1 łyżka (10g) mąki ziemniaczanej 1 łyżka (10g) mąki pszennej sos karmelowy (do sernika użyłam tylko połowy sosu) 100g cukru 50ml wody 100ml śmietanki 30% 10g masła 10-20g prażonych orzeszków ziemnych 1-2 batony snickers (50-100g) Wykonanie: SPÓD - biszkopty(...)pokroić na niezbyt grube plasterki - sos karmelowy wyjąć z lodówki, aby przyjął odpowiednią konsystencję - na wierzchu sernika rozprowadzić warstwę karmelu, na karmelu ułożyć plasterki snickersa, najlepiej zrobić to w odstępach od siebie, żeby nie utrudnić późniejszego krojenia - pomiędzy kawałki batonika wysypać posiekane orzeszki (również niezbyt ściśle koło siebie) - całość ponownie schłodzić - sernik przechowywać w lodówce
Smakołyki Berenikijest aksamitny bo piekłam go w niskiej temperaturze. Na świątecznym stole wielkanocnym będzie jak znalazł. Jajka zrobione z marcepanu. spód sernika: 200 g migdałów 50 g masła sernik karmelowy: 500 g sera twarogowego półtłustego 375 g serka mascarpone 300 g masy kajmakowej 3 łyżki cukru pudru płaskie 3 jajka wielkość M 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy masa(...)karmelowa: 125 g mascarpone 250 ml śmietany 30 % 150 g kajmakowej polewa: 1 łyżka pełna masy kajmakowej 1/2 łyżeczki kakao 100 ml śmietany 30 % 1/2 łyżeczki żelatyny dekoracja: biała czekolada jajka marcepanowe truskawki liofilizowane Spód sernika: Migdały zalewam wrzącą wodą i odstawiam na 15 minut. Migdały obieram ze skórki i mielę w misie blendującej. Do migdałów dodaję roztopione masło
wesoła kuchniabyła czasem szampańskiej zabawy w doborowym towarzystwie. Niech taki też będzie ten Nowy Rok, pełen radości i szczęścia, wśród ludzi nam bliskich i życzliwych. Sernik karmelowy z sosem toffi składniki; 200 g ciasteczek korzennych 90 g masła 250 g serka mascarpone 500 g twarogu śmietankowego 4 jajka sos toffi 150 g cukru 150 ml śmietany 50 g masła(...)koniec ubijania dodajemy do sera połowę sosu toffi. Gotową masę serową wykładamy na spód z ciasteczek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 ° C przez 40-50 minut. Gotowy sernik do czasu podania przechowujemy w lodówce. Podajemy go z pozostałym sosem toffi
Przysmaki KarolkiSernik ma konsystencję bardzo kremową, bardzo wilgotną masę. Smakuje super, idealny na zbliżające się święta wielkanocne Konsystencja inna jak nasze pieczone serniczki, pyszny. Przygotowanie masy z ciastek – ciasta pokruszyć, orzechy potłuc na drobno. Ciastka i orzechy wymieszać razem. Masło roztopić i wlać do ciastek i orzechów, wymieszać i wyłożyć nimi dno formy. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika(...)być zmiksowana na mąkę Masa twarogowa – do miski wrzucić serek, dodać cukier. Za pomocą miksera zmiksować, ciągle mieszając dodać olejek waniliowy, co chwilkę po jednym jajku, mąkę. Masa karmelowa powinna mieć temperaturę pokojową, którą powoli dodajemy do masy. Dokładnie wszystko wymieszać. Thermomix masa – wszystkie składniki masy twarogowej dodać, miksować obroty 4, czas 20 sek – za pomocą kołpytki
Kuchnia PokoleńMężczyzna mojego życia skończył wczoraj 31 lat i jest teraz, przynajmniej do grudnia, dwa lata starszy ode mnie, bo ja … Czytaj dalej →
brunetkawkuchnidziewczyna opowiedziała nam całą historię, od ziarenka aż do gotowego produktu. Później mogliśmy się rozejrzeć po sklepie. Dla C. kupiłam cztery rodzaje czekoladek: mus truskawkowy w białej czekoladzie, sernik karmelowy, różane i urocze różowe kuleczki z szampanem. Wieczorem będziemy degustować. Miejsce jest magiczne i zdecydowanie warte odwiedzenia - jeśli będziecie w Kopenhadze, polecam Wam ogromnie. A tutaj jeszcze owoce
Pożeraczka, czyli raz adobrzezłocistymi, cukrowymi kropelkami na puchatej piance- sernik rosa. Na Boże Narodzenie na stole ląduje zimowa, cieplejsza w smaku wersja śmietankowo- karmelowa na ciężkim (kompletnie bezglutenowym) orzechowym spodzie. Przepyszne karmelowe drobinki rozpływają się w ustach i nadają sernikowi świątecznego charakteru i przytulności, a wyrazisty orzechowy spód wspaniale kontrastuje ze śmietankowym serem, przywołując wspomnienia orzechowych prezentów z dzieciństwa. Sernik to jedno z tych ciast, które kojarzą się z miłością i domowym kątem, a przecież te Święta właśnie na miłości najbardziej się opierają :) Bezglutenowy sernik śmietankowo- karmelowy na orzechowym spodzie na małą formę Potrzebujesz: Ciasto: 60g zmielonych orzechów włoskich 30g zmielonych migdałów 4 łyżki mąki kukurydzianej 1,5 łyżki cukru 1 jajko 25g masła Masa serowa: 500g twarogu
Kuchnia w Słońcu Skąpanaosobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno i dodajemy do masy serowej. Gotową masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3/4 puszki masy karmelowej. Na zimne już ciasto czekoladowe wylewamy na zmianę po łyżce sernika białego i karmelowego tak aby powstały łatki. Wierzch sernika rysujemy fale karbowaną łopatką do dekoracji tortów (ja kupiłam taką w Kauflandzie(...)podejrzewam, że dostępne są w każdym większym sklepie). Masę pieczemy 50 minut w 170 stopniach. Do dekoracji użyłam pokrojonych orzechów włoskich wymieszanych z pozostałą masą karmelową. wyspałam go na zimny sernik. Trochę przypomina przez to Snickersa. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziejest superdelikatny. Warstwa lejącego się karmelowego syropu sprawia, że to grzeszna uczta. Ale doprawdy warta mąk piekielnych. Sernik jest gładki w smaku i fakturze. Nie pęka. SERNIK Z KARMELOWYM SYROPEM Składniki na ciasto: - 300 gram mąki krupczatki - 200 gram masła - 100 gram cukru pudru - 1 żółtko - 1 łyżka zimnej wody Przygotowanie ciasta: Z podanych składników zagniatamy ciasto(...)wodną. Studzimy w uchylonym piekarniku. Składniki na syrop karmelowy: - 150 gram brązowego cukru - 50 gram masła - 150 mililitrów śmietanki kremówki 36% Przygotowanie syropu karmelowego: Cukier, masło oraz śmietankę podgrzewamy do rozpuszczenia cukru, ciągle mieszając. Gotujemy przez około dwie - trzy minuty i odstawiamy do przestygnięcia. Wylewamy syrop na przestudzony sernik. Całość warto posypać kolorowym drobinkami, które oddadzą nieco koloru
Życie zamknięte w smakuostatnim przepisie na tradycyjny sernik, macie może ochotę na kolejny? Z polewą karmelową? Z migdałami? Jak są same pozytywne odpowiedzi, to namawiam Was na wypróbowanie tej wersji sernika. Pieczony(...)spodzie z herbatników z delikatną masą serową, gdzie mi jeszcze było mało – musiałam udekorować polewą karmelową i migdałami. Zapewniam że, na jednym kawałku […] Artykuł Sernik z polewą karmelową pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopeokazji idealne. Mamy tutaj spód brownie z dodatkiem mlecznej czekolady dla złagodzenia intensywnego, czekoladowego smaku (z samą ciemną czekoladą nieco przytłaczał pozostałe elementy) oraz delikatny sernik kasztanowy pod pierzynką z musu karmelowego. Przepis na ten ostatni podpatrzyłam u Sosny , ale delikatnie zmieniłam proporcje - oryginalny miał troszkę zbyt ciągnącą konsystencję ( rozumiecie, co mam na myśli...? - że pozwolę sobie zacytować(...)szukanie igły w stogu siana...) Sernik kasztanowy na zimno z musem karmelowym i karmelową polewą lustrzaną Składniki: (na formę 30x20 cm) spód brownie: 2 jajka 70 g cukru 10 g mąki pszennej 90 g ciemnej czekolady (57%) 90 g mlecznej czekolady 80 g masła sernik kasztanowy: 300 g serka kremowego 150 g słodzonego puree z kasztanów
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSerniki na zimno to idealne rozwiązanie na czas upałów. Choć te już za nami, to miło jest czasem przypomnieć sobie, jak smakuje lato... Torcik jest nie za słodki, nie za mdły, a do popołudniowej kawki w sam raz. Składniki: Tortownica o śr. 26cm Spód sernika: Opakowanie wafelków kokosowych (80g) np. firmy Skawa 2 garści płatków czekoladowo karmelowych Lion Sernik
Kuchnia w czekoladzie