sernik czekoladowy - 3362 przepisów (strona:181/225)

WIELKANOCNE MAZURKI, BEZCUKROWE Z KREMEM DAKTYLOWO-ORZECHOWYM I CZEKOLADOWĄ POLEWĄ 121

zblendowanie daktyli z masłem orzechowym. Mazurki polałam gorzką czekoladą osłodzoną miodem, ozdobiłam wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów.  Mazurek to jedno z obowiązkowych ciasto na świątecznej liście wypieków, obok sernika i babki tworzy mój ulubiony wielkanocny zestaw. . SKŁADNIKI NA KRUCHY SPÓD: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki maki pełnoziarnistej 100 g. mielonych migdałów kostka masła  (200 g.) 2 łyżki(...)masła orzechowego PRZYGOTOWANIE: daktyle wyciągam z wody, blenduję je ( najlepiej ręcznym blenderem) dodając 4 łyżki wody z daktyli dodaje masło orzechowe i blenduje do połączenia składników. SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: tabliczka czekolady 2 łyżki miodu 1 łyżka oleju kokosowego PRZYGOTOWANIE: w kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę  dodaję do niej miód, olej kokosowy i mieszam do połączenia składników odstawiam do ostygnięcia

Upiecz sobie babeczkę
Liebster Blog Award razy cztery 163

chyba każda dziewczyna kiedyś marzyła o mieszkaniu na paryskim poddaszu; a Barceloną, bo wydaje mi się tajemnicza i urzekająca. 2. Twoja popisowa potrawa to...? Tak ja napisałam wyżej - sernik. Zdecydowanie. 3. Dlaczego zaczęłaś gotować i interesować się kuchnią i kulinariami? Bo się nudziłam. Nie mając pracy przez kilka chwil, nie wiedziałam, co ze sobą robić. A że jeść trzeba(...)inwestuję w książki, nie tylko kucharskie. 6. Ulubiony produkt spożywczy. Dlaczego akurat ten? Hmm... Bo ja wiem? Chyba czekolada - bo sama w sobie jest pyszna, a i wszystko, co czekoladowe, zazwyczaj powala smakiem. 7. Potrawa, której nienawidziłeś w dzieciństwie, to...? Nienawidziłam to być może zbyt mocne słowo, ale naprawdę nie lubiłam galatu. Do dzisiaj nie jestem jego największą fanką

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wielkanocne porady 172

plus nasi goście.  W tym poście postaram się Wam zdradzić kilka ważnych tajemnic, aby wyszły one pyszne.  Mazurki powinny być kolorowe i kruche, babki muszą być puszyste. SERNIKI (ciasto królujące w te święta), aksamitne i wilgotne. Ważne, aby wszystkie składniki były świeże i wysokiej jakości. Parametry i czas pieczenia też są ważne, co przedstawi poniższa tabelka. Kolejnym(...)Warto wybrać to, co każdy z nas lubi. W internecie można spotkać wiele różnych i porządnych przepisów na ozdoby ciast.  Można przebierać np. w masie marcepanowej, lukrze, polewie czekoladowej lub krokancie (posiekane orzechy).  Warto do wszelkich pomocy zaprzęgnąć dzieci. Na pewno czas z nimi spędzony będzie spędzony miło, a dzieci nauczą się odpowiedzialności.  Poprośmy o podlanie roślin

Gotuję Testuję
Sernik na mleku skondensowanym i spodzie z brownie 180

twarogu zmielonego do serników ·        250 g serka mascarpone ·        3 jajka ·        1 kartonik mleka skondensowanego light (ok. 450 g) ·        2 łyżeczki cukru waniliowego ·        ½ opakowania fixu do sernika lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)żaroodporne naczynie z wrzącą wodą. Jeśli góra będzie zbyt przypieczona możemy ją nakryć folią aluminiową. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Posypać wiórkami czekoladowymi

Mania Gotowania
Tort Milka 788

Tort Milka to kolejna po Serniku Snickers propozycja na zbliżający się Dzień Chłopaka :) To połączenie puszystych biszkoptów, z delikatnym kremem z mlecznej czekolady i dekoracją z różnych milkowych słodkości. Tort piekłam w małej tortownicy o średnicy 18 cm. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki(...)także ganache na krem: śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną na kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem mieszamy aż do uzyskania gładkiej jednolitej polewy. Kiedy czekoladowa śmietana nie jest już gorąca wkładamy ją pod przykryciem do lodówki – najlepiej na całą noc. Biszkopty przekrawamy na 4 spody. Można poukładać je sobie na kawałkach papieru do pieczenia, wtedy

Ciastkozercy
Domowe Reese’s 94

mojprzepisna.pl | Domowe Reese’s Zmiany, zmiany, zmiany również u mnie. Po tym jak przeprowadziłam 41 dniowy post dr Dąbrowskiej, postanowiłam wychodzić nową metodą, czyli za

moj przepis na
Świąteczny sernik na pierniczkach z bakaliami 136

Klasyczne świąteczne ciasto na bazie sera połączone z aromatycznymi korzennymi piernikami z czekoladową nutą, polewą z białej czekolady i chrupiącymi bakaliami zawsze świetnie smakuje i szybko znika z Bożonarodzeniowego  stołu. Składniki: Masa serowa: 6 jajek 1kg białego sera trzykrotnie zmielonego lub z wiaderka 220g cukru 16g cukru wanilinowego 80g budyniu śmietankowego 3/4 szklanki oleju 200g mleka w proszku(...)mikserem. Po tym czasie dodać ubite białka, wlać mleko, całość dokładnie i delikatnie wymieszać szpatułką. 2. Spód tortownicy o średnicy 26cm, wyłożyć pierniczkami i wlać wcześniej przygotowaną masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60-70 minut. Po tym czasie pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach aż do wystudzenia. 3. Polewa: Żelatynę namoczyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Domowy batonik Snickers (Snikers) 134

mojprzepisna.pl | Domowy batonik Snickers Już od dawna nosiłam się z zamiarem zmierzenia się z tym przepisem. Znalazłam go na moim ulubionym blogu Moje Wypieki . Przeczytałam wszystkie

moj przepis na
MARCEPANOWY MURZYNEK 186

 Taki Murzynek piekłam w latach 80 tych ,kiedy żywność była na kartki a za kawą trzeba było stać w potwornych kolejkach. Dziś zrobiłam go po

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Domowy batonik Snickers (Snikers) 1407

mojprzepisna.pl | Domowy batonik Snickers Już od dawna nosiłam się z zamiarem zmierzenia się z tym przepisem. Znalazłam go na moim ulubionym blogu Moje Wypieki . Przeczytałam wszystkie

moj przepis na
Mazurek orzechowo – jabłkowy 234

Oprócz typowych wytrawnych dań świątecznych, na stole wielkanocnym nie może zabraknąć wspaniałych ciast tj. baby, makowce, serniki czy mazurki. Od XIX wieku mazurki są w Polsce ozdobą stołu i podstawą Świąt wielkanocnych. Kruche spody pokrywane są bardzo słodką masą, bogato dekorowane. Mój mazurek jest przekładany orzechową masą i musem z prażonych jabłek. Jego przygotowanie jest może trochę czasochłonne(...)skórki jabłek 1 szklanka cukru Składniki na masę orzechową: 150 g orzechów włoskich 0,5 szklanki gorącego mleka 60 g cukru pudru 75 g masła Składniki na polewę czekoladową: 50 g czekolady gorzkiej 50 ml śmietanki 30 % Dodatki dekoracyjne (takie jak chcecie): 50 g orzechów włoskich 2 łyżeczki płatków migdałów biały pisak dekoracyjny Przygotowanie: CIASTO NA SPÓD Mąkę przesiać

Kierunekuchnia
Sernik gotowany 507

placków miodowych nie sprawia większych trudności. Sernik należy przygotować 2-3 dni wcześniej i do czasu konsumpcji przechowywać w lodówce (placki miodowe zmiękną a smaki się przegryzą). Polecam! Sernik gotowany   PRZEPIS /forma: 25 x 35 cm/ Temperatura pieczenia placków miodowych: 190 o C Czas pieczenia placków miodowych: ok. 25 min.   Ciasto 3 szkl. mąki pszennej(...)upieczony placek miodowy wylać 1/2 gorącej masy serowej, następnie położyć drugi placek i wylać resztę masy serowej. Przykryć całość ostatnim plackiem. Pozostawić do wystygnięcia. Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową (np. rozpuszczoną mleczną czekoladą z odrobiną masła). Ciasto przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje po 2-3 dniach leżakowania kiedy smaki dobrze się przegryzą a placki miodowe staną się mięciutkie. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto cytrynowe ,, 50 Minut " 215

Witam wszystkich w wiośnie i zapraszam na przepyszne ciasto cytrynowe!Chyba jak widać z nazwy jest to ciasto bardzo szybkie w przygotowaniu, bo jest to czas

Kuchnia Łukasza
Jak udekorować stół na Wielkanoc - trzy przepisy dla każdego na Wielkanoc! 92

baby ! Potrawy czy ciasta wielkanocne są na pewno różne u każdego z nas, ale jedno jest pewne. Babka wielkanocna musi być na stole . Uwielbiam babki wszelakie, te cytrynowe, czekoladowe, pomarańczowe z czekoladą, z makiem i wiele , wiele innych. Dzisiaj mam dla Was kolejny przepis na przepyszną babkę, niesamowicie puszystą, lekko wilgotną (nie ma nic gorszego niż sucha babka!), połączyłam(...)kominem. Polecam Ci rozwiązanie 2 w 1, tortownica i forma na bakę  VARDAGEN  super u mnie się sprawdziła, a babka pięknie w niej wyrosła.  PRZEPIS NA: CZEKOLADOWO - ŚLIWKOWĄ BABKĘ WIELKANOCNĄ: - 200 ml jogurtu greckiego - 200 ml oleju rzepakowego - 350 g mąki tortowej - 4 duże jajka (koniecznie rozmiar L) - 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia - 5 łyżek czekolady

SMYKWKUCHNI
Tort Snickers. 228

Tort snickers chyba najlepszy i najszybszy w przygotowaniu tort jaki jadłem i robiłem. Prawdziwa uczta dla smakoszy! Bardzo kajmakowy i orzechowy, naprawdę warty waszej uwagi! Składniki

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania