Sernik wiedeński można przygotować na kilka sposobów bez spodu lub z bakaliami czy po prostu bez. Mój jest wyjątowo smaczny, upiekłam go na spodzie z ciastek, z dodatkiem wanilii i bakali. Smaczny, niecodzienny sernik wszystkim bardzo smakował. Polecam przepis. SKŁADNIKI : 1 kg sera półtłustego lub tłustego w kostce 1 szklanka cukru 2 cukry(...)miksujemy. Na koniec dodajemy rodzynki, skórkę pomarańczową i cytrynową. Mieszamy, na koniec dodajemy ubitą pianę i delikatnie wszystko mieszamy. Tortownicę o średnicy 24 cm, wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ser. Ciasto pieczemy 1 godzinę, w temperaturze 180-170 % C. Po upieczeniu ciasto studzimy 1 -2 godziny przy uchylonych drzwiczkach. Sernik można posypać cukrem pudrem
Kulinarne Fantazje Marioliciasta, które przed pieczeniem łączymy. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na trzy blaty i gotujemy ser. Przekładamy, robimy polewę i gotowe. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka: 23 x 33 cm Składniki ciasto ciemne: 5 jajek L 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki typ 450 2 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Ciasto(...)mąki typ 450 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 1 kg białego sera u mnie półtłusty lub ser w wiaderku 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 100 g masła" 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (2x40g) Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietanki 30% Ciasto ciemne
kruche babeczkiprzepisie na Najlepsze pierogi z czereśniami . Inne propozycje na wykorzystanie czereśni: – koktajl z czereśniami – sernik z czereśniami – Konfitura z czereśni z nutą wanilii i kardamonu – domowy makaron Kokardki z sosem czereśniowym Czereśnie uwielbiamy oboje i najchętniej zjadamy świeże bez przetworzenia, ale że Piotrek ostatnio przynosi ich duże ilości to postanowiłam zrobić najlepsze drożdżówki(...)między czasie przygotowujemy czereśnie, płuczemy na durszlaku, osuszamy i drylujemy. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy okrągłe placuszki takiej wielkości jakie chcemy mieć drożdżówki, na środku dajemy po 3-4 czereśnie Pieczemy drożdżówki przez 15-20 minut w 180 stopniach C. Wyjmujemy na kratkę. Gdy drożdżówki przestygną posypujemy je cukrem pudrem. Smacznego! The post Najlepsze drożdżówki z czereśniami appeared first on Damsko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsposób na tę jabłkową damę- sprawdźcie, a nie pożałujecie ; ) Przepis na standardową blachę : 25 x 36 cm. Składniki na ciasto kruche: 500 g mąki pszennej ½ opakowania proszku do pieczenia 350 g masła ½ szklanki cukru 3 żółtka Wszystkie sypkie produkty mieszamy i dodajemy masło- siekamy w mące i wyrabiamy w palcach kruszonkę. Dodajemy żółtka i zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy(...)tarce o grubych oczkach bezpośrednio nad ciastem. Posypujemy cukrem i cynamonem ( wedle Waszego uznania) ścieramy na tarce drugą częścią ciasta kruchego Pieczemy ok. 1 godzinę (+/-) 8 minut w 180st. ( bez termoobiegu) i posypujemy obficie cukrem pudrem Smacznego
Domowe ciastaskładniki na ciasto kruche: 300 g mąki 3 – 4 żółtka 110 g cukry 150 g masła, schłodzonego 1-2 łyżki śmietany 1 łyżka octu 1
Domowy Smak JedzeniaCiasto niezwykle delikatne i kremowe, a równocześnie intensywne w smaku. Proste w przygotowaniu, pyszne i bardzo podzielne - już mały kawałek wystarczy, aby się nasycić. Masa
cool and mintyIdealny, letni deser - Cytrynowy Puch, czyli delikatna, puszysta, mocno cytrynowa pianka z chrupiąca, kokosową kruszonką... Ciasto jest intensywnie cytrynowe, bardzo orzeźwiające i znika błyskawicznie z talerzyków
Słodko-Słony Świat Ilonydziś obok naszego ulubionego sernika na mleku skondensowanym (szczerze polecam!). Jak zrobić proste ciasto czekoladowe murzynek? Składniki: 2 łyżki dowolnego kremu czekoladowo-orzechowego 2 pełne łyżki naturalnego kakao 2 łyżki wody 250 g masła lub margaryny 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej – u mnie uniwersalna TOTA 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka M Przygotowanie(...)mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy nasze ubite białka i całość krótko miksujemy na małych obrotach. Masę wylewamy do keksówki (można ją wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i obsypać np. mąką). Nasze czekoladowe ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ciasto pieczemy
Słodkie okruszkipodniosły się herbatniki. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 170 stopni C 55 - 60 minut. Po upieczeniu sernik najpierw lekko wystudzić w piekarniku z delikatnie uchylonymi drzwiczkami, a dopiero później wyjąć z piekarnika, całkowicie wystudzić i schłodzić w lodówce. Na wystudzony sernik wyłożyć warstwę z ananasa i wstawić do lodówki do stężenia. Sernik najlepszy jest(...)rozpuścić galaretkę i wymieszać z ugotowanym ananasem. Kawałki ananasa lekko wystudzić i rozłożyć równomiernie na serniku, następnie polać po nim lekko tężejący sok z galaretką. Tężenie wystudzonej galaretki można przyspieszyć, wstawiając ją na 2 - 3 minuty do zamrażarki. Zobacz również: sernik z bezą kokosową
Kuchcik gotujesmaku nieco przypomina sernik :) No i można wykorzystać również inne sezonowe owoce :) Skorzystałam z tego przepisu ( klik ), jednak wprowadziłam drobne modyfikacje :) Forma o wymiarach 25x30 cm Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 łyżki kakao 2 budynie czekoladowe 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Masa śmietanowo(...)ciasta z lodówki i wyłożyć nim równomiernie blaszkę do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i podpiec ciasto przez około 20 minut. Masa śmietankowo - kokosowa: Gdy ciasto będzie w piekarniku przygotować nadzienie. Białka ubić na sztywno. Powoli dosypywać cukier i ubijać aż kryształki cukru będą prawie niewyczuwalne a beza stanie się lśniąca. Odłożyć mikser. Dodać śmietanę i za pomocą
My simple kitchenpieczenia ciasta (np. spodu na sernik), ponieważ potrzeba tylko kilka- kilkanaście wyciętych kieliszkiem kółek. Podobnie jest z lukrem , do ozdobienia kurczaczków wystarczy nam niewielka ilość, dlatego resztę możemy przechować w lodówce i wykorzystać np. do ozdobienia mazurków. Składniki na babeczki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)kilka kropel żółtego barwnika spożywczego i przekładamy do worka cukierniczego lub woreczka strunowego. Woreczek w tym przypadku ma tę zaletę, że można nałożyć do niego biały lukier i zafarbować bez konieczności brudzenia dodatkowego naczynia. Obcinamy rożek woreczka, około 2 mm i wyciskamy lukier na ciasteczka. Lukier potrzebuje kilka godzin, żeby zastygnąć całkowicie, ozdoby przyklejamy, kiedy jest jeszcze mokry. Krem
CiastkozercySernik jak szybko zrobiłam tak szybko zniknął z mojego stołu i na weekend zostaliśmy bez ciasta do kawy. Nie wiele myśląc poszperałam po swojej księdze przepisów. Nawiasem mówiąc, brakuje mi już miejsca w moim przepastnym segregatorze, chyba za niedługo trzeba będzie założyć drugi. Moją cotygodniową ofiarą padł tym razem przepis na ciasto ucierane z śliwkami i migdałami(...)cała słodycz schowana jest w owocach. Składniki: 250 g masła 4 szklanki mąki 7 jajek 1/2 szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego olejek waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia śliwki mrożone lub z słowika dwie paczki płatków migdałowych Żółtka utrzeć z cukrem. Masło roztopić na małym ogniu i należy uważać aby się nie zagotowało. wlać je na utarte
ciastkarnia na kruchym spodziemojprzepisna.pl | Postne Ratatuj (Ratatouille) Na wieczór będę was kusić tylko zdrowymi produktami! Od dziś obiecuję ;). POSTNE Ratatuj (Ratatouille) wegańskie, bezglutenowe itp. itd. ;) inspiracja Bookofspells . Mega proste
moj przepis namojprzepisna.pl | Postne Ratatuj (Ratatouille) Na wieczór będę was kusić tylko zdrowymi produktami! Od dziś obiecuję ;). POSTNE Ratatuj (Ratatouille) wegańskie, bezglutenowe itp. itd. ;) inspiracja Bookofspells . Mega proste
moj przepis na