serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:271/428)

Tort tęczowy z masą twarożkową 170

całość zakrywamy pozostałą masą twarożkową - górę i boki. Tak przygotowany tort wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Następnie przygotowujemy masę śmietankową, którą dekorujemy ciasto. :)   Masa śmietankowa: 500 g serka mascarpone 330 ml śmietany kremówki (30-36%) 1 laska wanilii 4 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Do miski przelewamy śmietankę, dodajemy ziarenka z laski wanilii i cukier

Cooking Monster
Ostatnie tchnienie lata: tarta z malinami i morelami 219

masła 1 jajko masa orzechowa: 50 g złotego syropu 40 g grubo zmielonych orzechów włoskich 20 g masła 1 jajko 1/2 łyżeczka ekstraktu z wanilii krem budyniowy: 110 g serka mascarpone 60 ml śmietany kremówki (38%) 1 jajko 30 g budyniu waniliowego (proszek) 25 g cukru dodatkowo: 100 g malin 3 morele Mąkę przesiać, wymiezać z cukrem. Dodać masło, posiekać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Większa sprawa - tort 183

polecam. Satysfakcja gwarantowana.Kakaowy tort z kremem ajerkoniakowymSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)biszkopt:10 jajek400 g cukru180 g mąki pszennej90 g mąki ziemniaczanej50 g kakaokrem ajerkoniakowy:250 g serka mascarpone75 g cukru200 ml ajerkoniaku3 łyżeczki żelatyny2 łyżki zimnej wody75 ml gorącej wody500 ml śmietany kremówki (38%)nasączenie:sok z 1/2 cytryny4 łyżki zimnej wodykrem maślany:200 g miękkiego masła135(...)formy.Piec w 170 st. C. 70-80 minut, do tzw. suchego patyczka.Upieczony biszkopt zrzucić na ziemię (w formie) z wysokości 60 cm, po czym wystudzić w uchylonym piekarniku.Krem:Mascarpone utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wlać ajerkoniak, zmiksować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie zalać ciepłą, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić. Wlać żelatynę wąskim strumieniem do masy ajerkoniakowej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tyraj, misiu, na tę miłość. Tiramisu chałwowe 159

równoważą biszkopty namoczone w mocnej, gorzkiej kawie. Całość jest lekka, kremowa i delikatna. Poderwie niejedne uczucia, które zaległy na dnie serca. Chałwowe tiramisu Składniki: (na 4 porcje) 250 g serka mascarpone 2 jajka 50 g cukru pudru 70 g biszkoptów 100 ml mocnej, zimnej kawy 50 ml likieru kawowego 150 g chałwy waniliowej dodatkowo: 2 łyżki kakao 4 kiście czerwonej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cztery sukienki na wesele. I o kwintesencji cytrynowości. Sernik 193

Sernik cytrynowy z lemon curd Składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm) spód: 150 g ciastek digestive 55 g masła masa serowa: 500 g twarogu 3krotnie mielonego 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki (38%) skórka otarta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 150 g cukru 4 jajka dodatkowo: 200 g kremu cytrynowego kandyzowane kumkwaty bezy: 1 białko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto chałwowo-wiśnione na czwarte urodziny bloga 199

wiśni (zalewa ze słoika) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody 3 listki żelatyny krem chałwowy: 300 ml śmietany kremówki (38%) 200 g chałwy waniliowej 250 g serka mascarpone 3 listki żelatyny polewa chałwowa: 150 g chałwy waniliowej 100 ml śmietany kremówki (38%) Ciasto czekoladowe: Masło rozpuścić, dodać posiekaną czekoladą, przestudzić. Mąkę i kakao przesiać, wymieszać z proszkiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Inspiracje na przyjęcie. Mega - apetyczna Sześćdziesiątka. Urodziny koleżanki Ewy w kadrze. 138

śledziki oczywiście, wędlinka i jeszcze  wrapy nadziewane . Nie mogło też zabraknąć  tradycyjnie jarzynowej  od Hani...generalnie same pyszności. 🌽🍆🍅🍄🍎🌾🍈🍉🍊🍋🍤🍣🍠 A na słodko: kultowa beza z kremem z serka mascarpone i jagodami, ciasto marchewkowe z prażonymi ziarnami przełożone kremem, tradycyjna mega szarlotka, biszkopt z kremem i truskawkami....i nie wiem co jeszcze pominęłam bo nie było opcji spróbować wszystkiego

Kuchnia po mojemu
Jak zrobić idealną bezę? 131

białek (temperatura pokojowa) 250 g drobnego cukru  1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem do bezy: 300 ml śmietanki 30 - 36% (schłodzić) 250 g serka mascarpone (schłodzić) 4 łyżki cukru pudru Do odmierzania używam: łyżki - 15 ml, łyżeczki - 5 ml. Jak zrobić idealną bezę? Białka wlać do miski, która pomieści 3 - 4 krotne powiększenie się białek

Kuchcik gotuje
Sałatka z brokułami i schabem w pikantnym cieście! Idealna na garden party! 146

mozzarelli - świeże zioła tj. macierzanka, oregano, bazylia lub polski tymianek cytrynowy - garść orzechów włoskich lub migdałów SOS CZOSNKOWY; - 1/3 szklanki jogurtu skyr - 1/3 szklanki śmietany 36% - łyżka majonezu lub serka mascarpone - 1 ząbek czosnku - sól Przygotuj sos: w/w składniki wrzuć do wysokiego naczynia i zmiksuj na gładką masę, odstaw najlepiej na godzinę Przygotuj sałatkę: Makaron ugotuj al dente, brokuły ugotuj

SMYKWKUCHNI
Tort z kremem kokosowym i truskawkami 174

zrobić. Bardzo polecam. Składniki ( tortownica o średnicy 22 cm) : Biszkopt: 6 jajek 8 łyżek ksylitolu 12 łyżek mąki ryżowej 6 łyżek mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone śmietanka z 2 puszek mleka kokosowego light (stała część) 3/4 szklanki ksylitolu lub erytrytolu 1/2 szklanki wiórków kokosowych Warstwa owocowa: 400 g truskawek  2 łyżki dżemu truskawkowego (opcjonalnie) Wykonanie

Healthy food explorer
Truskawkowy deser 117

Dzisiaj polecam truskawkowy deser Składniki na 3 porcje 6 – 8 sztuk podłużnych biszkoptów 150 g serka mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 100 g malin 1 galaretka malinowa 2 małe bezy starta czekolada Wykonanie Galaretkę rozpuścić w 450 ml wody i pozostawić do wystudzenia. Biszkopty połamać i poukładać na dnie pucharków, wyłożyć maliny (kilka zostawić

Pomysłowa kuchnia
Sernik z musem z pieczonego rabarbaru 161

cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 800 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, lub dobrej jakości sera z wiaderka 250 g serka mascarpone 3 jajka 200 g cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Mus z pieczonego rabarbaru: Rabarbar umyć i pokroić na około 2 cm kawałki

Opowieści z piekarnika
Beza pavlova z lemon curd i owocami 186

łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki soku z cytryny Lemon curd: 4 żółtka (ok 80g) 150g cukru 70ml soku z cytryn Szczypta soli 55g masła Krem: 200g śmietany 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Owoce (truskawki), mięta, cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania : Białka ubijamy na wolnych obrotach, dodajemy szczyptę soli gdy się spienią. Do sztywnej piany stopniowo dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
CIASTO ARBUZ – BISZKOPT SZPINAKOWY ZE ŚMIETANOWYM KREMEM, BORÓWKAMI I GALARETKĄ 1207

olej np. rzepakowy – 150 ml * świeży szpinak ( liście ) – 180 g * mąka pszenna- 260 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM ŚMIETANOWY: * śmietana kremówka 36% – 250 ml * serek mascarpone – 250 g * cukier puder – 3 łyżki * wanilia ( ziarna ) – do smaku DODATKOWO: * galaretka truskawkowa – 1 op * borówki – ok. 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT SZPINAKOWY: Pamiętajcie, żeby składniki

Ostra na Słodko