podwójna pierś z kurczaka 2 plasterki sera żółtego czerwona cebula ser mozzarella pieprz biały i ziołowy,sól słodka papryka mielona czosnek śmietana bazylia Naciąć pojedynczego fileta wzdłuż na kieszeń,rozbić delikatnie tłuczkiem.Nasmarować ząbkiem czosnku,solą,pieprzem ziołowym,białym i papryką słodką.Nafaszerować plastrem sera żółtego,krążkami czerwonej cebuli,posypać mozzarellą i spiąć wykałaczką.Przyrządzić zalewę ze śmietany połączonej
Niespełnione zdolności kulinarneSer żółty dojrzewający Colby jack – przepis Kolejny ser domowej roboty dojrzał do degustacji " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wpadając w amok serowarstwa trzasnęłam 14 egzemplarzy więc będzie co próbować w najbliższych miesiącach . Ten konkrety serek , jest bardzo aromatyczny , dość pikantny i ciekawy . Charakterystyczny marmurek powstaje(...)smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Ser żółty dojrzewający Colby jack – przepis pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżykurczaka,która kupiona była już parę dni wcześniej. Cóż mogę wyczarować z jednej piersi dla dwóch osób? Sami zobaczcie! Składniki: 1 pierś z kurczaka ok 15 pieczarek 1 cebula żółty ser 1 pomidor 2 jajka 4 łyżki mąki sól,pieprz,czosnek i inne przyprawy wg uznania Oczyszczone pieczarki drobno pokroić,cebulę również - podsmażyć na rozgrzanym oleju.Pierś z kurczaka(...)wylać na patelnię,smażyć placki.Z takiej ilości składników wyszły mi 4 sztuki większych placuszków.Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym by były mniej kaloryczne. Na minipizze położyć trochę startego sera żółtego,na ten ser grubszy plasterek pomidora i znowu starty ser.Posypałam ziołami prowansalskimi.Tak przygotowane smażyć jeszcze ok 7-10 min pod przykryciem na patelni,do rozpuszczenia sera.Gotowe udekorowałam keczupem
Niespełnione zdolności kulinarnełyżeczka FARSZ: - pory – 3 szt - wędlina – 150 g - masło – 50 g - sól – do smaku - pieprz – do smaku - cebula – 1 szt SOS: - ser żółty – 100 g - ser pleśniowy ( np. lazur ) – 50 g - śmietana 18% słodka – 1 szkl - jajko – 1 szt - gałka muszkatołowa – do smaku - sól – do smaku - pieprz(...)masło , dodajemy drobno posiekaną cebulkę i pokrojone w talarki pory. Dusimy razem kilka minut. Dorzucamy drobno pokrojoną wędlinę , dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku i jeszcze chwilkę razem dusimy. SOS: Ser żółty trzemy na tarce. Pleśniowy drobno kroimy. Mieszamy ze śmietaną i jajkiem. Doprawiamy solą , pieprzem i odrobiną gałki muszkatałowej. CAŁOŚĆ : Nadzienie wyciągamy na podpieczone ciasto. Zalewamy sosem serowym. Wkładamy
Ostra na SłodkoRoladki z warzywami w sezamie SKŁADNIKI: piersi z kurczaka - 1 podwójna kalafior - 8 różyczek brokuł - 4 różyczki fasolka szparagowa - 16 strąków papryka czerwona - 4 paski papryka żółta - 4 paski ser żółty - 12 pasków sól i pieprz tłuszcz sezam do obtoczenia jajka -2 szt mąka PRZYGOTOWANIE: Zagotować wodę z solą, wrzucić warzywa, gotować 3 minuty. Warzywa odsączyć na sicie. Piersi podzielić(...)cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Następnie na każdym kawałku mięsa, układamy różyczki kalafiora, brokuła, fasolkę , paprykę i żółty ser. Zwinąć mięso w roladkę. Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Roladki obtaczać w mące, jajku i sezamie. Smażyć roladki na złoty kolor, w głębokim tłuszczu. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Kuchnia Danusiszynki konserwowej trzeba przygotować z wyprzedzeniem, ponieważ składniki muszą się przegryźć - warunek konieczny, żeby faktycznie dobrze smakowały. ROLADKI Z SZYNKI KONSERWOWEJ 20 plastrów szynki konserwowej ok. 30 dkg tartego żółtego sera majonez czosnek Żółty ser trzeba zetrzeć na tarce jarzynowej (ale lepiej jak jest drobniejsza niż moja), chyba, że gotowy tarty kupicie. Do sera trzeba przecisnąć czosnek, ząbek, dwa, trzy
Co w głowie piszczysmaków dało połączenie takie jakie najbardziej lubimy. Moja córeczka kilka razy powiedziała, że jest pyszne, co mnie bardzo ucieszyło. Składniki: - 15 dag makaronu; - 3 plasterki wędliny; - 3 plasterki żółtego sera; - 4 jajka; - kawałek żółtej, zielonej i czerwonej papryki; - sól Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Wędlinę, ser i papryki kroimy w cienkie paseczki. Ja stworzyłam z folii aluminiowej(...)większe foremki do jajek. Można wysmarować je lekko olejem. Wykładamy makaron. Na makaron wbijamy jajka, solimy. Paprykę, wędlinę i ser żółty układamy zgodnie z upodobaniami. Ja starałam się stworzyć taką, jakby pisankę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Zapiekamy wszystko 10-15 minut, w zależności od tego jak mocno ścięte białko lubimy. A tak wyglądało przed zapieczeniem: Wpis ten bierze
dom-agi.pltortille z kurczakiem ;). Składniki (na 2 quesadille): 4 pszenne tortille 1/2 piersi z kurczaka 1/2 cebuli 1 mała papryka czerwona 1 papryka żółta 10-15 dag sera żółtego Edam 1 pieczarka Przygotowanie: Składniki na farsz kroimy w drobną kostkę (mięso jak najdrobniej). Dobrze topiący się ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso smażymy na oleju - przyprawiamy
Kuchnia po mojemuSkładniki: 4 małe papryki, 1 serek camembert, 30 g żółtego sera, 1 łyżka oliwy z oliwek, natka pietruszki, sól, pieprz. Przygotowanie: Papryki dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki (nie odrywamy ogonka- ładniej wyglądają z ogonkiem :)) Usuwamy nasionka i białe błonki. Następnie każdy kawałek przyprawiamy solą i pieprzem oraz smarujemy oliwą z oliwek. Na kawałku papryki układamy plasterki(...)sera camembert, kilka kosteczek żółtego sera oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki. Grillujemy na ruszcie ok. 15-20 minut
Aga w kuchnipodniebienia waszych dzieci jak i partnera. No to do dzieła ! Składniki ; * De volaille -pojedyncza piers z.kurczaka - sól - pieprz - papryka słodka oraz ostra - natka pietruszki - ser żółty - masło Do opanierowania oczywiscie potrzebujemy mąke ,jajko , oraz bułkę tartą. * Gratin - ziemniaki (2 na porcje) - jajko - smietane - zioła prowansalskie - ser pleśniowy ( może być żółty ) - sól pieprz(...)kotlet.sie.nie spali a.będzie ready w środku. Robimy tak z pozostałą częścią kotletów. Przyprawiamy do smaku a na szerszej części rozbitego mięsa kładziemy pokrojone w małe kawałki masło, ser żółty oraz natke pietruszki którą najpierw umyliśmy a potem posiekaliśmy nie koniecznie drobno.. Czas na formowanie kotletów ! Ps. Nie rozgotujcie ziemniaków. Zakładamy boki na masło oraz inne
Wspólne smakikolanka, muszelki itp), 250g pieczarek, 500ml gęstego soku pomidorowego, 500g mięsa mielonego, 1 duża cebula, 2 świeże papryki (czerwona i żółta), puszka 400g czerwonej fasoli (po odsączeniu 220g), 80g sera żółtego ( jeżeli wolisz zapiekanki gdzie ser się ciągnie, to zdecydowanie należy dać jego więcej, nawet dwa razy tyle), sól, pieprz, bazylia, olej. Przygotowanie: Ugotować makaron w osolonej wodzie z odrobiną(...)smaku solą i pieprzem lub innymi ulubionymi przyprawami. Do naczynia żaroodpornego włożyć makaron i polać go połową soku pomidorowego. Następnie wyłożyć farsz, polać drugą połową soku pomidorowego i posypać serem żółtym. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec ok.30min. Piec pod przykryciem. Smacznego
W kuchni u Monikisera camembert, oliwek i pomidorków posypane żółtym serem to znakomita przekąski na domowe przyjęcia, szybkie w przygotowaniu przystawki, świetny pomysł na kolację. składniki na 15 sztuk 1 opakowanie ciasta francuskiego 20 dag wędliny w plastrach 120 g sera camembert 15-20 sztuk czarnych oliwek 15 sztuk pomidorków koktajlowych 20 dag sera żółtego przepis Plastry wędliny kroimy w kostkę, ser camembert
Smakowite Daniajest banalnie prosta... a do tego przepyszna :) Składniki: 1 opakowanie makaronu kokardki, 400 ml kremówki, 250 g świeżych liści szpinaku. 50 g sera camambert, 2 pomidory, 100 g startego żółtego sera, 2 łyżki masła, sól, pieprz, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na rozpuszczonym maśle podsmażamy umyte liście(...)szpinaku. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidorki (bez skórki). Dusimy ok. 3 minutki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie zalewamy kremówką i dodajemy pokrojony ser camembert i ok. 30 g żółtego sera. Dodajemy makaron i mieszamy. Przelewamy do przezroczystych naczyń, posypujemy startym serem i suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach
Aga w kuchniSKŁADNIKI: 1 ciasto francuskie, 4 łyżki ketchupu, ok. 10 kosteczek sera solankowego lub fety, 2 suszone pomidory w oleju, ok. 10 oliwek zielonych, ok. 7 oliwek czarnych, 30 g żółtego sera, do posypania: zioła prowansalskie. Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem. Oliwki kroimy w plasterki, pomidory na mniejsze kawałki i układamy równomiernie na cieście. Dodajemy kosteczki(...)sera. Całość posypujemy startym żółtym serem i przyprawiamy ziołami prowansalskimi. Ciasto zwijamy w roladę, kroimy ok. 2,5 cm paski. Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku ok. 15 minut w 200 stopniach
Aga w kuchniPyszna sałatkowa kompozycja w której główna rolę gra tortellini z nadzieniem serowym. Do tego kilka żółtych dodatków w postaci sera, ananasa i kukurydzy. Sałatka prosta w przygotowaniu(...)bardzo smaczna. składniki: 250 g tortellini z nadzieniem serowym 200 g żółtego sera, u mnie gouda 1 puszka ananasa 1 mała puszka kukurydzy 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki majonezu Tortellini z nadzieniem serowym ugotować wg przepisu i dobrze osączyć. Ser żółty pokroić w średnią kostkę. Ananasa osączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Wszystkie przygotowane składniki
Monia miesza i gotujeprzedstawiam przepis. Ciasto naleśnikowe 3 szklanki mleka 3 jajka 3 szklanki mąki Farsz szpinakowy z twarożkiem 1 opakowanie szpinaku w brykiecie 1 kostka białego sera półtłustego 15 - 20 dag żółtego sera pieprz, sól Sposób Na rozgrzanej i natłuszczonej patelni smażymy naleśniki. Przygotowujemy farsz: zamrożony szpinak wykładamy na patelnię, rozgrzewamy, czekamy aż woda odparuje, dodajemy biały ser, przyprawiamy pieprzem(...)solą, zestawiamy z ognia dodajemy potarty żółty ser, dokładnie mieszamy. Farsz jest gotowy. Każdy naleśnik smarujemy farszem, następnie naleśniki dość ciasno zawijamy w rulon. Gotowy rulon rozcinamy na kawałki 2 centymetrowe. Gotowe kawałki nakłuwamy na patyczki do szaszłyków. Można podawać polane sosem koperkowym, bądź też bez nakłuwania na patyczki zapiec w piekarniku
Kuchenne aromatypysznego.Bardzo kremowe i jedwabiste a do tego wyraźne smaki.Zapraszam Składniki: 400 ml śmietany 30 % 100 ml białego wytrawnego wina 100 g sera gorgonzola 200 g sera brie 200 g sera żółtego dojrzewającego 100 g sera maasdamer 100 g ulubionego sera żółtego 1 łyżka mąki ziemniaczanej papryka słodka mielona aromatyczne oleje kujawskie Sposób przygotowania: Śmietankę doprowadzić do wrzenia i dodać wino.Nast
Wielki apetyt