macie jakieś ulubione dodatki? Zapraszam na Calzone." Składniki : 450 g mąki łyżeczka soli 20 g drożdży łyżeczka cukru 270 ml mleka łyżeczka oleju rzepakowego dodatkowo : 250 g sera żółtego edamskiego 50 g świeżego szpinaku ząbek czosnku 7 pomidorów sól, pieprz, tymianek, bazylia, majeranek, oregano, cząber 5 sztuk pieczarek 1/2 dużej cebuli szynka domowa/litewska/wiejska kilka plasterków Sposób przygotowania: Do szklanki wsypujemy
Słodkie PrzyjemnościSkładniki: ziemniaki ugotowane 3/4 kg, marchew 4 średnie, jajka 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, ser żółty 15 dag, olej rzepakowy - ile potrzeba obrane ziemniaki, marchew pokroić na mniejsze kawałki i gotować, wylać ugotowane na sito - ugotować najlepiej wieczorem na nastepny dzień - wszystko pognieść tłuczkiem, mają byc małe grudki, wymieszać z jajkiem
W Mojej Kuchni Lubięcałe jajko -2 czubate łyżki kwaśnej śmietany -1,5 dkg drożdży -1/2 łyżeczki cukru -łyżeczka soli -łyżeczka ostrej papryki mielonej -3 łyżki granulowanej cebuli -10 dkg startego drobno żółtego sera Do mąki dodajemy sól, ser, cebulę i paprykę i mieszamy. Drożdże rozcieramy z cukrem i dodajemy śmietanę. Do miski z mąką dodajemy masło, 2 żółtka
Maminek kulinarnyskładniki * 2 wędzone udka z kurczaka * 4 jajka ugotowane na twardo * 1 puszka kukurydzy * 1 puszka czerwonej fasolki * 15 dag żółtego sera * 5 łyżek majonezu * mały słoiczek lub 1/2 butelki (225 ml) ketchupu * 1/2 czerwonej papryki * sól, pieprz Sposób wykonania Jajka drobno posiekać, wyłożyć na dno naczynia przeznaczonego na sałatkę, oprószyć pieprzem i solą, wyłożyć majonez na jajka
Mix smakuskładniki dla 2 osób * 6 parówek * 1 nieduża papryka * 2 małe ogórki konserwowe * 1 cebulka * 15 dag żółtego sera Sposób wykonania Parówki obrać z osłonek, przekroić wzdłuż i na pół. Ułożyć na talerzach. Paprykę oczyścić, pokroić w cienkie paseczki i ułożyć na parówkach. Ogórki pokroić w cienkie plasterki, a cebulkę w półplasterki i również ułożyć na parówkach.Ser zetrzeć
Mix smakuskładniki * 1 puszka dowolnej ryby w oleju * 100 g żółtego sera * 2 ogórki konserwowe * 1 średnia cebula * 3 łyżki masła roślinnego lub margaryny do smarowania pieczywa * sól, pieprz Sposób wykonania Ser i ogórki zetrzeć na średniej lub grubej tarce do jarzyn, cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Wyjąć rybę z puszki wraz z olejem do miski, dodać ser, ogórki
Mix smakuktóry w konsekwencji wpływa na swój własny mały sukces. Życzę jak najwięcej wykorzystanych szans w nadchodzącym roku jak i zdrowia na które trzeba sukcesywnie pracować! Składniki: 150 g sera żółtego (suchego jak np. salami) 250g pieczarek 2 małe cebule 3 jajka EKO garść kukurydzy konserwowej czosnek granulowany oregano suszone majonez 5-6 łyżeczek koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka sól himalajska
Kuchnia PROzdrowotnaserkiem. Nakładamy serek z łososiem na pieczywo, na wierzch kładziemy kawałek łososia, ćwiartkę pomidorka i koperek. Całość możemy skropić dla smaku sokiem cytrynowym. Mini kanapeczki Klasyczne kanapeczki ze schabem, żółtym serem i pomidorkiem, to idealna sylwestrowa zakąska! Prosto, smacznie i efektownie! Jakie składniki wykorzystacie to zależy już od Was. Najważniejsze, że podczas ich jedzenia nie potrzeba mieć sztućców ani talerza
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzaszkodziło, ale jeśli Wy macie dwie takie same formy, to na pewno będzie łatwiej i szybciej ;) PPS. Jeśli macie ochotę, przed pieczeniem, babeczki możecie posypać tartym żółtym serem. PPPS. Warta wypróbowania jest także wersja ze zrumienioną kiełbasą jałowcową zamiast mielonego mięsa
Ratunku obiadtort możecie przygotować dosłownie w każdej chwili z tego co Wam akurat zalega w lodówce, wykorzystując resztki jedzenia i nic się nie zmarnuje. Możecie użyć plastrów żółtego sera, salami, bekonu, krewetek, pomidorków koktajlowych, oliwek, tuńczyka albo resztek pieczeni z obiadu. Cokolwiek tylko przyjdzie Wam do głowy! Chleb zawsze możecie zamienić na żytni lub inny ulubiony, każdą zaś jego warstwę przełożyć
Słodko-Słony Świat Ilonychwili i resztek tego co znaleźliśmy w piekarniku i lodówce. Rezultat poniżej na zdjęciu. Składniki: - resztki pieczonego kurczaka - pomidor - papryka czerwona - plaster sera "fetopodobnego" - garść oliwek czarnych - starty ser żółty o ostrym smaku - oliwa - ocet winny z modeny - sól Składniki pokroić w kosteczkę i przyprawić do smaku. My przyprawiliśmy szczyptą soli, 2 nakrętkami oliwy i 2 nakrętkami octu
Smaki Brazyliiprzekroiłam na 3 części i podpiekłam (też na patelni grillowej). Teraz pora na składanie hamburgerów: spód bułki – sos – drobno posiekana cebula – pokrojona sałata lodowa – plaster sera żółtego – mięso – ponownie bułka – sos – cebula – sałata – pokrojone korniszony – mięso – i na wierzch górna część bułki. Podstawą tego dania jest bułka
mojewypiekiinietylkoTaki bardziej syty i elegancki. Nie ograniczymy się do samej patelni, my go jeszcze włożymy do piekarnika i zapieczemy z mozarellą. Składniki -tarte Czaniecki ugotowane -jaja -mozarella -seler naciowy -ser żółty -bazylia -oregano -pomidory suszone z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim Skworcu Jaja zmiksuj z selerem naciowym, jeśli nie masz, może być natka pietruszki, posól do smaku. Masę jajeczną wlej
Z Kuchni Do Kuchniwarzywnego 200 ml wina, białego wytrawnego 2 łyżki klarowanego masła (opcjonalnie oliwa) oliwa z oliwek szczypta białego pieprzu szczypta gałki muszkatołowej 1 serek topiony - smak śmietankowy 5 plastrów żółtego sera typu gouda (najlepiej ser tarty) 2 kromki chleba (albo pół bagietki ) świeży tymianek albo suszony 2 ziela angielskie 1 liść laurowy Cebulę obrać, każdą przekroić na pół i pokroić
Bon Appetit Małgorzatyfrancuskie około pół kilo świeżego szpinaku ewentualnie paczka mrożonego w liściach pół pęta chorizo pół czerwonej papryki 5 łyżek kwaśnej śmietany 1 jajko 2 garści tartego żółtego sera lub kilka plasterków (albo sery pleśniowe) 1 - 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia Ciasto francuskie wykładamy na natłuszczonej formie do tarty i nakłuwamy widelcem. Szpinak podsmażamy
Bon Appetit Małgorzaty