seler - 8745 przepisów (strona:480/583)

Kartoflanka czyli rosół z ziemniakami 157

sama za rosołem nie przepadam.Dzisiaj kartoflanka czyli rosół z ziemniakami. Zapraszam! Składniki : * 3 udka z kurczaka * skrzydło z indyka * kawałek wołowiny - u mnie szponder * 2 marchewki  * pół selera  * pół pora * 2 pietruszki * cebula * ziele angielskie, pieprz i liście laurowe * 5 ziemniaków * natka pietruszki Przygotowanie : Mięso umyć, zalać wodą i zagotować. Zebrać szumowiny. Wrzucić pokrojone warzywa i gotować

Magiczne Życie Marty
Ryba po grecku 158

postne. Danie dobre i na ciepło i na zimno. insertCookd("3f369d6e18c10dab9b81ddeb34f5b177"); Składniki : * 1,2kg filetów dorsza, mintaja * jajko , mąka pszenna , bułka tarta - do panierowania ryby * 4 marchewki  * kawałek selera  * 1 pietruszka * 2 cebule * 4 łyżki oleju rzepakowego * mały koncentrat pomidorowy * łyżka ketchupu łagodnego * cukier , sól , pieprz do smaku     Przygotowanie Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Magiczne Życie Marty
Zaczynamy Nowy Rok ! Rosół z kaczki 183

Dodatek marchewki sprawił, że zupa jest tak słodka i pyszna. Do tego lane kluski. Polecam nie tylko na kaca! Składniki : * porcja rosołowa z kaczki * udko z kaczki * duża marchew * seler  * pietruszka * por * ziele angielskie , pieprz czarny ziarnisty , liść laurowy , sól * natka pietruszki Kluseczki lane : * mąka pszenna  * jajko * ciepła woda * sól Przygotowanie : Mięso umyć i zalać wodą, zagotować. Zebrać

Magiczne Życie Marty
Grochówka mojej mamy 129

połówki wystarczy na 2 godziny przed gotowaniem przepłukać i namoczyć w letniej wodzie) * 600g kości wieprzowych surowych lub wędzonych * 2 marchewki * 1 pietruszka * po kawałku pora i selera * 3 listki laurowe * 4 ziela * łyżka majeranku * pokrojone w drobną kostkę ziemniaki * 2 laski kiełbasy śląskiej Przygotowanie : Ugotować wywar z kości i warzyw. Kości wyciągnąć obrać z mięsa-mięsko dorzucić do zupy

Magiczne Życie Marty
Zupa brokułowa 237

miedzi. Dlatego by nie traciły swoich wartości, najlepiej tylko krótko je obgotować. I tak powstała szybka zupa brokułowa. Składniki : * udko z kurczaka  * brokuł * 3 ziemniaki * marchewka * pietruszka * seler * sól , pieprz * 2 łyżki jogurtu naturalnego  * łyżka otrębów owsianych * koperek Przygotowanie : Mięso i włoszczyznę ugotować do miękkości. Pokroić ziemniaki w małą kostkę, dodać do zupy. Wyciągnąć mięso, pokroić. Dodać brokuł

Magiczne Życie Marty
Smakowity pasztet z kruszonką pistacjową 142

Składniki : * 35 dag wątróbki drobiowej * 60 dag uda z indyka * 35 dag mięsa gulaszowego z indyka   * cebula * 2 ząbki czosnku * średnia marchewka  * średnia pietruszka  * kawałek selera * opakowanie Smakowitej Pajdy z ziołami ogrodowymi  * 2 łyżki masła   * sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, gałka muszkatołowa  * garść pistacji Przygotowanie : Mięso z indyka podzielić na małe kawałki, obsmażyć

Magiczne Życie Marty
Kapuśniak z białej kapusty 209

obiadową sałatkę, to by zwiędła. Dlatego też dzisiaj robię z niej kapuśniak.  Składniki : * 500 g żeberek wieprzowych * 1/4 główki białej kapusty * 4 ziemniaki  * marchewka * pietruszka * 1/4 selera * pół małego pora * natka pietruszki, koperek * sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie Przygotowanie : Mięso zagotować, dodać przyprawy oraz pokrojoną włoszczyznę. Gdy mięso będzie miękkie, wyciągnąć i pokroić. Dodać poszatkowana kapustę

Magiczne Życie Marty
Przekąski na imprezę – przepisy 1764

prosta sałatka z pomidorami, czerwoną cebulą i zielonymi oliwkami Sałatka z tortellini, ogórkiem, szynką, kukurydzą, żółtym serem i szczypiorkiem Sałatka z rukolą, kurczakiem, pomidorami i oliwkami Sałatka z selerem konserwowym, szynką i ananasem Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą Sałatka z wędzonym kurczakiem, sałatą lodową, ananasem i kukurydzą Ciasta, ciasteczka i inne słodkości znajdziesz na: www.zjedzciasteczko.blogspot.com // // // ]]> Post Przekąski na imprezę

Kulinarne Przeboje
Nietypowo. I kurczak. 305

kupiłam w pewnym markecie. kiedy je zobaczyłam, oszalałam i stwierdziłam, że muszę je mieć. długo nie wiedziałam, jak je wykorzystać. są miękkie, ale się nie rozpadają. smakują troszkę jak seler naciowy ze słoika. Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Na mgliste dni. KREM CURRY Z KALAFIORA. 165

szalik zgłasza swą gotowość do ochrony... ********** KREM CURRY Z KALAFIORA /autorski;/ na ok. 1,5 litra zupy 1 średni kalafior 3/4 litra bulionu warzywnego (użyłam domowego bulionu) ugotowana marchew, seler i cebula z bulionu* szklanka śmietanki 12% do zup szklanka mleka pieprz, sól łyżeczka lubczyku spora łyżeczka curry Kalafior myję, dzielę na małe różyczki i dodaję do garnka z bulionem

W kuchni Karmel-itki
WSPÓLNE GOTOWANIE z blogerką W KRAINIE SMAKU. 182

obie, przyrządziłyśmy makaron  z pastą z włoszczyzny z rosołu, który wykorzystany został do zupy.   MAKARON Z ATRAMENTEM KAŁAMARNICY (stąd jego czarny kolor) Z PASTĄ Z WŁOSZCZYZNY marchew, seler i pietruszka gotowana (z rosołu),  jarzynka, czosnek,  ugotowany makaron Warzywa miksujemy z czosnkiem i jarzynką przy pomocy blendera. Doprawiamy według uznania. Następnie podgrzewamy i podajemy  ze świeżo

W kuchni Karmel-itki
GALARETKI DROBIOWE. 333

świąteczny, postaram się więc nadrobić zaległości i dodać pozostałe potrawy. GALARETKI DROBIOWE. /od mamy;/ na 9 szklaneczek 250 ml 4  tzw. "rosołowe" z kurczaka włoszczyzna : 3 marchewki, pół selera, 3 pietruszki, por 1,5 l wody opakowanie żelatyny sól, pieprz Gotuję kurczaka do miękkości wraz z włoszczyzną. Mówiąc po krótce: przyrządzam rosół. Następnie wyjmuję mięso wraz z warzywami

W kuchni Karmel-itki
KULINARNE WYZWANIA FAIRY - 20.08.2013, Warszawa. 202

poprzednio na wspólnym gotowaniu w czerwcu. Oraz Marta (blog), obserwowana przeze mnie wirtualnie. W końcu jednak zaczęliśmy, a to na sam początek nieco praktyki w teorii. Przedstawianie się do selera w roli mikrofonu jest urocze. fot.: Fairy Grzegorz pokazał kilka technik, potłumaczył nieco, pokazał jak filetować rybę, po czym omówił z nami menu i przydzielił ochotnikom wybrane przez nich stanowiska

W kuchni Karmel-itki
PASZTET ŚWIĄTECZNY. 232

małe rączki ulepią z radością bałwana.   ŚWIĄTECZNY PASZTET. / źródło: PASZTET / 1 kg łopatki 1 kg podgardla 1 kg wątroby wieprzowej garść suszonych grzybów 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula szklanka bułki tartej 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 6 ziaren czarnego pieprzu sól pieprz 6 jajek  Łopatkę i podgardle ugotowałam do miękkości z grzybkami, włoszczyzną

W kuchni Karmel-itki
RESTAURACJA "ZIELONE SŁONIE - FUZJA SMAKÓW", POZNAŃ. 178

warzywnym spaghetti. Wiosenny, kolorowy akcent, nadający chrupkości całemu daniu. Do tego grzybowa nutka i sos, jakże obłędny! Pierś z kaczki podana z ziemniaczanym fondantem, marynowanym burakiem, na puree z selera z sosem z rozmarynem również prezentowała się kusząco. Idealnie usmażona, nadal soczysta w środku i mięciutka. Jednak na moim talerzu zamiast kaczki, zagościł smażony ser tofu w towarzystwie takim

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania