 Schab w sosie węgierskim 181
Schab w sosie węgierskim 181Pyszne mięso w sosie w sam raz na niedzielny obiad. Składniki: 700 g schabu bez kości - mięso pokroić w plastry 1 duża cebula olej sól, pieprz 500 ml gorącej wody lub bulionu 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki 2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego liść laurowy ziele angielskie 1 łyżka koncentratu pomidorowego
Kuchnia domowa Ani Bitki w sosie cebulowo-porowym 199
Bitki w sosie cebulowo-porowym 199np.jakieś mięsko z zamrażarki i zastanawiam się co by tu zrobić coś innego niż zwykle i zaskoczyć mile rodzinkę..tym razem zaskoczyłam ich bitkami w sosie cebulowo-porowym..pysznie było. 1 kg schabu, karkówki 2-3 cebule 2-3 pory 2 marchewki sól, pieprz listek, ziele 2 łyżeczki mąki pszennej koperek Mięso pokroić na 1 cm plastry, oprószyć(...)zmiękną i się zarumienią. Dodać do mięsa pod sam koniec duszenia.Doprawić do smaku.Na koniec dodać mąkę wymieszaną z 1/3 szkl. zimnej wody i wlać do gotującego się sosu. Mieszać do zgęstnienia i zagotowania sosu
Moje domowe kucharzenie Bitki wieprzowe w sosie własnym. Przepis krok po kroku. 272
Bitki wieprzowe w sosie własnym. Przepis krok po kroku. 272Bitki wieprzowe w sosie własnym. Bitki wieprzowe w sosie własnym. Składniki: 600 g wieprzowiny np. schabu, karkówki lub szynki 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju roślinnego 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 600 ml wywaru lub wody sól, pieprz Przygotowanie: Wieprzowinę podziel na cztery plastry. Przez(...)posypanym mąką. Gotuj w osolonej wodzie na małym ogniu w kilku ratach, przez 2-3 minuty. Wyjmuj łyżka cedzakową. Kluski podawaj gorące z sosem i bitkami. Bitki wieprzowe w sosie własnym. Bitki wieprzowe to bez sprzecznie jeden z najlepszych i najprostszych przepisów obiadowych. Można także sięgnąć
kuron.com.pl Zrazy wołowe 129
Zrazy wołowe 129serem Kurczak w sosie dijon Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami Siekane kotlety z kurczaka Najlepszy kurczak pieczony! Kurczak z suszonymi pomidorami i szpinakiem Przepis na pulled pork Kotlety mielone w sosie musztardowym Pieczony kurczak w panierce z parmezanem Pieczona pierś indyka w sosie pieczeniowym Polędwiczki w sosie kurkowym Boeuf bourguignon – przepis Julii Child Schab z suszonymi pomidorami Sznycel(...)garnka z mięsem, dodaj także gorący bulion lub wodę. Dopraw solą, pieprzem i listkami laurowymi. Gotuj zrazy przez 60-70 minut, do czasu kiedy mięso stanie się miękkie, a sos zgęstnieje dzięki cebuli i mące. Zrazy najlepiej podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi i ulubioną surówką. Smacznego! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny
nietylkopasta.pl Schab pieczony (na kanapki) 166
Schab pieczony (na kanapki) 166fajną marynatę do schabu, który upiekłam na świąteczny stół. Schab wyszedł przepyszny dlatego na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu. Spróbujcie i sami oceńcie, mam nadzieję, że Wam również przypadnie do smaku schab pieczony w tej pysznej marynacie Składniki: – 1 duży kawałek schabu ( u mnie 1400g) – 2 łyżki miodu – 2 łyżki sosu sojowego ciemnego(...)łyżki sosu teriyaki – 5 ząbków czosnku – 1 łyżka kurkumy – 1 łyżka czubrycy zielonej – 1 łyżka soli – 2 łyżki musztardy francuskiej – pieprz wg smaku Najlepiej wybrać ładny i równy kawałek schabu środkowego. Mięso powinno ważyć około 1,5 kilograma. Schab umyć w zlewie pod zimną, bieżącą wodą i osuszyć od razu ręcznikiem papierowym. Nie odcinać
Smaki Armine Schab z serem korycińskim dojrzałym aromatyzowany kwiatami czarnego bzu 247
Schab z serem korycińskim dojrzałym aromatyzowany kwiatami czarnego bzu 247czosnku niedźwiedziego nada całemu daniu wyjątkowej pikanterii. Danie można serwować bez pieczywa z kleksem pesto na schabie. Marynata do mięsa: 100 ml nalewki z kwiatów czarnego bzu, sok i skórka otarta z 1 cytryny, 4 łyżki oliwy, 3 łyżki jasnego sosu sojowego, świeżo mielony pieprz. Sos do sałatki owocowej: 6 łyżek syropu z kwiatów z czarnego bzu, sok z cytryny(...)schabu) zawinięty z plaster szynki w taki sposób, żeby ze schabu na obu końcach wystawała szynka. Paczuszkę schabu spiąć z boku wykałaczką namoczoną w wodzie. Grillować z każdej strony po kilka minut. Arbuza i truskawki pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z sosem do sałatki, odstawić do lodówki na 20-30 min. Razową bagietkę pociąć na grube kromki, opiec z każdej
SzczyptaSmaQ Kremowy cytrynowy sos sezamowy z tahini 199
Kremowy cytrynowy sos sezamowy z tahini 199dodatek do buddha bowls , a nawet w wersji z mniejszą ilością wody – jako smarowidło do pieczywa, zamiast masła. Jeśli jesteście mięsożerni – to dobry sos do pieczonego drobiu i wołowiny. Próbowałam też z żeberkami i schabem, ale jak na mój gust świnka nie lubi się zbytnio z sezamem – spróbujcie i zdecydujcie sami, czy sos nadaje się też do wieprzowiny. Jeśli
Karo in the Kitchen Kurczak zapiekany w sosie barbecue 223
Kurczak zapiekany w sosie barbecue 223aromatycznym kurczaku z piekarnika Sos barbecue serwowany do upieczonego czy grillowanego mięsa to nic dziwnego. Wyśmienicie komponuje się z karkówką, żeberkami czy schabem - osobiście przetestowałam :) Ale gdyby tak pójść o krok dalej i sos barbecue podać w towarzystwie kurczaka ? Mało tego! A co jeśli drób w tym sosie się najpierw zamarynuje? Na dodatek kurczak ma być jeszcze smarowany tymże
Grunt to przepis! Schab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. 308
Schab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. 308godzinę. Po upieczeniu wyjmujemy schab z naczynia, usuwamy wykałaczki i zawijamy ciasno folią aluminiową, odstawiamy aż przestygnie i wstawiamy do lodówki. Tak upieczony schab wieprzowy wykorzystujemy do obiadu krojąc go w dość grube plastry. Sos z pieczenia dopełnia smaku mięsa i zostanie wykorzystany jako dodatek do ziemniaków i surówki. Smacznego! The post Schab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię Wielkanocny food wine pairing 200
Wielkanocny food wine pairing 200przystawkę z gotowego schabu pieczonego lub szynki. Wystarczy pokroić mięso w centymetrowe plasterki. Każdy z nich nadkroić tworząc kieszonkę i zapakować w nią nadzienie. Np. sos tatarski z tuńczykiem albo pastę chrzanowo-jajeczną. Taki schab po warszawsku tylko bez oldschoolowej galarety. Co będę do tego pić? Wieprzowina wymaga starszych win, strukturalnych i bogatych w smaku o większej zawartości alkoholu
Ugotowane pozamiatane Wieprzowina po chińsku z orzechami ziemnymi 143
Wieprzowina po chińsku z orzechami ziemnymi 143fajna, że robi się ją w ekspresowym tempie. Ze składnikami też można eksperymentować, bawcie się. Składniki: 300 g schabu wieprzowego (2-3 plastry) 125 g makaronu chow mein 1 marchewka 1 cebula pół czerwonej papryki 1 mała chili 2 łyżki jasnego sosu sojowego garść orzechów ziemnych 1 łyżka poszatkowanego szczypiorku 1 łyżka oleju arachidowego (można użyć rzepakowego) (przepis(...)niego mięso i orzechy, krótko obsmażamy (jakąś minutę), przekładamy je na talerz. Do woka wrzucamy warzywa (poza szczypiorkiem), znowu krótko obsmażamy, dodajemy schab z orzechami. Całość smażymy kolejną minutę. Pod koniec smażenia dodajemy makaron, sos sojowy, dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Artykuł Wieprzowina po chińsku z orzechami ziemnymi pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy Schabowe pieczone pod serową pierzynką 161
Schabowe pieczone pod serową pierzynką 161Kotlety schabowe moczone w mleku i upieczone z sosem majonezowo-cebulowym pod pierzynką z żółtego sera. Aromatyczne, delikatne, miękkie. Podane z puree ziemniaczanym lub ziemniakami pieczonymi z dobrą surówką lub warzywami będą wspaniałym obiadem, nie tylko od święta. Smacznego Kotlety schabowe pieczone pod serową pierzynką SKŁADNIKI: 5 plastrów schabu 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 5 plastrów(...)kilka godzin lub na całą noc do lodówki, przykryte. Następnego dnia obieram cebulę i czosnek, siekam drobno, mieszam z majonezem w miseczce. Schab wyjmuję, układam w naczyniu żaroodpornym. Solę i pieprzę z obu stron. Smaruję sosem majonezowo-cebulowym i przykrywam plastrem sera. Piekę w nagrzanym piekarniku do temp. 180 st. C przez 30 minut. Grzanie góra plus dół, bez termoobiegu
Zasmakuj Kuchni Bitki z grzybami 131
Bitki z grzybami 131Bitki z grzybami to pomysł na smaczny obiad. Do przygotowania tego dania potrzebujemy wieprzowiny bez kości np karkówki, schabu lub szynki. Leśne grzyby dodane do sosu w którym dusi się mięso wnoszą niesamowity aromat i smak. Danie świetnie komponuje się z kaszami np pęczakiem, kaszą jęczmienną perłową, gryczaną, jaglaną czy bulgurem w towarzystwie sałaty. PRZEPIS NA BITKI Z GRZYBAMI Składniki
Dorota Smakuje Zrazy wieprzowe w sosie z ogórków kiszonych 137
Zrazy wieprzowe w sosie z ogórków kiszonych 137Zrazy wieprzowe w sosie z ogórków kiszonych 6 kotletów wieprzowych (schab, szynka), 2 cebule, 1 – 2 ząbki czosnku, 4 – 5 ogórków kiszonych, 200 ml dobrego bulionu (może być wieprzowy, drobiowy), sól, cukier, listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 4 ziarna pieprzu czarnego, masło klarowane lub masło i olej Cebule pokroić w cienkie półplasterki. Ogórki pokroić w niezbyt cienkie półplasterki. Kotlety
królestwo garów