Domowy sok pomidorowy najlepszy jest w okresie kiedy można kupić świeże, pachnące pomidory. Aczkolwiek w zimie, wczesną wiosnę również warto go przygotować bo dostarczy nam odpowiednich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Odkąd sięgam pamięcią w moim domu często gościły buraczki zasmażane oraz te z majonezem. Kiedyś przyrządzała je moja mama, a teraz ja kontynuuję tradycję. Są pyszne
Di gotujeChili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pieczone warzywa doprawione – zdrowa propozycja na obiad lub dodatek do mięsa, surówki, dipów wszelakich. Zbliża się wiosna, za chwilę stragany przepełnią się świeżymi rozmaitymi warzywami
Zasmakuj KuchniDzień dobry :) Lubicie buraczki?bo ja bardzo, mogła bym je jeść na okrągło. Dzisiaj propozycja sałatki raczej z tych co mam w lodówce. Do sałatki
Sama słodycz i szczypta chiliPrzygotowana w ten sposób surówka z czerwonej kapusty budzi we mnie wielki sentyment. Po raz pierwszy jadłam ją kilka lat temu, kiedy to przygotowaliśmy ją podczas
Smaki Na TalerzuKukurydza w środku zimy? A czemu nie! Prawdą jest, że wszystko podane z masłem i czosnkiem od razu smakuje lepiej – nie inaczej jest w przypadku kukurydzy
Karo in the KitchenZrobiona na szybko, w niewielkich ilościach. Połowę My zabrał do pracy, więc na drugi dzień miałam lichą porcję do fotografowania. Nic to. Wyszła fajnie. Składniki
KardamonovySoczewica, podobnie jak inne rośliny strączkowe, jest składnicą wielu składników odżywczych, między innymi żelaza, potasu, fosforu, cynku, a przede wszystkim przyswajalnego białka, dlatego powinna się obowiązkowo
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSurówka z kapusty pekińskiej i pora, to było dla mnie odkrycie tegorocznych Świąt. Jadłam ją u teściowej i nigdy bym nie wpadła chyba na takie połączenie
Mieszam w GarnkuSurówka z czerwonej kapusty z kukurydzą Dziś zapraszam Was na przepis na prostą, pyszną i lekko zaskakującą wersję surówki z czerwoną kapustą. Dlaczego zaskakującą? Gdy pierwszy
Słodkie okruszkiSzpinak poznałam i polubiłam dzięki mojej Teściowej i sposobie w jaki go przygotowuje. Oczywiście różne eksperymenty pokazują mi, że teraz lubię go w każdej chyba wersji
Smaki Na TalerzuPierogi z kaszą gryczaną to klasyczne pierogi w połączeniu z białym serem i kasza gryczaną. Farsz można dowolnie zmieniać – nie ma ograniczeń, można śmiało eksperymentować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!