Sezon na fasolkę tuż przed nami. Uwielbiam fasolkę i już z niecierpliwością na nią czekam. I zrobię sobie taką oto sałatkę, bo była pyszna! Składniki: 200
Kuchnia domowa AniSałatka z sałatą lodową, pomidorami i czerwoną cebulą, z dodatkiem chrupiącego boczku oraz grzanek, podana z sosem musztardowym na bazie oliwy. Do sosu użyłam zarówno musztardy
Kuchnia MagdaLenySałatka z sałatą lodową, pomidorami i czerwoną cebulą, z dodatkiem chrupiącego boczku oraz grzanek, podana z sosem musztardowym na bazie oliwy. Do sosu użyłam zarówno musztardy
Kuchnia MagdaLenyChrupiąca sałatka z kalafiora. Sałatka z kalafiora - zdrowy dodatek do obiadu. Szybka w przygotowaniu i tania sałatka z kalafiora to smaczny i
Moja Książka KucharskaCzasem trudno wymyślić jakieś sensowne połączenie składników na sałatkę, żeby była lekka, kolorowa, no i pyszna. Tym razem połączyłam słodki granat z pieczonym filetem z kurczaka
RozdomowionaMłodą kapustę, mogłabym jeść i jeść. Uwielbiam ją w każdej postaci. Między innymi, taką na gęsto. Robię ją, jako dodatek do obiadu, ale później
Agusiowe smakołykiCzas czytania: 2 min Mini pulpeciki podane na kolorowej sałacie z zielonymi szparagami, sosem musztardowo-miodowym, to wersji wegańskiej, a w wersji dla każdego proponuję dodać
SprawdzonaKuchnia.plBardzo lubię glazurowaną marchewkę. Szczególnie taką młodą. Pęczek marchewki, jaki kupiłam nie był zbyt duży, dlatego dodatkowo do obiadu przygotowałam surówkę z jabłek i kalarepy. Jeżeli
Smaki Na TalerzuPasta z orzechów włoskich i kolendry to podstawa gruzińskiej kuchni. Może zostać wykorzystana do wielu rzeczy, ale najczęściej znajdziemy ją w roladkach bakłażanowych lub właśnie w
Roślinożerni urlopowiczeDo gilla, szczególnie drobiowych mięs ta surówka idealnie komponuje się. A tak w ogóle, zachciało się więc oto ona. Jak słyszałem ostatnio, człowiekiem nie jestem, więc
R'n'G KitchenDługoterminowa surówka z kapusty, ogórków i papryki w słodko kwaśnej zalewie nie wymaga pasteryzacji, aby można było ją przechować w lodówce przez dwa tygodnie albo i
e-PrzepisyKulinarnePanzanella ze szparagami – przepyszna, pełna warzyw sałatka, która jest na tyle pożywna, że może zastąpić lunch. Czas : 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2
Niedzielny kucharzSałatka z warzyw pieczonych i świeżych to absolutny kosmos! Niesamowita mieszanka miękkich, pieczonych składników z surowymi, chrupkimi i soczystymi. Do tego słony halloumi. Czas: 30 minut
Niedzielny kucharzSałatka z młodych ziemniaków z pesto – to świetny pomysł na zdrowy obiad, który równie dobrze smakuje na ciepło i na zimno. Czas: 20 minut Poziom
Niedzielny kucharzPyszna i bardzo prosta w przygotowaniu wyśmienita sałatka 4-składnikowa :). Zrobiła u mnie ostatnio furorę gdy podałam ją na imprezie. Goście byli zachwyceni i z chęcią
Blog kulinarny S9.PL