wodzie ok 15 minut, po tym czasie odcedzamy i przekładamy do salaterki. Dodajemy połówki pomidorków koktajlowych, połówki oliwek, piórka cebuli, kawałki fety. Z podanych składników przygotowujemy sos, polewamy nim sałatkę
Z Majeczką w kuchniSałatka, w której bazą jest delikatna kasza bulgur (może być z vermicelli ), do tego kilka smacznych dodatków. Składniki: -10 dkg kaszy bulgur -20 dkg mrożonego groszku -pojedynczy filet z piersi kurczaka -3-4 jajka -6 średnich ogórków konserwowych -2 cebulki szalotki -kilka suszonych pomidorów -ok. 2 l bulionu warzywnego -majonez Jajka gotujemy na twardo. Do trzech garnków wlewamy
Maminek kulinarnypokrojonych jajek. Ser żóty również pokroić w kostkę. Pieczarki osączyć z zalewy, moje były małe więc przekroiłam tylko na pół. Małe marcheweczki osączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Do sałatki dodałam też marchewkę z marynowanych pieczarek (było jej kilka plasterków). Wszystkie składniki wymieszać. Połączyć z majonezem
Monia miesza i gotujenadchodzą refleksje kończące ten rok i plany na przyszły... Ja o swoich - jednych i drugich - opowiem Wam jutro, a dziś dorzucam coś kulinarnego :-) Może spodoba Wam się ta sałatka i przygotujecie ją na pełną szaleństw noc sylwestrową? Nam bardzo smakowała :-) SKŁADNIKI 1 opakowanie tortellini (250 - 300 g, w dowolnym smaku) 5 łodygi selera naciowego 4 długie kabanosy wieprzowe 1 puszka
Czary - gary w kuchnisłodyczy, ale na razie się udaje :-) no i zwiększyłam dzienną porcję ćwiczeń, a to ostatnio było na samym końcu dłuuugiej listy pt. "zrobić koniecznie" :-) Trwając więc w postanowieniu - sałatka ;-) dietetyczna o tyle, że bez majonezu - zawsze to coś ;-) a poza tym idealna na kolację lub drugie śniadanie :-) SKŁADNIKI 1/2 szklanki ryżu 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 puszki kukurydzy
Czary - gary w kuchnibardzo podoba i mam nadzieję, że już zostanie na dobre :-) A mnie razem z wiosną - coroczną tradycją - dopadło zaziębienie :-( kicham, prycham i ratuję się domowymi sposobami... a dla Was sałatka ;-) Wygląda pięknie i wiosennie, smakuje fantastycznie, pasuje do dań obiadowych, tortilli, burgerów, ale też świetnie sprawdza się jako lekka przekąska z grzankami :-) SKŁADNIKI 1/2 kapusty pekińskiej 1 garść roszponki (porządna
Czary - gary w kuchnigdzieś obok mnie - mam takie wrażenie... dopiero co był piątek, a już się kończy kolejny... Więc skoro tradycyjnie czasu brak, to czas na przepis z gatunku "szybka kuchnia" :-) Podobną sałatką, choć nie identyczną, poczęstowała mnie kiedyś koleżanka i od tamtej pory połączenie słonej fety i słodkiej żurawiny jest dla mnie po prostu mega pyszne ;-) To do dzieła :-) SKŁADNIKI
Czary - gary w kuchniPojawiam się i znikam... trochę burz i więcej słońca... chyba... :-) w każdym razie gdy tylko mogę to jestem :-) a dziś jestem z sałatką idealną na majowy piknik lub spotkanie przy grillu :-) SKŁADNIKI 200 g makaronu (muszelki, kolanka lub inne podobne) 1 podwójny filet z kurczaka 1 długi świeży ogórek 1 puszka kukurydzy 4 jajka 3 - 4 łyżki majonezu 1/2 pęczka
Czary - gary w kuchniUpały się podobno zaczynają, podobno za kilka dni ma być afrykańska temperatura... zobaczymy... Póki co mam dla Was sałatkę idealną na lato - orzeźwiającą, lekką, pyszną... jej dodatkowym atutem jest to, że może cie ją wzbogacić dodatkiem sera feta, tuńczyka, lub smażonego kurczaka... i nadal będzie pyszna... :-) SKŁADNIKI 1 sałata lodowa 1 pęczek rzodkiewek 3 średnie pomidory 3 średnie ogórki
Czary - gary w kuchnipogodę za oknem jakoś trudno mi uwierzyć, że to prawda... ale skoro za chwilę jesień zacznie się mienić żółcią i czerwienią, to ja już dziś mam dla Was sałatkę w tych właśnie barwach :-) Niezwykle szybka i smaczna, możecie ją przygotować z pomidorów żółtych i czerwonych lub tylko w jednym kolorze - to wszystko zależy od tego jakie pomidory akurat macie :-) Gwarantuję
Czary - gary w kuchniwkładamy do większej miski. Marchewki obieramy (skrobiemy) i trzemy na dużych oczkach, mieszamy z kapustą. Następnie obieramy jabłko i również ścieramy je na tarce na grubych oczkach, mieszamy składniki sałatki. Dorzucamy drobno posiekany szczypiorek, bazylię i sok z cytryny, mieszamy. Następnie doprawiamy naszą surówkę solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą z oliwek. Na tym etapie należy spróbować smak surówki
Słodkie okruszkirozpoczyna, przygotujemy więc doskonały dodatek do potraw na spotkania z bliskimi. Aby przyrządzić szaszłyki z caprese potrzebujemy: Pomidorki koktajlowe Mozzarella – małe kulki Bazylia Oliwa z oliwek Pieprz Przygotowanie tej sałatki podanej w nietypowy sposób jest banalnie proste. Pomidory i ser nabijamy naprzemiennie na patyczek do szaszłyków, przekładając za każdym razem listkiem bazylii. Całość polewamy oliwą i przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem
MarcinChefchwilkę. Podajemy na ciepło. Z wierzchu możemy udekorować natką pietruszki albo liśćmi selera. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 57 total views, 57 views today Tweetnij The post Sałatka z ciecierzycy, bulguru z warzywami. appeared first on MODA
MODA NA BIOpomidory malinowe z oliwą i mozzarellą.No stop, rano, w południe i wieczorem. Także dzisiaj, dodałam do tego trochę mix sałat, otręby i taka o wyszła nawet zacna sałatka :-) Składniki: 3 pomidory torebka mix sałat 2 duże kulki mozzarelli 3 łyżki otrąb pszennych oliwa zioła prowansalskie
pieprzny smaczekKochani na ucztę aromatów! Bo kuchnia egipska ewidentnie kojarzy mi się z bogactwem aromatów, różnorodnością składników i kolorami! Zainspirowała mnie do przygotowania na obiadek takiej o to pysznej sałatki! Zapraszam! SKŁADNIKI: PASTA EGIPSKA: - 1/2 bakłażana - 3 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - przyprawa zatar (tradycyjna przyprawa egipska) - 1/2 szkl ugotowanej zielonej soczewicy - olej sezamowy (wedle uznania) - sparzone migdały Bakłażana nacinamy
SMYKWKUCHNI