Słomka ptysiowa 147Słomka ptysiowa Paluszki ptysiowe z ciasta parzonego. Słoma ptysiowa czyli paluszki ptysiowe są jednym z najprostszych domowych dodatków do kawy. Robię ją z prawie takiego samego
Cztery Fajery
Ciasto Mars bez pieczenia 307Ciasto bez pieczenia to świetny pomysł na przygotowanie smacznego deseru w formie ciasta, które nie wymaga włączenia piekarnika. Sprawdzają się szczególnie latem, kiedy nie chcemy dodatkowo
Przepiski.pl
Jajka faszerowane twarogiem 143Jajka faszerowane twarogiem smakują obłędnie! Oprócz cudownego smaku są również bardzo łatwe w przygotowaniu i efektowne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do przygotowania jajek faszerowanych twarogiem potrzebujemy oczywiście
Przepiski.pl
Kurczak majonezowo-ketchupowy 926Kurczak zapiekany w ketchupie i majonezie to świetny pomysł na smaczny i szybki obiad. Jedyne, co trzeba zrobić, by przygotować to danie, to pokroić cebulkę, ułożyć
Przepiski.pl
Zielona pasta kanapkowa 565Pasta kanapkowa to świetne smarowidło, które urozmaici nasze śniadanie czy kolację. Można je przygotować z wielu ciekawych składników w różnych połączeniach i smakach. Na moim blogu
Przepiski.pl
Zimne nóżki 146Zimne nóżki Przepis na tradycyjną galaretę wieprzową z nóżek wieprzowych i golonki. Zimne nóżki przepis, który w czasach PRL-u znała każda pani domu nadal
Cztery Fajery
Ciasto Biały Lion 132Ciasto Biały Lion na puszystym biszkopcie z pysznym kremem i masą kajmakową z dodatkiem preparowanego ryżu i orzechów. Mój biszkopt przygotowany jest na swojskich
Przepiski.pl
Filety z kurczaka a’la pizza 440Filety z kurczaka a’la pizza to bardzo pomysłowe danie obiadowe. Tak przygotowane mięso z kurczaka w smaku faktycznie przypomina tradycyjną pizzę. Przyznam szczerze
Przepiski.pl
Ciasto Snickers 446Ciasto snickers wzorowane na dobrze każdemu znanym batoniku z dużą ilością orzechów i masy krówkowej. Ta smaczna i słodka przekąska przygotowana jest w
Przepiski.pl
Pieczone ziemniaczki – pyszny dodatek do obiadu 164Bardzo często pada pytanie o to, które ziemniaki najlepiej wybrać do pieczenia? Generalnie wyróżnia się trzy typy kulinarne ziemniaków: A, B i C. Typ A najlepiej sprawdza się do sałatek, zup, zapiekanek i smażenia. Ziemniaki te nie rozgotowują się, mają zwartą strukturę, dzięki czemu dobrze się je kroi. Najpopularniejsze odmiany zaliczane do typu A to: Agata, Annabelle, Almera, Belinda, Cecile(...)Jutrzenka, Lady Claire, Lady Florina, Lasakra, Legenda, Magnolia, Malaga, Marlen, Mazur, Melody. Do pieczenia najlepiej nadają się ziemniaki typu B . To najbardziej popularne ziemniaki. Sprawdzą się też do sałatek, zapiekanek czy zup. Choć najczęściej przygotowujemy z nich tzw. ziemniaki z wody. Najpopularniejsze odmiany to między innymi: Arielle, Asterix, Agria, Augusta, Bellarosa, Bellini, Belmonda, Bila, Bohun, Carrera, Colette, Cyprian, Ditta
Słodkie okruszki
Kapsalon 188Kapsalon to danie składające się z frytek, shoarmy z kurczaka, żółtego sera oraz sałatki warzywnej. Danie to przygotowywane jest w foremkach do zapiekania, w których warstwami układane są frytki, shoarma oraz ser. Całość zapieka się przez kilka minut w piekarniku, do momentu roztopienia się sera i podaje z sałatką oraz sosem. Jeśli chodzi o sos, z którym podawany jest kapsalon
MeCooks