Sałatka wyszła rewelacyjnie. Po schłodzeniu smakuje wybornie. Dzięki aksamitnemu i delikatnemu czosnkowemu sosowi od Folwark smaki wszystkich składników są wyraźnie wyczuwalne. Składniki 250 g makaronu kritharaki (w kształcie ryżu) 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 3 ogórki kiszone
R'n'G Kitchenpekińską, ogórek i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy składniki i dodajemy kurczaka. Sos przygotowujemy w blenderze. Blendujemy całe jajko z musztardą, octem, solą, pieprzem i cukrem. Gdy te składniki się połączą, zaczynamy dolewanie oleju cały czas ubijając. Gdy osiągniemy pożądaną gęstość (im więcej oleju tym gęstszy sos), dodajemy ketchup, mieszamy i sos mamy gotowy. Łączymy go z sałatką i jemy
Za drzwiami kuchnisałatkę śledziową w nowoczesnym wydaniu, podaną w szklanych pucharkach i ułożoną warstwowo z buraczkami i wyrazistym w smaku serem oraz czerwoną fasolką, jest pyszna ! Może kogoś zainspiruję na nadchodzące święta ? Składniki: 2 pieczone lub gotowane buraki 6 filetów śledziowych z zalewy olejowej 4 gotowane na twardo jajka 1 duża czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasolki 2 ogórki kiszone
Wanilia i Kardamonsałatka powstała dość spontanicznie :) Zdecydowałam się ponieważ była smaczna, a dzięki temu, że ją zapiszę to będę mogła do niej wrócić. Często jest tak, że zrobię coś smacznego nie zapiszę, a potem nie pamiętam jakie składniki dodałam i nie mogę odtworzyć smaku. Składniki: 1/2 brokuła ugotowanego 3 jajka ugotowane na twardo 1 papryka czerwona mała 3 ogórki kiszone
Agusiowe smakołykiTradycyjna i zarazem najlepsza. Chyba zawsze będzie gościła na naszych stołach. Sałatka jest doskonałym przykładem, ze klasyka jest ponadczasowa! Zgadzacie się ze mną? Ja ją uwielbiam w wersji solo, bez pieczywa, ale ostatnio była rewelacyjną przekąską podaną z chipsami warzywnymi (do nabycia w eSłoneczku). 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 4 jajka 5-6 średnich ziemniaków(...)średnie marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 3-4 ogórki kiszone 1 duże jabłko 1 cebula 1/2 pęczku koperku (opcjonalnie) Dodatkowo: majonez (wg uznania) musztarda (do smaku) sól, pieprz Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i także pokroić w kostkę. Ogórki i obrane jabłko pokroić
Di gotujeogórki, jabłko, jajka i cebulę kroimy w kostkę. Odrobinę cebuli i plaster jabłka zostawiamy do dekoracji. Do tatara dodajemy przyprawy, olej i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy i odkładamy na 1 godzinę do przegryzienia. Na talerzu układamy plaster jabłka, na to porcję tatara ( trzeba użyć pierścienia dekoracyjnego ) i dekorujemy jajkiem, koperkiem i jabłkiem. Tatar podajemy z sałatką polaną
Kulinarne Fantazje Mariolikapary Ogórki Konserwowe – przepis babci Kiszone / kwaszone Mizeria Mizeria z octem na winie Papryka Ketchup paprykowy Kurki z papryką Kwaszona Papryka z grzybami Paprykowa marmolada Puree paprykowe Smażona papryka marynowana W miodzie I W miodzie II Z cukinią Pieczarki W marynacie Pomidory Cukinia w przecierze pomidorowym Domowy przecier pomidorowy Grzyby w przecierze pomidorowym Konfitura z zielonych pomidorów Sałatka warzywna
Tradycyjna Kuchniapekińską, ogórek i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy składniki i dodajemy kurczaka. Sos przygotowujemy w blenderze. Blendujemy całe jajko z musztardą, octem, solą, pieprzem i cukrem. Gdy te składniki się połączą, zaczynamy dolewanie oleju cały czas ubijając. Gdy osiągniemy pożądaną gęstość (im więcej oleju tym gęstszy sos), dodajemy ketchup, mieszamy i sos mamy gotowy. Łączymy go z sałatką i jemy
Za drzwiami kuchniSałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Składniki na 3 porcje Czas przygotowania wraz ze studzeniem: 60 minut Składniki: 1/2 szklanki suchego drobnego bulguru ok. 1 szklanki bulionu warzywnego przygotowanego na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej 1 pęczek bazylii 4 łyżki oliwy z oliwek EV 1 opakowanie mozzarelli kilka żółtych pomidorów koktajlowych 1 dojrzały czerwony pomidor 1 ogórek
Kulinarne przygody Gatitymąż od kolegi i zawsze wiosną oraz latem, gdy mamy już swoje warzywa, sałatka ta gości na naszym stole. Jest naprawdę bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, a do tego lekka;) Polecam! Składniki: 3 zupki chińskie, 2 pomidory, czerwona papryka, 1 ogórek, pęczek szczypiorku, puszka kukurydzy, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu. Wykonanie
Z miłości do słodkościKolejna sałatka z ryżem RISANA. Tym razem ryż basmati w towarzystwie tuńczyka. składniki: 1 woreczek ryżu basmati RISANA 1 puszka tuńczyka w kawałkach 150 g żółtego sera 4 kiszone ogórki sól z pieprzem Kamis 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej lub delikatesowej Ryż ugotować, osączyć i wystudzić. Tuńczyka dobrze osączyć z zalewy. Ryż
Monia miesza i gotujepietruszka, sałata, wszystkie rodzaje kapusty, kapusta chińska, kapusta pekińska, rzodkiewka, rzodkiew biała, fasolka szparagowa, seler, seler naciowy, koper włoski, grzyby, szparagi, bakłażan, cukinia, wszystkie rodzaje dyni, jarmuż, ogórek, pomidor, cebula, czosnek, por, szpinak, kiełki, brukselki, brokuły, kalafior, burak, rzepa, karczoch zwyczajny, cykoria, rukola, Przykładowe posiłki: Śniadanie Na śniadanie wiele osób robiło sobie tzw. hash browns czyli nic innego(...)piekarniku rozgrzanym do 220 st ( temperatura zależy od piekarnika, trzeba trochę popróbować.) Przyznacie, że dieta, na której można jeść frytki to coś wspaniałego :D Beztłuszczowe frytki z ketchupem i sałatką Takim samym sposobem można, także zrobić pieczone ziemniaki. Tutaj można zaszaleć z przyprawami i dodać czerwoną paprykę, czosnek czy płatki drożdżowe :) Polecam spróbować karmelizowane ziemniaki z curry, o których
wegujemySkładniki 3-4 pomidory obrane ze skórki i pokrojone na kawa łki 3 łyzki twarogu sypkiego czarne oliwki ,ilo ść dowolna miks salaty mini przysmak góralski
mojej kuchniSkładniki 3-4 pomidory obrane ze skórki i pokrojone na kawa łki 3 łyzki twarogu sypkiego czarne oliwki ,ilo ść dowolna miks salaty mini przysmak góralski
w mojej kuchniW moim domu Wigilia jest tradycyjnie bezmięsna. Duża ilość potraw to wariacje na temat ryb. Chętnie eksperymentuję, wypróbowuję dania z różnych regionów Polski albo po prostu
Pichceniomania