Makaron w wersji mniej kalorycznej (o ile to możliwe). Sos został zrobiony bez użycia śmietany. Fusilli pełnoziarniste także niesie za sobą więcej korzyści dla naszego organizmu
Karola gotujeDanie, które wymyśliłam spontanicznie, aby wykorzystać składniki na które miałam ochotę. Dodatkowo cukinia, aby było zdrowo i z dodatkiem warzywnym. Propozycja obiadowa dosyć szybka do przygotowania
Karola gotujeNajprostszy i najszybszy przepis świata na pastę w sosie pomidorowym. Makaron ten powstał, gdy w kuchni nie było zbyt wiele rzeczy do wyboru, a i godzina
Karola gotujeUwielbiam makarony. To jedna z lżejszych wersji, bo na formę pracujemy przecież cały rok. Chyba, że komuś nie zależy to w zakładce z makaronami znajdziecie też
Karola gotujeTo kolejna ciekawa odsłona makaronu bez kalorycznych sosów. Dla wielbicieli szparagów i łososia to strzał w dziesiątkę. Składniki na tagliatelle z łososiem i szparagami (3 porcje
Karola gotujePrzepis znaleziony w sieci. Idealny dla zapracowanych osób, ponieważ jest bardzo prosty w wykonaniu i szybki, a zarazem niezwykle smaczny. Składniki na farfalle a la caprese
Karola gotujePrzepis zaczerpnięty z jednego z moich ulubionych miesięczników Shape . Makaron jest rewelacyjny, o bardzo charakterystycznym smaku. Gorgonzola nadaje mu właśnie to coś, czego szukamy. Składniki na
Karola gotujeChciałam znaleźć jak najbardziej tradycyjny przepis na Spaghetti Napoli. Zamarzył nam się taki makaron, gdyż jest on prosty, zdrowy, a zarazem aromatyczny i pyszny. Brnąc w
Karola gotujeMakaron zrobiony ze składników, które znajdowały się w mojej lodówce. Szybko i pożywnie. W sam raz dla osób, które w piątek po całym tygodniu pracy wracają
Karola gotujeTakie danie (bardzo zbliżone) jedliśmy we Włoszech w trakcie naszej podróży poślubnej, dlatego poświęcam mu osobny post. To prawda, że potrawy z którymi powiązane są jakieś
Karola gotujeJuż od dawna myślałam o zrobieniu tego słynnego spaghetti, ale przypomniałam sobie o nim dziś (w sumie nie wiem dlaczego). Włosi mnie inspirują, Włochy uwielbiam, włoskie
Karola gotujePrzepis znaleziony na jednym z blogów kulinarnych (KuchniaWeDwoje). Już dawno zapisałam go jako ten, który koniecznie muszę wykorzystać. Spaghetti było bardzo ciekawie przyrządzone, a zdjęcia piękne
Karola gotujewiele razem przeszliśmy, wiele wypiliśmy... :) No i z tej okazji trzeba było na szybko cokolwiek przygotować. Tak żeby stało sobie na stole między butelkami i ładnie wyglądało. No to sałatka makaronowa. Łatwa w zrobieniu, a i najeść się można, gdyby ktoś potrzebował. A wyszła naprawdę smaczna. Szczur, Zocha i Ania zarzekali się, że oni to nieeee, że oni po obiedzie(...)talerzem szedł, myślałem, że się przy tych miskach to pobiją :) Nie podaję jakichś konkretnych proporcji, po prostu ile będziecie chcieli tyle dacie poszczególnych składników. Napiszę tylko co dać trzeba. makaron rurki papryka świeży ogórek koperek cebula ser feta szynka oliwki sól pieprz ocet balsamiczny Makaron gotujemy, odlewamy i zostawiamy do ostygnięcia. Ogórka, paprykę i szynkę kroimy w kostkę, cebulę
Marder&Marder Manufacturebardzo szerokie zastosowanie. Najzdrowsza jest oczywiście na surowo, w postaci różnych sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica
Kulinarne przygody Gatitybardzo szerokie zastosowanie. Najzdrowsza jest oczywiście na surowo, w postaci różnych sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica
Kulinarne przygody GatitySałatka do pracy, jako przystawka, do grilla, kolację I nie tylko. Pyszna I sycąca. Prosta w wykonaniu , polecam :) Zaczynamy: Składniki:puszka tuńczyka w sosie własnym2-3 ogórki małosolne- lub kiszonemała puszka kukurydzy100-150 gr makaronu świderki1-2 łyżki sera startego mozzarellasól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie:Gotuje makaron według instrukcji na opakowaniu- odstawiamy do ostudzenia.Do miski
Smaki Edytybyła konkretnie pasta zapraszam TUTAJ . OBIAD ⇨ Makaron z tuńczykiem w warzywnym sosie Pomysł na te danie zaczerpnęłam z jadłospisu od Green Box'a. Szczerze, na początku byłam do niego nastawiona sceptycznie, bo jakoś tuńczyk nie pasował mi do gorącego dania. Ja zawsze jadałam go na zimno, najczęściej do sałatek. Ale z ciekawości postanowiłam spróbować. Efekt końcowy totalnie(...)śniadanie → 1 kromka chleba żytniego (75 g) + 35 g pasty warzywnej (1/4 słoiczka) Obiad → słoik sosu wegańskiego (250 g) + puszka tuńczyka (112 g) + 50 g makaronu Podwieczorek → woda kokosowa (330 ml) + batonik (30 g) Kolacja → opakowanie zupy warzywnej (400 g) + 50 g kaszy jęczmiennej pęczak Według tych gramatur cały jadłospis dostarcza 1825 kcal
Zdrowie na języku :PParę dni temu robiłam barszcz czerwony. I znowu z rozpędu upiekłam za dużo buraków. Normalnie ludzie gotują zawsze za dużo makaronu, ja piekę zawsze za dużo
KardamonovyPachnący, doskonały dodatek do sałatek, mięs i kanapek, czyli czosnek marynowany w oleju do słoika. Idealny do dań z makaronem. Pokreśli smak zup i sosów. Ale
Kuchnia Na WypasieWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 20 0 g kolorowego makaronu, 2 ząbki czosnku, duża
JejKuchniaSałatka z zupek chińskich .. Chyba każdy ją jadł, z każdym warzywem, sosem czy mięsem :) A moja, moja jest z rybą Tuńczykiem . Mięso z tuńczyka jest bogate w witaminy A i D :) ją na różne imprezki, wieczorki z przyjaciółkami czy tak po prostu dla siebie :) Zapraszam do przepisu :) ; Składniki : 1 op zupki chińskiej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym(...)kapusta pekińska 1 papryka czerwona 1 świeży ogórek 30dag sera żółtego Sól, pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 2łyżki śmietany 12% Pół pęczka posiekanego kopru Przygotowanie: Makaron z zupek chińskich przesypuje do miseczki i zalewam wrzątkiem żeby się zaparzył. Tuńczyka odcedzam z sosu i kroję go na średnie kawałki. Kapustę pekińską drobno szatkuje . Paprykę myję , osuszam
Domowa Kuchnia u Mamyoleju (ja do tej sałatki lubię używać olej pozostały ze słoika po suszonych pomidorach ) 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki kuminu (można użyć mniej) sok z połowy cytryny sól i pieprz czarny mielony (do smaku) orzeszki piniowe lub ziarna słonecznika (opcjonalnie) Wykonanie: Cukinię dokładnie myjemy i osuszamy. Ja dawno temu kupiłam sobie urządzenie do robienia np. “makaronu” z cukinii tzw. krajalnicę(...)spiralną ( ang. spiralizer vegetable slicer ) pokazany na fotografii poniżej. Super urządzenie! I właśnie używając go kroimy nasza cukinię w makaron. Jeśli nie macie takiego sprzętu, to można użyć klasycznej tarki do warzyw i zetrzeć cukinię na cienkie paski. Można też ją cienko pokroić – co kto woli Kapustę czerwoną szatkujemy w cienkie około 3 cm paski i dodajemy do pokrojonej
Lamarida.pllekką sałatkę ze świeżych warzyw lub ulubioną surówkę. Czas przygotowania: 45 min. Składniki na ok. 12 szt. Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 400g mięsa mielonego z indyka 2 gniazda makaronowe 1 mała marchewka 1 jajko 1/2 czerwonej cebuli 3 łyżki startego sera mozzarella 1 ząbek czosnku natka pietruszki majeranek sól, pieprz oliwa + dodatkowo forma na muffinki PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy
kulinarnyJasmak, którym charakteryzuje się również makaron gryczany. Klasyczny to makaron z pszenicy durum, świetny jako baza wszystkich sztandarowych dań kuchni włoskiej, np. zapiekanek. 7) Bio oliwa z oliwek - tłoczona na zimno, extra virgin. Ma świeży, owocowy smak, rzadko spotykany w przeciętnych oliwach z supermarketu - lubię ją w sałatkach owocowo - warzywnych, np. z rukolą i gruszką albo ze szpinakiem
Poranek na słodkosię przy tym dużo cukru, którym obtaczano sery i pieczenie. Sałatki natomiast, podawane po daniu mięsnym, miały ostatecznie zaspokoić głód. Dodawano do nich wszystko, co mogło się zmarnować i nie zostało wykorzystane do innych potraw, nie pomijając w tym zwierzęcych mózgów i wątrób. Tak jak i dzisiaj, uwielbiano makarony, a na stołach jako popitek królowało wino
Bon Ton Italiażółtego w kawałku - pokroić na kostkę świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta. Płuczemy i ugotowany dodajemy do miski. Gdy już ostygnie to dodajemy kolejne składniki. Kapary odsączamy i dorzucamy do miski. Na rozgrzaną patelnię wsypujemy słonecznik i prażymy kilka minut następnie studzimy i dodajemy do sałatki. Listki bazylii siekamy. Ser kroimy w drobną kostkę. Olej
ClauditteMissCookingjest szerokie. Pizzeria Viva oferuje szeroki wybór pizz , włoskich dań , sałatek i własnych, ciekawie skomponowanych i przemyślanych propozycji . Jestem serowym ludkiem, a nader wszystko uwielbiam gorgonzole, dlatego mam dwa ulubione dania proponowane przez ten lokal. Są to Penne con Gorgonzola i Filetto con Gorgonzola. Penne, mój ulubiony rodzaj makaronu, czasem zdarza się, że podany zbyt rozgotowany, przez co zwiększa
BaRepasjedność...;*Moją propozycją na dziś jest szybka sałatka z paluszkami surimi Składniki: opakowanie paluszków surimi 3 jajka 1 puszka mieszanki meksykańskiej konserwowa tj. kukurydza, groszek i czerwona fasolka 1/2 pora 6 liści kapusty pekińskiej sól ziołowa mieszanka pieprzu mielonego 1/2 ogórka zielonego opcjonalnie można dodać makaron 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu
NaKońcuJęzyka