Pisałam już nieraz i zapewne wiecie, że uwielbiam cukinię. W postaci sałatek , zup , zapiekanek , a nawet ciast ! W trakcie upałów dodaję ją do makaronów i dziś właśnie taki przepis dla Was przygotowałam! Danie łatwe, szybkie i pyszne! Idealne na lekki obiad albo kolację na ciepło. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * cukinia zielona – 1 szt * cukinia żółta – 1 szt * iała
Ostra na Słodkomożna również podać na ciepło. Ziarno słonecznika można zastąpić migdałami lub pestkami dyni. Myślę, że pasował by tu również tarty parmezan. Sałatka makaronowa z fasolka szparagowa i pomidorami suszonymi 250 g zielonej fasolki szparagowej 100 g makaronu, u mnie spaghetti ale może być każdy inny 2 łyżki uprażonego na suchej patelni słonecznika 10 suszonych pomidorów z zalewy 2 łyżki(...)zalewy z pomidorów sól, pieprz Fasolkę i makaron gotujemy do miękkości i studzimy. Nasiona słonecznika prażymy i studzimy. Pomidory odsączamy i kroimy w paseczki. Wszystkie składniki mieszamy. Sałatkę chłodzimy i podajemy udekorowana prażonym słonecznikiem
Dzieje kuchennej Wiewiórychoćby posiekanym szczypiorem. Makaron z sepią można podawać oprócz grzybów, także z dodatkami rybnymi i owocami morza. Podobne przepisy Makaron z klopsikami w sosie włoskim Makaron z owocami morza Zrazy wołowe jak u babci Sałatka śledziowa .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post(...)document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym czyli czarny makaron z grzybami pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchniniego sosów i użycia rozmaitych dodatków. Na rynku dostępnych jest kilka rodzajów, m.in.wstążki i nitki. Ja zdecydowanie wybieram pierwszy wariant! Makaron rewelacyjnie smakuje na ciepło, ale z pewnością sprawdzi się również w wersji na zimno, jako składnik sałatek czy samodzielny dodatek do potraw. Czy już próbowaliście? Jeśli nie może skusicie się na moją wersję ;) Kremowy makaron z łososiem
Sajkofanka smakuPyszna i lekka sałatka, która sprawdzi się na spotkania z rodziną, przyjaciółmi oraz na świąteczny stół. Połączenie ostrego smaku sera ze słodką gruszką zaskoczą Waszych gości
Kuchnia Pełna PasjiMaliny są dobre na wszystko, są lekiem na całe zło:) Jako że sezon na maliny już się rozpoczął, korzystajmy z tego co oferuje nam lato. Do
Kuchnia Pełna PasjiPyszny aromatyczny tradycyjny kurczak;) Od czasu do robię w domu zwykłego kurczaka z ryżem. Posiłek pewny i sprawdzony więc jak nie mam akurat ochoty na twórcze
Kuchnia Pełna PasjiSałatka z tofu – jest bardzo szybka w przygotowaniu, zdrowa i lekka. Idealnie nadaje się na kolację lub przekąskę do pracy. Nie wiem czy wiecie czym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kostkę szynkę, ogórki, siekamy koperek i przekładamy do dużej miski. 3. Dodajemy kukurydzę i wystudzony makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy. 4. Do osobnej miseczki wlewamy śmietanę, przeciskamy czosnek przez praskę, dodajmy majonez, sól, pieprz i szczyptę cukru. 5. Tak sporządzony sos wlewamy do sałatki. Odpowiednio przyprawiamy solą i pieprzem
Coś z niczegokostkę szynkę, ogórki, siekamy koperek i przekładamy do dużej miski. 3. Dodajemy kukurydzę i wystudzony makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy. 4. Do osobnej miseczki wlewamy śmietanę, przeciskamy czosnek przez praskę, dodajmy majonez, sól, pieprz i szczyptę cukru. 5. Tak sporządzony sos wlewamy do sałatki. Odpowiednio przyprawiamy solą i pieprzem
Coś z niczegosalsa verde, który został z niedzielnego obiadu, kawałek papryki, samotną marchewkę. Ale co najważniejsze - sałatka jest przepyszna, choć kosztowała mnie tak mało wysiłku :) I oczywiście jest do zjedzenia na zimno, więc do lunchboxa jak znalazł. Składniki / dla 2 osób: 200 g makaronu razowego świderki (lub innego drobnego) sos salsa verde, który został z niedzieli (potrzeba(...)łyżek) 250 g pomidorków koktajlowych 1 nieduża marchewka 1 ogórek gruntowy 1/2 czerwonej papryki (tej, co została po sałatce z poniedziałku) 40 g zielonych oliwek bez pestek 1/2 opakowania (100 g) sera feta (resztę sera dodaj do spanakorizo) Przygotowanie: Makaron razowy ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. Następnie go odcedź i jeszcze ciepły wymieszaj z sosem salsa verde. Pomidorki
Chilli Czosnek i Oliwadzisiejszego przepisu. Sałatka makaronowa z serkiem wiejskim bez laktozy, winogronami i szpinakiem posypana prażonymi płatkami migdałowymi to prosta i pyszna propozycja dla każdego. SAŁATKA MAKARONOWA z SERKIEM WIEJSKIM i WINOGRONAMI Składniki: 100 g makaronu typu orzo 180 g serka wiejskigo bez laktozy Mlekovity 1 garść świeżego szpinaku 10 szt winogron różowych 2 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: Makaron gotujemy. Szpinak
Bon appetit mon amiespaghetti z pieczonym brokułem zrobiliśmy w wersji wegetariańskiej, gdyż lubimy kiedy w pesto jest ser. Przepis pochodzi z bloga Greenkitchenstories.com Polecamy Wam przepis na sałatkę z komosy z brokułem, migdałami i pistacjami Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 1/2 główki brokuła Garść pomidorków koktajlowych 3 łyżki oliwy Sól Pesto Garść szpinaku Garść bazylii (rażeni łodyżkami
Niedzielny kucharzspaghetti z pieczonym brokułem zrobiliśmy w wersji wegetariańskiej, gdyż lubimy kiedy w pesto jest ser. Przepis pochodzi z bloga Greenkitchenstories.com Polecamy Wam przepis na sałatkę z komosy z brokułem, migdałami i pistacjami Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 1/2 główki brokuła Garść pomidorków koktajlowych 3 łyżki oliwy Sól Pesto Garść szpinaku Garść bazylii (rażeni łodyżkami
Niedzielny kucharzDobra sałatka makaronowa z tuńczykiem, którą szybko możemy przygotować. Potrzebujemy: 500 g ugotowanego makaronu, 2 puszki tuńczyka, puszkę fasoli, puszkę kukurydzy, marchewkę z groszkiem, 5 ogórków słodko kwaśnych, sól i pieprz, pół szkl. oleju i 4 łyżki octu. Makaron gotujemy, w osolonej wodzie wg zaleceń producenta i dobrze schładzamy. Tuńczyka, fasolę, kukurydzę, groszek... odsączamy, ogórki kroimy w kostkę. Olej
chleba naszegogustu te żółte buraczki: pięknie się prezentują i pysznie smakują. Letnia sałatka makaronowa z żółtymi burakami, bobem i serem kozim Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 pęczek żółtych buraczków 1 szklanka obranego ugotowanego na parze bobu 1 szklanka ugotowanej pokrojonej fasolki szparagowej 1 opakowanie makaronu (u mnie świderki) 4 plasterki sera koziego 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki oliwy z oliwek(...)sosem, mieszamy i odstawiamy na 20-30 minut. W międzyczasie gotujemy makaron, zgodnie z przepisem producenta na opakowaniu. Do warzyw dodajemy ugotowanym makaron. Makaron możemy dodać zimny lub gorący, zależy od tego czy chcemy, aby sałatka była podana na ciepło czy nas zimno. Wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy pokrojony w kostkę kozi
Kulinarne przygody Gatity