białym winie . To danie z makaronu mogę jeść codziennie. Idealne na kolację we dwoje z lampką białego wina. Jeśli wolicie krewetki i wędzonego łososia to makaron pesto na pewno Wam przypadnie do smaku. Sałatka makaronowa z indykiem Gotuję przeróżnie i lubię zmieniać makaron jak rękawiczki. Jest tyle rodzajów makaronu pod względem kształtu i gatunku mąki, że codziennie można ugotować jakiś
codojedzeniakukurydzy majonez pieprz, sól Pokroić w kostkę szynkę i ser, odcedzić pędy bambusa oraz kukurydzę i dodać do pozostałych składników. Następnie dodać ugotowany (zimny) makaron, pieprz i sól do smaku oraz majonez. Wymieszać. Sałatkę przygotować najlepiej kilka godzin przez jedzeniem. Z podanych składników wychodzi bardzo duża miska sałatki dla około 8 osób. Smacznego
Humanistka w kuchniwypróbujcie. Bób na blogu: Sałatka z bobem i zielonymi szparagami Sałatka: bób i cukinia Sałatka z bobem i fasolką szparagową Sałatka z groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji Sałatka z kaszą orkiszową Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Quinoa i smażone zielone warzywa Pieczone młode warzywa Ryż z bobem i szpinakiem Pasta z bobu z miętą Pasta z bobu Letnia
Kulinarne przygody GatityBób na blogu: Sałatka z bobem i zielonymi szparagami Sałatka: bób i cukinia Sałatka z bobem i fasolką szparagową Sałatka z groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji Sałatka z kaszą orkiszową Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Quinoa i smażone zielone warzywa Pieczone młode warzywa Ryż z bobem i szpinakiem Pasta z bobu z miętą Pasta z bobu Letnia sałatka
Kulinarne przygody GatityBób na blogu: Sałatka z bobem i zielonymi szparagami Sałatka: bób i cukinia Sałatka z bobem i fasolką szparagową Sałatka z groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji Sałatka z kaszą orkiszową Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Quinoa i smażone zielone warzywa Pieczone młode warzywa Ryż z bobem i szpinakiem Pasta z bobu z miętą Pasta z bobu Letnia sałatka
Kulinarne przygody Gatitywartościowych składników odżywczych. Bób na blogu: Sałatka: bób i cukinia Sałatka z bobem i fasolką szparagową Sałatka z groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji Sałatka z kaszą orkiszową Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Quinoa i smażone zielone warzywa Pieczone młode warzywa Ryż z bobem i szpinakiem Pasta z bobu z miętą Pasta z bobu Letnia sałatka
Kulinarne przygody GatitySałatki, które zastępują cały obiad, u nas zawsze mają wzięcie. Ich składniki w dużej mierze zależą od zawartości lodówki i aktualnych zachcianek gotującego;) Bazą takiej sałatki często bywa ryż albo makaron, warto jednak poeksperymentować z wykorzystaniem różnych kasz. Ugotowana na sypko ulubiona kasza - gryczana, orkiszowa, bulgur lub pęczak - doda nie tylko smaku, ale i wartościowych składników odżywczych. Przygotowując sałatki
Obiad gotowyInspiracje - tym razem szykujemy pomysłowe i inspirujące przepisy da dzieciaków. Zainspirowałam Was? #lubelloveinspiracje #lubella #lubellamini Składniki na 3 porcje: 100 - 150 g makaronu mini świderki Lubella z czekoladą DecoMorreno 1 banan 2 kiwi kilka truskawek do sałatki syrop klonowy garść truskawek do jogurtu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki cukru Przygotowanie: Zaczynamy od ugotowania makaronu zgodnie z przepisem(...)opakowaniu, tj.100 gram makaronu na 1 litr wody, gotujemy 5-7 minut. Ja gotowałam 6 minut i od razu przecedziłam i lekko przelałam zimną wodą. Banaka i kiwi obieramy kroimy w kostkę lub mniejsze kawałki, truskawki na 4 ;) Układamy na talerzu tak, żeby powstała nam sałatka owocowo makaronowa. Zajmijmy się przygotowaniem jogurtu, tak więc oczyszczone i o szypułkowane truskawki wrzucamy
Życie zaczyna się w kuchniLubella . Urocze małe formy - piórka, kokardki, kolorowe rurki, kółka czy świderki - przypadną do gustu szczególnie małym smakoszom. Oprócz tradycyjnych pomysłów np. na zupę lub klopsiki z makaronem, mini makaroniki świetnie się sprawdzą w sałatkach, zarówno wytrawnych, jak i słodkich. Do tych ostatnich polecam czekoladowy makaron. I właśnie tych mini świderków z czekoladą użyłam do przygotowania sernika z jogurtu greckiego. Pamiętacie
Obiad gotowySkładniki: 200 g ulubionego makaronu 300 g fileta z kurczaka 1/2 pora kilka kawałków papryki konserwowej 3-4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki
czarrna od kuchniSałatki to mój ulubiony temat po makaronach i kaszach, dzisiaj zapraszam na kolejny pomysł, z dodatkiem kiełbasy krakowskiej. Więcej pomyslów na sałatki i surówki znajdziecie tutaj Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską, papryką, rzodkiewką i słonecznikiem Składniki: 2 garście świeżej rukoli 3 plasterki kiełbasy krakowskiej z zielonym pieprzem 2 rzodkiewki 1/2 małej, czerwonej papryki 2 garście łuskanego słonecznika dressing
Moja smaczna kuchniaKolejna odsłona sałatki z serkiem wiejskim. Jest dziecinnie prosta, za to bardzo smaczna. Świetna propozycja na dietetyczne śniadanie, Jedna z moich potraw skierowana dla osób odchudzających
Kuchnia Pełna Pasjistudzę. Wystudzone piersi kroję w większą kostkę, przekładam do miski, dodaję poszatkowaną kapustę pekińską, pokrojoną w kosteczkę cebulkę, obie papryki i odsączoną kukurydzę. Makaron z zupek chińskich kruszę na drobne kawałki i wrzucam do sałatki, dodaję kilka łyżek majonezu, doprawiam solą i pieprzem. Sałatkę dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie wyjmuję i znów(...)mieszam, jeśli jest za sucha ( makaron podczas zmiękczania mocno wpija mokre dodatki ) dodaję jeszcze łyżkę majonezu. Mieszam i sałatka jest gotowa. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródHej! Sałatka z paluszkami surimi ma tę zaletę, że szybciutko się ją robi. Można dowolnie komponować swoje składniki i za każdym razem jest wyśmienita. Zróbcie ją
Tylko pyszniePięknie się prezentuje, wyśmienicie smakuje i nie wymaga dużo pracy... sałatka idealna :) Dominuje smak tuńczyka i sosu czosnkowego, z którym współgra lekko pikantna rukola i słodkie pomidorki. Jest treściwa, pyszna i nie potrzeba nic kroić ;) Sk ł adniki: 150g makaron pełnoziarnisty kokardki/penne puszka kukurydzy 2 puszki tuńczyka w sosie własnym ½ opakowania rukoli 2 kulki sera mozzarella 250g pomidorków koktajlowych sól(...)ząbki czosnku Sposób przygotowania : Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Układamy na dnie szklanego naczynia. Kukurydze odsądzamy z zalewy i wysypujemy równomiernie na makaron. Tuńczyka odsączamy i umieszczamy jako kolejna warstwę na kukurydzy. Na tuńczyku układamy równa warstwę rukoli. Mozzarellę kroimy w kostkę i układamy na rukoli. Przygotowujemy sos czosnkowy: Jogurt grecki, majonez
Pyry na Gaz