sałatki surówki - 5801 przepisów (strona:312/387)

Surówka z dyni z rukolą i orzechami 147

przepisy w formie surówek, zapiekanek czy grzanek. Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Bruschetta z cukinią i hokkaido Surówka z dyni z rukolą i orzechami Składniki: opakowanie rukoli 1/4 małej dyni hokkaido 100 g orzechów włoskich 100 g nerkowców 4 łyżki oliwy z oliwek aromatyzowana ziołami, przepis znajdziecie tutaj(...)skóry, usuwamy środek, najlepiej łyżeczką. Przy pomocy obieraczki do warzyw wycinamy wstążki i wkładamy do marynaty. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Na talerzu rozkładamy rukolę, zamarynowaną dynię, wierzch sałatki posypujemy kawałkami orzechów

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z buraków po ukraińsku 235

Muszę przyznać, że najbardziej lubię buraczki na ciepło i dlatego najczęściej pojawiają się na naszym stole. Doskonale takie buraczki pasują do smażonych lub pieczonych dań i

UgotujmyTo.pl
Kotlety drobiowe z panierką typu Panko 225

Bardzo smaczne  kotlety drobiowe , ale z troszeczkę inną panierką. Wykorzystałam bułkę tartą typu japońskiego Panko . Ma lżejsze, większe płatki, przez co panierka jest puszysta i

Salonik smaków
Coleslaw z młodej kapusty 221

weekend zrobiłam pyszną surówkę, którą na pewno znacie i często robicie, coleslaw. Uwielbiam surówki z kapusty, a do tego coleslaw wykorzystałam dwa jej rodzaje, czerwoną i młodą kapustę. Surówka do obiadu. Pasuje do mięsa i do ryby. Kolrowa i smaczna! Coleslaw Składniki: 4 porcje 200 g czerwonej kapusty 200 g młodej kapusty lub białej 2 marchewki 2 łyżki pokrojonej natki(...)sezamu Poszatkuj obie kapusty. Marchewkę utrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj składniki na dressing, dodaj do warzyw i jeszcze raz wymieszaj. Upraż nasiona na patelni i posyp sałatkę nimi sałatkę przed podaniem. The post Coleslaw z młodej kapusty appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Miętowa kaczka z patelni 248

Hej!, jeśli spodobała Wam się kaczka i jej smak a zawsze odpycha Was to że trzeba długo ją robić a do tego angażować piekarnik, to od

Kuchnia PROzdrowotna
Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami 175

Ostatni miesiąc tego roku postanowiłam rozpocząć od śniadania z cytrusami w roli głównej. Wczoraj dostałam sporo dużych gruszek, pyszne, słodkie, a jednocześnie delikatne w smaku i

Moja smaczna kuchnia
Pod Stancyjom w Bukowinie Tatrzańskiej 140

Podczas pobytu w Bukowinie Tatrzańskiej nasza ulubiona restauracja była zamknięta. W naszym mniemaniu najlepszy lokal gastronomiczny w tym mieście. Przypadkowo spotkany właściciel poinstruował nas, że możemy

Karola gotuje
Cukiniowe mielone 177

dokładniej posiekać. Cukiniowe mielone to idealny pomysł dla tych, którym znudził się tradycyjny sposób przygotowania kotletów. Są lekkie i pyszne - idealnie wkomponują się do lunchboxa w towarzystwie ryżu i sałatki. Musicie wypróbować!  Składniki : na ok. 6 kotlecików duża, ugotowana pierś z kurczaka  1/2 cukinii 1 jajko 1 łyżka kremowego serka typu Almette kilka kropel soku z cytryny(...)kotleciki (mi wyszło ich łącznie 6), obtoczyć w płatkach i smażyć po kilka minut z każdej strony na niewielkiej ilości tłuszczu. Podawać z ziemniakami/ryżem/kaszą i ulubioną surówką. .    Smacznego! 🌟 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Sałatka z rukoli z mozzarellą, parmezanem i pomidorkami koktajlowymi 145

Zimą staram się, aby moje śniadania były kolorowe. Im więcej żywych i soczystych barw tym lepiej. Dzisiaj postawiłam na włoskie smaki, które zawsze poprawiają nastrój, nawet

Moja smaczna kuchnia
Pyszne tosty zgrzewane z czerwonym pesto 196

I znów poniedziałek a my ich tak nie lubimy. Ciężko nam znów wejść na pełne obroty po leniwym weekendzie. Dlatego też proponujemy mało wymagający posiłek do

Pyza i Surówka
Żeberka z młodą kapustą 416

Żeberka z młodą kapustą to kolejna propozycja po domowej kiełbasie à la gołąbki na sezonowe wykorzystanie młodej kapusty. Bo któż nie lubi młodej, zielonej kapusty wiosną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z burakiem z rukolą i orzechami 165

Podczas moich wycieczek do innych miast w Polsce staram się korzystać z uroków wyjazdu jak tylko to możliwe. Pozwalam sobie wtedy na totalny luz , chętnie przemieszczam

Moja smaczna kuchnia
Surówka z młodych warzyw z rukolą 219

mnie zastępuje bazylię za którą raczej nie przepadam. Za to rukolę uwielbiam. Dodaję ją do wszelkich past kanapkowych, makaronowych, do zielonych zup, no i oczywiście całą kopą na kanapki. Surówka, którą chcę Wam zaprezentować powstała z młodych warzyw. Tak się składa, że wszystkie warzywa są młode, delikatne i kruche. Główny składnik stanowi kapusta, ale dodałam również młodą marchew, cukinię, paprykę(...)wody sok z połówki cytryny lub 4 łyżki białego octu winnego kilka łyżek oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Marchew obrać, razem z cukinią zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Paprykę pokroić w cienkie słupki

Czerwień i błękit
Surówka marchewkowo-selerowa 184

zapewne, jest dość popularnym dodatkiem do dań obiadowych, szczególnie w szkolnych stołówkach czy barach mlecznych. Mimo swej prostoty jest bardzo smakowita. Swoją wersję wzbogaciłam o kilka dodatków, dzięki którym surówka smakowała jeszcze lepiej:) Składniki (na 4 porcje): kawałek selera (ok 250g) 1 marchew (ok 150g) 1 kwaśne jabłko 2-3 liście czosnku niedźwiedziego 3 łyżki ekspandowanych zbóż (np. żyto, gryka(...)zetrzeć na średnich oczkach. Jabłko obrać, zetrzeć na dużych oczkach. Warzywa i jabłko skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Liście czosnku posiekać. Składniki sosu wymieszać, posolić do smaku. Sosem polać sałatkę, posypać ziarnami, zbożem ekspandowanym i czosnkiem. Smacznego

Obiad gotowy
Najpopularniejsze wpisy 2016 roku 216

Szczęśliwego Nowego Roku! Dzisiaj mija 7 lat odkąd rozpoczęłam najpiękniejszą przygodę mojego życia - kulinarne blogowanie! Piękna liczba, prawda? Pierwszy dzień 2017 to czas podsumowań roku ubiegłego

Moja smaczna kuchnia