Młoda polska kapusta to istna bomba witaminowa. Zawiera dużo witamin A, witaminy z grupy B, C i E. Ma dużo biotyny - ułatwia trawienie tłuszczów, pomaga zwalczać
Posadzone i zjedzoneDawno minęły czasy, kiedy jadłam kupny paprykarz szczeciński w czerwonej puszce. Jedyny w swoim rodzaju. Na chrupiącej bułce lub pajdzie ciepłego chleba z piekarni u Lisińskiego
Posadzone i zjedzonePo niekończącym się paśmie ulew, podtopień i nawet powodzi mamy w Trójmieście wreszcie powrót lata z prawdziwego zdarzenia. Aż chce się wychodzić z domu i łapać
Posadzone i zjedzoneUwielbiam surówki. Bez nich nie wyobrażam sobie drugiego dania. Dziś przepis na szybką surówkę z ogórka kwaszonego z rzodkiewką. Kolorowo, zdrowo i smacznie. Idealny dodatek do
Słodkie okruszkiKapusta zajmuje czołowe miejsce wśród najbardziej cenionych środków medycyny ludowej. Ze swych niezwykłych właściwości leczniczych znana jest od ponad 4.000 lat. W starożytnym Rzymie kapustę uważano
mojewypiekiinietylkoViolaPassion Następna pyszna surówka. Składniki: Główka białej kapusty 1 średnia cebula 1 marchew pieprz ziołowy sól do smaku 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy 1
Viola cooks with passionViolaPassion Wspaniała surówka do obiadu: do schabowego czy wątróbki . Przypomina mi moje czasy szkolne kiedy chodziłam na obiady w szkole Mama nie robiła jej
Viola cooks with passionPyszna przystawka. I bardzo efektowna. A ponieważ można teraz kupić i świeże figi i jeżyny więc koniecznie sprawdźcie jak smakuje. Bardzo, bardzo polecam! Przepis na podstawie
Stare GaryViolaPassion Bardzo ważna część do każdego obiadu surówka. Bez niej nasze danie byłoby nie kompletne. Dziś chciałabym wam pokazać wam surówkę z czerwonej kapusty z majonezem
Viola cooks with passionPrzepis autorski (mój). Sałatkę wymyśliłam "na poczekaniu". Chciałam zrobić jakąś lekką, a jednocześnie sytą i koniecznie - z makaronem. Wyszła przeeepyszna i chwilę po jej przygotowaniu musiałam
Di gotujeSurówka jak najbardziej na czasie. Trwa pełnia sezonu pomidorowego. Nie wiem jak u Was, ale u mnie wszyscy się nimi zajadają. Tym są smaczniejsze bo z
Smaki EwyCzasem z rana, po wstaniu z łóżka, mimo że jestem bardzo głodna, to sama nie wiem co bym zjadła, na co mam ochotę...Nie mam
Z Majeczką w kuchniNadal króluje cukinia - pomiędzy ogórkami i zbliżającymi się śliwkami. Niedawno kupiłam bardzo ciekawe urządzenie - krajalnicę spiralną. Coś niesamowitego! Cukinię można pokroić w spaghetti o metrowej długości
Smaki EwyCzasem zamiast treściwego obiadu, przy którym spędzimy mnóstwo czasu, nachodzi ochota na coś pożywnego, a lekkiego zarazem. Tak przygotowana sałatka z tuńczykiem białym, nie tylko ładnie
Z Majeczką w kuchniPrzepis autorski (mój). Znacie olej rydzowy (tzw. olej z lnicznika siewnego, olej z lnianki, olej kamelinowy)? Kiedyś był dość popularny, choć dziś ponownie robi się bardziej
Di gotuje