Kwiecień w statystykach wyglądał tak : 205 polubień na FB 119 obserwujących 52 posty 47 ,116 wyświetleń najpopularniejsze posty : Sałatka ze słonecznikiem Tradycyjny biały barszcz wielkanocny Polska minestrone z wielkanocnym akcentem Dziękuję Wam za to, że tutaj ze mną jesteście! To właśnie dla Was jest kolejne rozdanie
Magiczne Życie Martyjest fantastyczny i przeze mnie nazywany zielonym albo błotnym. Taki właśnie kolor uzyskujemy po dodaniu oleju z pestek dyni. Ten smak, pasuje i do sałatek i do kiełbasek czy mięsa z grilla. Po prostu musicie się przekonać, a jeśli uwielbiacie suszone pomidory to na pewno zdobędzie Wasze podniebienie. Składniki : * pół szklanki jogurtu greckiego * 2 suszone pomidory dobrze odsączone
Magiczne Życie Martypomidory * nagroda w konkursie * kolejna nagroda w konkursie * dietetyczne śniadanko * nowe talerze do zdjęć z Tesco * testowanie produktów polecanych przez Pana Makłowicza * pyszna sałatka z awokado * nowe kwiaty w doniczkach * posiane i posadzone * tutaj będzie fasolka, ogórki , kukurydza i słonecznik * moje ziółka * ciekawa wystawa w mieście
Magiczne Życie MartySezon na młodą kapustę trwa, nie umiem przejść obok niej obojętnie. W mojej kuchni króluje bigos z młodej kapusty i gołąbki. Ale obowiązkowo do młodych ziemniaków
Magiczne Życie Martyjedzonka * kawa z Tysią :* * duży słój na ogóreczki * a tutaj już z ogórkami, które sukcesywnie znikają ze słoika po jednym dniu * wygodne saszetki z olejami do sałatek * nowe serwetki * jeszcze raz dziękuję za tak miły prezent * niedzielny obiad I tydzień zaczynam kolejny. Będzie cały truskawkowy
Magiczne Życie MartyCo myślicie o truskawkach podanych z miętą, cukrem trzcinowym i sosem balsamicznym? Ja do tej pory uwielbiałam truskawki z cukrem i śmietaną. Jednak te podbiły moje
Magiczne Życie MartyDietetyczne rewolucje organizowanych przez firmę Oleofarm w restauracji Delight w krakowskim hotelu Andel's . Spotkanie na celu miało przybliżenie nam zasad zdrowego odżywiania i komponowania smacznych i zdrowych sałatek, jak również zapoznanie nas z szeroką ofertą soków i olejów firmy Oleofarm. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć! Tabule (oryginalna nazwa to tabbouleh) to orientalna, arabska sałatka składająca się z kuskusu i warzyw. Jadłam ją tylko raz i do tego stopnia mi zasmakowała, iż postanowiłam przygotować własną wariację, z tego co miałam dostępne w kuchni i lodówce. Pyszny, orzeźwiający obiad, z lekkim pazurem dodanym dzięki ostrej papryce całkiem przerósł nasze oczekiwania. Cała duża porcja zniknęła w okamgnieniu
Pora coś zjeśćobłędny smak, więc tym bardziej warto przepis zapisać, zapamiętać i kiedyś wypróbować! Nie od dzisiaj wiadomo, że truskawki, szpinak i odrobina octu balsamicznego świetnie smakują razem w formie sałatki, więc dlaczego nie zmiksować ich razem, tworząc pyszny, pożywny koktajl? Szpinak i truskawki to kopalnia witamin! :-) Szpinak chyba na stałe zagości u mnie jako dodatek do różnych napojów z owocami
Pora coś zjeśćPost Marchewka ‚ na krótko ‚ z groszkiem (marchewka na słodko) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojesię do nich oliwę, przyprawy i inne dodatki, które wzbogacają smak, ale nie zmieniają konsystencji surówki. Teoretycznie już nawet zwykłe dodanie śmietany, czy jogurtu do surówki zmienia ją w sałatkę. Jednak poniżej nawet ‚surówki’ z majonezem,czy śmietaną przydzieliłam do kategorii ‚surówki’, o ile pasują one do dań obiadowych. Nie od dziś wiadomo, że surowe warzywa są bardzo zdrowe
Kulinarne PrzebojePost Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeszpinaku. Szpinaku nie powinni spożywać głównie: chorzy na dnę moczanową cierpiący na reumatyzm osoby ze schorzeniami nerek ludzie z chorą wątrobą Jak podawać szpinak? Szpinak można wykorzystać jako element sałatek, makaronów, naleśników. Równie dobrze smakuje jako dodatek do dietetycznych koktajli. Jak blanszować szpinak? Blanszowanie polega na poddaniu krótkotrwałej obróbce termicznej, poprzez zanurzenie warzywa we wrzącej lub gorącej wodzie. Czas blanszowania
Kulinarne PrzebojePost Brokuły z sezamem w sosie miodowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje