składniki: 5 jaj 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 puszka kukurydzy 10 dkg twardego sera żółtego 50 – 80 g cebuli 1 łyżka ketchupu pikantnego 6
Domowy Smak Jedzeniagałki muszkatołowej, zataru, sezamu czy mięty. Musi być ona pełna melasy, wód kwiatowych, ryżu, soczewicy, fasoli, mięsa, serów, warzyw i owoców, orzechów i ziaren. Taką właśnie kompletujemy. A gdy tylko skończymy, zaprosimy Was na mutabal, czyli pastę z bakłażanów, tabbouleh, czyli sałatkę z natki pietruszki i świeżej mięty, foul, czyli past z bobu, zupę krem z czonsku, migdałów i granatów
GRUBY WAŁEKmiarę pęcznienia pęczaku:) dolewaj pozostałą część. 4. Po ok 20-30 minutach dodaj ser pecorino. Całość posyp świeżym majerankiem. Wymieszaj. P onieważ nie lubię nazwy kaszotto, danie jest praktycznie bez nazwy. Smak tworzy świeży majeranek. Podawaj z sałatką ze smażonego bakłażana
AZgotuj!Idealna w swej prostocie. Ilość składników dodajemy według własnego uznania. rukola ser feta pomidory słonecznik łyżeczka oliwy z oliwek Pomidory kroimy. Do rukoli dodajemy pomidory i pokruszoną fetę. Słonecznik prażymy na oliwie i posypujemy nim sałatkę. Gotowe
Atlas Smakówzimno, w zakładce RECENZJE PRODUKTÓW, możecie przeczytać więcej o tym produkcie. Wykorzystałam go do przygotowania pysznej sałatki- polecam :) Składniki: olej rzepakowy sok z cytryny sałata lodowa papryka czerwona i żółta pieczona pierś z kurczaka natka pietruszki kiełki rzodkiewki pomidorki koktajlowe ser feta sól i biały pieprz Wykonanie: Pierś z kurczaka oczyścić, obsypać ulubionymi przyprawami i pokropić olejem rzepakowym. Zawinąć
The Sweet DamselPołączenie soczystych brzoskwiń , pędów bambusa, ryżu i kurczaka to udany eksperyment. Sałatka wyszła niebanalna i bardzo smaczna, podbije serca wielu osób. Podana w salaterce BOGUCICE-AGAWA PLATIN Składniki: 100 g ryżu długoziarnistego 100 g sera żółtego np goudy 40 dag fileta z kurczaka 1 puszka brzoskwiń 1 mała puszka pędów bambusa 1 puszka kukurydzy 1/2 cebuli
Wanilia i KardamonProsta, szybka w przygotowaniu i niesamowicie smaczna wytrawna tarta z brokułami, serem i wędzoną kiełbasą. Tarta bardzo się wszystkim spodobała, chyba właśnie dlatego tak szybko
Kuchnia Łukaszaskładniki: 10 czarnych oliwek 5 pomidorków koktajlowych ok. 60 g sera feta 1 zielony ogórek oliwa z oliwek oregano sól dodatkowo: 10 wykałaczek wykonanie: Pomidorki
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g świeżych małych pieczarek 50 g masła 150 g twardego sera żółtego 150 g twardych ogórków kiszonych 100 g białej części pora 220 g
Domowy Smak Jedzeniastarty parmezan, zalewamy jajkiem. Wkładamy na 18 minut do piekarnika, funkcja termoobieg, w temperaturze 175 stopni. Sałatka: -posiekana sałata lodowa -groszek zielony -jabłko starte -ogórek kiszony w kostkę pokrojony -majonez -pieprz Wszystkie składniki łączymy razem. Dodatkowo: -pieczywo podgrzane w opiekaczu -ser -pomidor
BaRepasktórych postanowiłam zrobić wegetariańskie carpaccio. Buraki goszczą u mnie w domu pod wieloma postaciami...jako składnik zup, sałatek czy surówek, a dzisiaj zapraszam na pyszne carpaccio. Szczerze polecam. Składniki na 2 porcje : 4 podłużne upieczone buraczki garść włoskich orzechów 200 g sera feta 1 mała czerwona cebula 1/3 papryczki chili kilka zielonych oliwek bez pestek bazylia do dekoracji Dresing
Gosia gotujeProsta i smaczna przystawka. Oczywiście wtedy, gdy wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Ślimaczki z ciasta francuskiego możemy przyrządzać na wiele sposobów. Ja najbardziej lubię z serem żółtym
Salonik smakówSkładniki: 12 plasterków sera żółtego ( dowolny ) 4 placki do tortilli 1/2 opakowania sera gorgonzola ser mozarella wiórki szczypiorek dowolny ulubiony serek do smarowania pieczywa np. Almette mix sałat z rukolą i roszpunką 2 ząbki czosnku 1 sos do sałatek ziołowo paprykowy ( te takie mini sosiki do rozrobienia na oleju) 4-8 plasterków balerony gotowanego, lub innej dowolnej ulubionej
ClauditteMissCookingJest to wersja wegetariańska, w wersji mięsnej dodaje się cienkie plasterki upieczonego boczku na górę. W tej sałatce królują tylko polskie składniki! Zapraszam do kuchni i polubienia bloga! Dla 1 osoby Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Kilka liści sałaty Garść startego sera wędzonego "Rolada Ustrzycka" Kilka pieczonych ziemniaczków przyprawionych na ostro 2 cm kawałek ogórka Trochę suszonej żurawiny
Kuchnia PROzdrowotnaminut po tym czasie wyjmij zapiekankę, posyp startym serem i wstaw jeszcze na ok. 10 minut, aż ser roztopi się i delikatnie zarumieni gotową zapiekankę wyjmij i odstaw na ok. 15 min, aby delikatnie zastygła serwuj na ciepło lub zimno z sałatką lub surówkami Natłuść całą foremkę oliwą. Na dnie foremki ułóż dwie warstwy plastrów ziemniaków, obie przypraw solą
Szybko Szybkowar