łodyżki natki pietruszki(listki zużyłam do kaszotto z piątku) i łodyga brokuła (z różyczek robiłam wcześniej nadzienie do naleśników). Poniższy przepis potraktujcie więc jak inspirację. Lubię podawać ją z sałatką z rukoli z oliwą i octem balsamicznym. Frittata jest dobra na ciepło i zimno i po pokrojeniu w trójkąty możecie ją zapakować do lunchboxa. Składniki / na 4 porcje: 2 łyżki(...)Połowę dodajemy do ribollity, a połowę do fasoli z pomidorach. Fasulye pilaki podajemy ze świeżym chlebem. ➤ Kliknij - Przepis na fasolę gotowaną w oliwie i pomidorach Niedziela - Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem Na niedzielny stół zaplanowałam danie, które pięknie wygląda. Pomidory faszerowane ryżem, ziołami i tuńczykiem z puszki. Prosto i pysznie. ➤ Kliknij - Przepis na pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem *** Proste obiady
Chilli Czosnek i Oliwastaropolskim zrazie zawijanym. Oprócz tego, że możemy te zrazy podać np. w razowym chlebie, powinniśmy, oprócz ziemniaków i frytek dodać kaszę gryczaną . Jeżeli podajemy kurczaka w potrawce, podajmy ryż . Zamiast frytek, można podać pieczone ziemniaki, krokiety ziemniaczane, kulki, cząstki. Z reguły podaje się typowe dania kuchni polskiej, jednak czasami, chcąc czegoś wyjątkowego, można przygotować potrawy regionalne lub z kuchni(...)tego kiść winogron, orzechy; 4.dwa rodzaje sałatek np. tradycyjna jarzynowa - zawsze bardzo popularna, dla osób uważającą tę sałatkę za bardzo pospolitą ,proponuję podać na niej pół jajka owiniętego szynką i już będzie to się nazywało jajko z szynką na sałatce, poza tym grecka, francuska, z kurczakiem, tuńczykiem . Przy wyborze sałatek należy pamiętać, żeby nie zamawiać
Kulinarny karnet Christophera