Sałatka dla tych, którzy lubią smak i zapach curry. Składniki: -ok. 35 dkg piersi z kurczaka -szklanka makaronu ryżowego -kilka ogórków konserwowych -puszka kukurydzy konserwowej -4 jajka -kawałek pora -sól, pieprz -curry -majonez Makaron ryżowy gotujemy w osolonej wodzie ok. 20 minut. Odcedzamy, przelewamy zimna wodą, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Pierś z kurczaka gotujemy
Maminek kulinarnysobą mieszamy i dodajemy 4 łyżki oliwy z oliwek. znowu dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki. Smacznego! :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufactureobiadu, oraz to co akurat miałam w lodówce, całość okazała się trafionym pomysłem. Sałatka z makaronem spaghetti SKŁADNIKI: 15 pomidorków koktajlowych ok 150 g ugotowanego makaronu spaghetti 1 papryka żółta 3 ogórki kiszone 100 g sera feta pieprz papryka słodka kawałek pora 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka keczupu PRZYGOTOWANIE: Ugotowany makaron kroimy na drobne kawałki. Paprykę i pomidorki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijajka gotowane na twardo, 1 puszka tuńczyka w kawałku, w sosie własnym, kawałek pora, 1 serek capresi typu włoskiego (może być również mozarella - wersja bardziej kaloryczna, feta - wersja bardziej słona) Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek, sok połowy cytryny, zioła do sałatek, może być zielona czubrica (ulubione) Wykonanie: Kroimy wszystkie warzywa, jajka, ser w kostkę. Dodajemy tuńczyka
kgwjanczewoniespodziewanych gości... przepis pochodzi z zeszytu mamy... w zanadrzu mam jeszcze ok. 10 bardzo szybkich sałatek do wypróbowania... może któraś przypadnie wam do gustu Składniki: 125 g żółtego sera 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki ananasa 100 g wędliny (np. wędzonego schabu) 1/2 pora (tylko biała część) 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Wykonanie: Ser, ananasa
IMPRESJA SMAKUjego braki... Idealnie pasuje do wszystkiego...ja uwielbiam przede wszystkim solony, ale i sałatkom również nie powiem nie... Oto jedna z nich: Składniki: 500 gram bobu 6 małych i młodych ziemniaków pęczek szczypiorku 3 łyżki groszku konserwowego 2 ogórki konserwowe 1/2 pora 2 łyzki greckiego jogurtu 1 łyżka majonezu sół, pieprz Bób gotujemy do miękkości. Ziemniaki oczyszczamy
NaKońcuJęzykasurówek. Niestety główki przeważnie ważą ponad kilogram i zanim bym całą posiekała na obiadową sałatkę, to by zwiędła. Dlatego też dzisiaj robię z niej kapuśniak. Składniki : * 500 g żeberek wieprzowych * 1/4 główki białej kapusty * 4 ziemniaki * marchewka * pietruszka * 1/4 selera * pół małego pora * natka pietruszki, koperek * sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie Przygotowanie : Mięso zagotować, dodać przyprawy
Magiczne Życie Martypory zawsze się udawał. Dodam jeszcze, że organizacja tego przyjęcia daje mi mnóstwo radości. A w tym roku wyjątkowo, gdyż są to pierwsze urodziny mojego męża, od kiedy działa mój blog kulinarny, do którego założenia, rok w rok, namawiali mnie wszyscy imprezowicze. Jeśli zaś chodzi o przepis na moje ulubione danie, to nie będzie to sałatka. Ostatnio moim numerem
W mojej kuchniZnakomicie zastępuje surówkę z młodej kapusty. Warto spróbować. Składniki : -kilka liści kapusty pekińskiej -marchew -jabłko -kawałek pora -posiekany koperek -sól, cukier, olej Oddzielamy
Maminek kulinarnyTaką surówkę robię bardzo często - jest bardzo smaczna a składniki są łatwo dostępne. Marchew, jabłko i por to same witaminki - z dodatkiem jogurtu naturalnego doskonale nadają
Alutka-GotujeDzień dobry! Lato to czas zamykania sezonowych smaków do słoików, aby służyły nam przez następny rok, do początku nowego sezonu na dany produkt. Szeroko pojęte przetwory
Pora coś zjeśćzapiekanki możecie przygotować lekką sałatkę na bazie mieszanych sałat z odrobiną oliwy i soku z cytryny. Czas przygotowania: 30 min. Składniki na blaszkę o wymiarach 40 cm x 30 cm Koszt przygotowania: 26,00 zł SKŁADNIKI na zapiekankę ze szparagami: 500 g świeżysz szparagów 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 275 g) 1 por 2 pomidory 2 łyżki tartego parmezanu(...)zgęstnienia sosu. Cały czas mieszamy, aby nie przypalić. Sos zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą, pieprzem i tartym parmezanem. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki, pomidory w plastry, a pora w cienkie krążki. Blaszkę smarujemy masłem i wykładamy ciastem francuskim robiąc 1 cm brzegi. Ciasto smarujemy sosem beszamelowym i posypujemy porem oraz natką pietruszki. Następnie układamy plastry pomidora i ugotowane
kulinarnyJaimprezę. Do sałatki proponuję tuńczyka w sosie własnym, w oleju może być za tłusty. Sałatka doprawiona majonezem Kieleckim będzie pyszna! Składniki: 1 woreczek ryżu mój miał 125 gram 1 puszka tuńczyka 1 czerwona papryka 4 ogórki kiszone z domowej spiżarni cebulka ze szczypiorkiem por około 3-4 cm sok z 1/2 limonki majonez Kielecki Przygotowanie : Tuńczyka osączamy(...)zalewy. Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy przed połączeniem z tunczykiem. Paprykę oraz pora i cebulkę ze szczypiorkiem drobno kroimy. Wszystkie składniki razem łączymy. Dodajemy majonez, sok z limonki, sól i pieprz
Życie zaczyna się w kuchniPrzepisów na bogracz jest tyle, co na popularną sałatkę jarzynową. Każdy ma swój i każdy robi go według własnego gustu. Ja dziś postanowiłam podzielić się z Wami przepisem, który gości u mnie na stole. Zima to idealna pora na takie rozgrzewające dania jednogarnkowe. Można zrobić takiej potrawy nieco więcej i odgrzać na następny dzień. Ta czynność akurat dobrze
My simple kitchenodsączyć z nadmiaru tłuszczu. Serek camembert umieszczamy w żaroodpornym naczyniu. Kładziemy na niego pokrojonego pora. Przygotowujemy zalewę z oleju, cukru, cytryny, czosnku i przypraw. Zalewamy ser. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach (góra/dół) przez 20 minut. Opcjonalnie całość podajemy z sałatką z rukoli i słonecznika. Smacznego
upichcona