dodatkami są kiszone lub marynowane warzywa, sałatka Coleslaw, cebula i duża ilość sosu BBQ. PULLED PORK SANDWICH Marynowana karkówka ułożona na cebulach Mięso po upieczeniu i rozdzieleniu Sos barbecue Składniki: 1,5 kg karkówki 3 cebule (opcjonalnie) ok. 2 szklanki wody do podlania mięsa podczas pieczenia Marynata do karkówki: 2 płaskie łyżki wędzonej papryki 0,5 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Codziennik Kuchennykasza bulgur z jabłkiem i truskawkami Papryka faszerowana kaszą gryczaną i warzywami Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki Pełnoziarniste fusilli z pesto z rukoli Pęczotto ze świeżymi kurkami Placek jaglany z borówkami Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni Pieczona jaglanka z suszonymi morelami i orzechami laskowymi Pieczona owsianka z brzoskwiniami Pieczone topinambury Sałatka ze szpinaku i pieczarek Smażony bakłażan
My Chcemy JeśćSałatka powstała na specjalne życzenie mojego męża, miała być zdrowa. Zasmakował i stwierdził że jest pyszna więc nic innego mi nie zostało jak podzielić się przepisem. Składniki: 1/2 szklanka kaszy pęczak ( +1 łyżeczka soli i 1 łyżeczka oleju) 350 g bakłażana 100 g pomidorków koktajlowych 150 g papryki żółtej 2 sztuki figi natka pietruszki Sos: 4 łyżki soku
Delicious Titbitsurlop, już liczę dni :)). Teraz o sałatce, a taką właśnie wczoraj na kolację zrobiłam. Chodziła już za mną odkąd pojawiły się truskawki, ale czas jak zwykle nie pozwalał na zrobienie. Wczoraj była okazja i truskawki więc machnęłam. Dla mnie i mojego połówka super. Smakowała, trochę inna, lekko na pikantnie, bo dodałam fetę z papryką i chili. Tak to coś
kruche babeczkiDziś polecam bardziej sycącą odmianę tej sałatki, która doskonale pasuje na drugie śniadanie, a nawet może zastąpić lekki obiad. Wystarczy tylko kilka składników, aby otrzymać naprawdę pyszne danie. Koniecznie spróbujcie. Składniki: • 2 główki sałaty świeżutkiej masłowej • 3 jajka ugotowane na twardo • ulubione zioła: szczypiorek, pietruszka, estragon • pierś z kurczaka • przyprawy do mięsa: czosnek, papryka, inne ulubione • olej do grillowania
W mojej kuchniBardzo lubię sałatki makaronowe, zwłaszcza te pikantne. Pierwszy raz wzbogaciłam ją o smażone pieczarki i to był strzał w dziesiątkę, smakowała nam bardziej niż ta z pieczarkami marynowanymi. Jest bardzo syta i wyraźna w smaku, więc idealna na przyjęcia. Składniki: szklanka makaronu kokardki puszka fasoli puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki cebula 150 g pieczarek ząbek czosnku
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaoleju nierafinowanego przyprawy - sól, pieprz, papryka ostra 1. Jajka ugotuj na twardo 2. Makaron ugotuj al dente i odstaw do wystygnięcia 3. Do pudełka na jedzenie wrzuć makaron, na to połóż (wypłukane wcześniej) ciecierzycę, kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki i pora w paskach. Polej olejem, dodaj przyprawy i wymieszaj. 4. Na wierzch sałatki połóż pokrojone w kostkę jajka i posyp
Powiedz dietom niezaległości i prezentuję Wam pyszną sałatkę z kalafiorem szynką i serem. Jestem przekonana, że będzie Wam smakowała. A jeżeli jest tu ktoś kto nie lubi majonezu spokojnie można go zamienić na gęsty jogurt naturalny. Zapraszam!!! Składniki: 1 puszka mieszanki groszku i kukurydzy, 1 kalafior (mały), 10 dag szynki, 10 dag sera, 1 papryka, pęczek koperku, sól, pieprz
Passion of Cookingwydawało mi się, że jak sałatka to tylko zielona odmiana natomiast efekt końcowy, imponujący .Trochę zmodyfikowałam a mianowicie podzieliłam składniki na pół, jedną część zrobiłam identycznie jak w tv a w drugiej zamiast oliwy dodałam olej i odrobinę musztardy. Zdecydowanie moja wersja lepsza. Rewelacyjna. Zaczynamy!! Składniki: szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy 1 czerwona papryka pęczek szczypiorku
pieprzny smaczekPrzepis do domu przyniosła mama. Taka sałatka ze słoika jest świetna na niespodziewanych gości. Wystarczy ją odsączyć z zalewy w durszlaku i wymieszać z majonezem. Szybciej chyba się nie da. Koniecznie przygotujcie ją w przyszłym roku, gdy warzywa będą świeże i pachnące. Składniki: 1 kg ogórków 1 duża cukinia 3 cebule 4 czerwone papryki 1 kg marchwii 1 puszka kukurydzy
Pasja Smakuprzepisy z pistacjami: pomidory i papryki faszerowane ryżem i warzywami pilaw z bakłażanem, cynamonem i pistacjami piknikowe crumble w słoiku pistacjowe finansjer z gruszkami Jak można wykorzystać niesolone pistacje w kuchni? Możecie, jak ja, dodać je do Waszego śniadaniowego musli czy owsianki, zrobić z ich udziałem zdrowe batoniki i muffinki lub dosypać do sałatki. Niesolone pistacje mogą również być składnikiem
Chilli Czosnek i Oliwawięcej witaminy C ma tylko papryka i natka pietruszki. Jednak ze względu na zawartość sporej ilości goitrogenów – związków, które mogą wpływać na metabolizm jodu prowadząc do obniżenia jego stężenia w organizmie nie jest zalecany dla osób z chorobami tarczycy. Jarmuż można przyrządzić podobnie jak szpinak, czyli podsmażyć lub zblanszować. Poza tym wzbogaci smak sałatek i dań warzywnych z ryżem
mojewypiekiinietylkofilet z kurczaka w panierce kokosowej , sałatka warstwowa z kurczakiem . Soczysta pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej - składniki: 4 piersi z kurczaka (+- 300 g każda) 2 łyżki musztardy stołowej 2 łyżki miodu 4 łyżki oliwy lub oleju 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 2 ząbki czosnku (opcjonalnie
Kuchnia Łukaszasmacznym. A tu taka niespodzianka :) SAŁATKA Z WĘDZONYM OSTROBOKIEM Składniki: - 1 wędzony ostrobok - 1 puszka fasoli białej - 1 czerwona cebula - 4 ogórki korniszony - 2 papryczki pepperoni - 1 łyżka kaparów - 6 jajek - majonez - pieprz - sól Przygotowanie: Rybę obieramy ze skóry, usuwamy z niej ości i rozdrabniamy ją na kawałki. Płuczemy fasolę. Cebulę, ogórki i paprykę kroimy. Wszystko dodajemy do ryby
Życie zamknięte w smakuoleju, aż odparuje woda. Przestudź. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie, krótkie paski. Cebulę obierz i pokrój w cienkie plasterki. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach lub pokrój w małą kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem i posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem, dopraw do smaku pieprzem i solą. Sałatkę możesz udekorować małymi gałązkami zielonej pietruszki
Przepisy i porady kulinarnetłuszczu. Następnie rwiemy sałatę, kroimy paprykę w cienkie paski, ogórki i pomidora przekrajamy na cząstki. Dodajemy pokrojony szczypior i oliwki, a następnie dolewamy łyżkę oliwy i całość przyprawiamy solą i pieprzem. Składniki mieszamy i dodajemy kurczaka Gotowa tortilla Na każdym placku równo rozsmarowujemy niewielką ilość sosu pesto a następnie należy umieścić na nim sałatkę z kurczakiem ( placki można uprzednio
Miód i pieprzmnie Prymat) - rozmaryn - mielona ostra papryka - bazylia - mielony czarny pieprz Przygotowanie: Karkówkę smaruję z każdej strony musztardą. Następnie dodaję przyprawę do karkówki oraz reszte przypraw. Dokładnie wszystko wklepuję w mięso. Odstawiam na minimum 2 godziny do lodówki. Grilluję karkówkę z każdej ze stron pilnując, aby się zbyt mocno nie przypiekła. Podaj ę z sałatką z pomidorów, cebuli i sałaty
Kuchnia co dniawieczory proponuję wspomnienie ciepłego lata SAŁATKĘ Z GRZYBÓW SKŁADNIKI durszlak ugotowanych grzybów - najlepiej podgrzybków(jeśli duże, przed ugotowaniem należy je pokroić w paski) 50 dkg cebuli 2 duże marchewki 1 szklanka oleju 1 szklanka wody 7 łyżek octu słoiczek koncentratu pomidorowego 4 liście laurowe po 7 ziarenek pieprzu i ziela angielskiego sól, ostra papryka w proszku WYKONANIE: Cebulę pokroić
Kuchnia Beatycebulę pokroić w kostkę, paprykę w 3 cm paski. Paluszki krabowe sparzyć i pokroić w kostkę, a cebulę w piórka. Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać. W szklance wymieszać majonez, jogurt. Czosnek rozgnieść, bardzo drobno posiekać i dodać do szklanki. Sos dodać do warzyw, wymieszać. Sałatę lodową pourywać przed samym podaniem sałatki. Ilość sałaty dodawać wedle uznania. Na koniec
cookliferodzaj sałatki przygotowałam z myślą o wigilii. Ale żeby nie było jakiejś przykrej niespodzianki, zrobiłam ją najpierw na próbę. Mnie smakowało bardzo. Mam nadzieję, że rodzinie też posmakuje. Dzięki warstwowemu ułożeniu kolorowych składników może uda się skusić najmłodszych ;) A nielubiący śledzi zawsze mogą je przełożyć na talerze innych i zjeść dodatki ze spodu ;) Składniki : 4 płaty śledziowe pół cebuli(...)buraki czerwone 8 ogórków konserwowych 3 papryczki chili lub papryka czerwona 3 łyżki majonezu kilka kawałków suszonych pomidorów ok. 20 dag pomarańczowego sera 3 natki pietruszki Buraki obrać, przekroić na połówki i ugotować do miękkości. Odstawić do ostygnięcia. Zalać pomidory gorącą wodą (na ok. kwadrans), odcedzić i odstawić do schłodzenia. Przygotować keksówkę (u mnie
Weekendy w domu i ogrodziepieczonej papryki z mozzarellą - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Sardine gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi le dita ... Szaszłyki po włosku czyli bruschetta na patyku - Małgorzata Chyla z bloga Moje kuchenne rewelacje Uova tonnate czyli jajka nadziewane tuńczykiem po włosku - Beatrice Gallerani z bloga I dare you to cook it! Sałatki: Caprese z małych(...)gorgonzoli - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek i Oliwa Sałatka z fig z mozzarellą i bazylią - Monika K. z bloga Smaczne - Zdrowe Insalata di rucola e fichi con prosciutto - sałatka z rukoli, fig i szynki parmeńskiej - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Śniadanie a'la Caprese - deliszys z bloga Życie smaczniejsze od zaraz Zupy: Acquacotta – woda gotowana - Agnieszka
Chilli Czosnek i Oliwapasty chipotle (nigdzie nie mogłam dostać, dałam więc 2 łyżki słodkiej wędzonej papryki) 1 łyżeczka miodu płynnego 1 łyżka musztardy gruboziarnistej Przygotowanie: Przygotować marynatę: Wymieszać w miseczce wędzoną paprykę, cukier brązowy, przeciśnięty czosnek oraz listki tymianku (łodygi zachować). Przyprawić solą i pieprzem. Dodać odrobinę oliwy – tak, żeby konsystencja przypominała pastę. Wmasować dokładnie marynatę w mięso z karkówki. Polać(...)pieca i przykrytą szczelnie odstawić, aby odpoczęła ( do 1 godziny ). Dopiero teraz pieczeń kroimy i podajemy w towarzystwie sosu majonezowego oraz Ziemniaków z cebulką dymką i korniszonami, i Sałatki z surowego brokuła z dodatkiem suszonej żurawiny oraz blanszowanych migdałów . Sos z pieczeni można wykorzystać do delikatnego polania np. ziemniaczków. Mięso, które nam zostanie z obiadu możemy wykorzystać do kanapek na drugie
Moja Delicjalodówce każdego dnia. Ta sałatka to takie koło ratunkowe w momencie kiedy nie masz pomysłu na zdrowe, lekkie śniadanie lub lunch do pracy. Kilka ulubionych warzyw, gotowane jajko, grzanki i nasiona słonecznika a do tego najsmaczniejszy dressing miodowo- musztardowy. Składniki (na 1 porcję): garść mixu sałat 1 jajko 1 kromka ulubionego pieczywa kawałek papryki kilka pomidorków koktajlowych 50 gram
Mango Papajabrukselką oraz brukselkowej sałatki . Makaron z brukselką w sosie śmietanowym Składniki / 4 porcje: 400 g makaronu, ja wybrałam wstążki, ale sprawdziłby się też drobny makaron, np. muszelki czy kokardki oliwa 400 g brukselki, pokrojonej w cienkie plasterki 3 ząbki czosnku 200 ml śmietany 18% 200 g koziego sera twarogowego (możesz zastąpić ricottą) papryka chilli w płatkach i sól
Chilli Czosnek i Oliważołądków pomiędzy kolejnymi drinkami. :- ) Sałatka z tortellini jest nie tylko sycąca , ale i bardzo smaczna. Ma w składzie produkt y, które tlubi każdy, dlatego też znajduje wielu sympatyków. Bardzo często ją robimy, może i Wam zasmakuje. 1 opakowanie makaronu tortellini z serem 1 filet z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 mała cebula 1 papryka czerwona 1 ogórek szklarniowy
Szefowa kuchnijest on konieczny :) Składniki: Sałatka: -pęczek szparagów -pół słoika suszonych pomidorów -opakowanie fety -3 szklanki makaronu np. świderki(tak naprawdę wedle gustu i potrzeby) -kilka gałązek bazylii Sos musztardowy: - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki oleju (np. z suszonych pomidorów) - 2 łyżki soku z cytryny - sól, pieprz, szczypta cukru, papryka słodka, czosnek ewentualnie Ugotować makaron
Corner With Recipessmakuje z lekko przypieczonym chlebkiem, sałatką z pomidorów i odrobiną masła czosnkowego, które roztapia się na jeszcze gorącym kawałku mięsa :) Tak przygotowane mięso jest aromatyczne i kruche, po prostu pyszne :) SKŁADNIKI 1-1,5 kg karkówki marynata oliwa z oliwek lub olej rzepakowy ok 1/3 szklanki 4-5 ząbków czosnku 1/2 cebuli 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej 1 łyżeczka papryki
DefinicjaSmakunich pokażę Wam poniżej. Sałatka z kaszą jęczmienną, brokułem i indykiem na ostro 200 g piersi indyka, pokrojonej na 3 paski 20 g płatków migdałowych 200 g kaszy jęczmiennej, perłowej sok z połowy cytryny 1 łyżka oliwy sól, pieprz 1 brokuł podzielony na różyczki 2-3 cebulki dymki, pokrojone w cienkie plasterki 1 papryka, bez gniazda nasiennego, pokrojona w kostkę
Dzieje kuchennej Wiewiórypłaska łyżeczka ostrej mielonej papryki sól, pieprz Sposób wykonania: 1.Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. 2. Mięso nasmarować marynatą, włożyć do pojemnika z przykrywką i schłodzić w lodówce najlepiej dobę przed przygotowaniem. 3. Karkówkę piec na dobrze rozgrzanym grillu, aż mięso zrumieni się i skruszeje (u nas ok 15-20 minut). 4. Podawać z sałatkami, surówkami, ryżem - co kto lubi :) Smacznego
Kuchnia domowa Ani