Można też potraktować ją jako nadzienie do pity lub tortilli – i wtedy smakuje wyśmienicie. Zazwyczaj sałatkę robi się warstwową, jednak jeżeli wolicie można ją od razu wymieszać. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 przyprawa Gyros 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy konserwowej 7 ogórków konserwowych 2 łyżki oleju 2 niewielkie czerwone cebule 1 średnia czerwona papryka Ketchup Majonez Sposób
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneryżu (waga po ugotowaniu) 130 g tuńczyka w sosie własnym (odsączonego z zalewy) mała puszka kukurydzy 3 ogórki z zalewy musztardowej 1 jajko ugotowane na twardo pieprz świeżo zmielony łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżki oliwy Wykonanie: Mo miseczki przekładałam kolejno poszczególne składniki sałatki: ryż, rozdrobnionego tuńczyka, pokrojone w kostkę ogórki i posiekane na cząstki jajko. Na koniec wsypałam
Kuchnia u Krysisałatka gotowa. Rozejrzyjcie się po kuchni, lodówce i szafkach a sałatka wyczaruje się w oka mgnieniu. A teraz moja wersja wyczarowanej sałatki. Składniki: Mieszanka warzywna z groszkiem i kukurydzą 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 jabłka 3 kiszone ogórki 4 jajka ugotowane na twardo 2 puszki tuńczyka w oleju Majonez Sól Pieprz Wykonanie: Mieszankę warzywną odsączamy na sicie, tak samo(...)ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki kiszone również kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane produkty łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. I sałatka wyczarowana. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki EwyProsta i szybka sałatka zasmakuje każdemu. Składniki 500 g piersi z kurczaka opakowanie przyprawy gyros ogórki konserwowe 2 cebule majonez ketchup puszka kukurydzy 200 g sera żółtego średnia główka kapusty pekińskiej sos włoski Przygotowanie Filety z kurczaka kroimy w dużą kostkę ,obtaczamy w przyprawie i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Osączamy na papierowym ręczniku ,wysypujemy na dno miski(...)drób wykładamy pokrojone w kostkę ogórki ,następnie posiekaną cebulę. Następie pokrywamy kilkoma łyżkami ketchupu. Kukurydzę osączamy i wysypujemy na ketchup. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach ,rozprowadzamy na kukurydzy i rozprowadzamy majonez. Kapustę siekamy i mieszamy z sosem ,odstawiamy na 30 min. Osączamy z płynu i kładziemy jako ostatnią warstwę. Sałatkę wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę przed
R'n'G KitchenDotychczas nie łączyłam ze sobą w sałatce indyka i tuńczyka, ale pomyślałam sobie, dlaczego by nie? Sałatka wyszła bardzo smaczna. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 5 jajek puszka kukurydzy puszka groszku pęczek szczypiorku 5 ogórków konserwowych 200 g szynki z indyka papryka czerwona 4 łyżki majonezu mały kubek jogurtu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek siekamy. Kukurydzę
e-PrzepisyKulinarnesłoiczek papryki konserwowej* 4 ogórki konserwowe* średni słoik majonezuSposób wykonaniaUgotować makaron według przepisu na opakowaniu.Szynkę , paprykę, ogórki pokroić w kostkę, włożyć do miski, dodać makaron, oraz kukurydzę.Następnie dodać majonez i wymieszać, dodać nieco soli i pieprzu do smaku.Odstawić sałatkę do lodówki na ok. godzinę do schłodzenia, ale nie jest to konieczne.Idealna sałatka przy braku czasu lub wizycie
Mix smakuzajmie nie więcej niż 5-10minut, a potem możemy już tylko rozkoszować się jej pysznym smakiem :) Polecam zabranie sałatki na drugie śniadanie do pracy lub szkoły! Składniki: puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 ogórki kiszone 1-2 papryki czerwone 2 łyżki majonezu (można ewentualnie dołożyć) papryka słodka papryka ostra pieprz ziołowy sól Wykonanie(...)Kiszone ogórki pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie słupki, a następnie w kostkę. Kukurydzę i fasolę osączyć na sitku z zalewy. Tuńczyka rozdrobnić widelcem. W salaterce wymieszać warzywa z tuńczykiem i majonezem. Przyprawić sałatkę do smaku papryką słodką i ostrą, pieprzem ziołowym i odrobiną soli. Smacznego
MyCookBook.plstyle="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Dzisiejsza zapiekanka jest inspirowana właśnie tą sałatką. W jej skład wchodzi makaron, kurczak w przyprawie gyros, ogórki kiszone, papryka i kukurydza. Całość zalana jest sosem majonezowo – ketchupowo – śmietanowym. Zapiekanka co prawda jest trochę kaloryczna, ale za to jaka
Marta GotujeSzybka i pożywna sałatka, jedna z ulubionych mojego męża. Składniki: słoik mieszanki sałatkowej (groszek, kukurydza, marchewka) 3 ogórki kiszone 1 duża pierś z kurczaka 2 szklanki makaronu świderki czerwona papryka 1/2 cebuli 5 łyżek majonezu 1 mały kubek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku szczypta chili sól pieprz łyżka oleju Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawakacjach. Wtedy istnieje naprawdę spore pole do popisu. Jeśli niestety nie masz dostępu do kuchni, pozostaje Ci ratowanie się daniami takimi jak: Sałatki - wystarczy kupić np. ser typu feta, pomidorki koktajlowe, gotową mieszankę sałat, ogórka i kukurydzę w puszce. Wszystko na szybko kroimy, mieszamy i polewamy jogurtem z przyprawami. Kanapki - koniecznie zaopatrz się w razowy chleb lub wafle ryżowe
Powiedz dietom nieAromatyczna sałatka o zdecydowanym ostrym chrzanowym smaku, przełamanym kwaśnym jabłkiem i kiszonym ogórkiem i złagodzonym kukurydzą. 1 pojedynczy filet z kurczaka (ok. 350 g ) 1 słoiczek marynowanej perłowej cebulki (ok. 150 g netto) 1 puszka kukurydzy 200- 250 g żółtego sera 1 jabłko (duże, kwaśne) 1 kiszony ogórek 5 jajek 4-6 łyżeczek chrzanu (ostrego, ze słoiczka) ½ pęczka natki pietruszki
Trzeci talerzzawsze można zapakować je w pojemniczek i wziąć do pracy lub na uczelnię. Na dzisiaj wybrałam sałatkę krabową, jedną z moich ulubionych :) SAŁATKA KRABOWA (2 porcje) Składniki: - 8 paluszków krabowych (surimi) - 150 gram kukurydzy konserwowej - pół ogórka - 2 jajka - koperek - łyżka serka homogenizowanego naturalnego/jogurtu greckiego/gęstego jogurtu naturalnego - sól, pieprz Jajka ugotować na twardo. Ogórka umyć, obrać, pokroić
Zgrabne Gotowaniejest dietetyczna?! :) Chciałabym podzielić się z Wami moim przepisem na pyszną, pożywną i co najważniejsze dietetyczną sałatkę z tuńczykiem. Jest ona bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Składniki: tuńczyk sałatkowy w wodzie mała puszka kukurydzy 1/3 zielonej papryki 2 ogórki kiszone (średnie) 1 mała cebula kilka czarnych oliwek (bez pestek) kilka pomidorków koktajlowych 2 woreczki ryżu jogurt grecki 180g(...)miski wrzucamy tuńczyka odsączonego z wody (mój był już rozdrobniony), odsączoną kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki i cebulę. Dodajemy jogurt grecki, ryż i doprawiamy solą, pieprzem i papryką wg uznania. Na koniec dodaję przekrojone połówki oliwek i pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe. Sałatkę zajadam z pieczywem Wasa posmarowanym lekko serkiem śmietankowym Łaciaty. Z powyższych składników
Alutka-Gotujepora (biała część) 2 większe ogórki kiszone około 2 średnie majonezy 2 jabłko 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka groszku około 1/2 selera (małego) sól do smaku – u mnie himalajska Skworcu pieprz czarny mielony Skworcu 1 czubata łyżeczka ziół Małgorzaty Skworcu (wspaniale wzbogacają smak) Przygotowanie: Kolejność dodawanych składników do sałatki jest dowolna, a ilość orientacyjne (zawsze można dodać(...)ogórki kiszone, jedno obrane i pokrojone w kostkę jabłko oraz drobno pokrojony por (biała część). Na koniec dodajemy kukurydze i groszek z puszki. Wszystko dobrze doprawiamy solą i pieprzem, dodając czubatą łyżeczkę ziół Małgorzaty dla wzbogacenia smaku. Na koniec dodajemy majonez (najpierw około 1 1/2 słoiczka) i wszystko dokładnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiając solą i pieprzem lub dodając majonezu. Sałatkę
Słodkie okruszkiZapraszam na pyszną sałatkę warzywno- rybną. Do przygotowania sałatki użyłam Majonezu Kieleckiego, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM. SKŁADNIKI: 1 makrela wędzona, 4 ogórki konserwowe, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 słoika selera wiórki, 1 czerwona cebula, 3 jajka, 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP Społem, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Z makreli usuwam skórę oraz ości. Rybę rozdrabniam na mniejsze(...)kawałki. Ogórki konserwowe kroję w małą kostkę. Seler i kukurydzę odsączam z zalewy. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 2. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem. Do przygotowania sałatki wykorzystałam Majonez Kielecki, który otrzymałam do testowania
Tradycyjna kuchnia Kasi